Philadelphia – Dallas 86:68 (po 3. četrtini) Philadelphia – Dallas 86:68 (po 3. četrtini)
pred 4 urami in 4 minutami
Dallas je dobil sedem od zadnjih osmih tekem in znova je na 50-odstotnem izkupičku. Maverickse čakajo zdaj tri tekme na Vzhodu. Philadelphia je vodilna ekipa v konferenci in ima v tej sezoni visoke cilje.
Za! muzej osamosvojitve
pred 5 urami in 5 minutami
Morda na straneh Mladine zveni res čudno – a Janeza Janšo in njegovo vlado je v nečem, kar smo doslej trdo zavračali, treba podpreti: namreč vseta, se je pokazalo, kako selektiven je naš spomin in kako so tudi najnatančnejšim kronistom iz glave ušla zgodovinska dejstva.preberite več »
Strahovlada
pred 5 urami in 5 minutami
Avtokrati, nas uči zgodovina, s svojimi iluzijami o vsemoči prej ali slej prepričajo tudi sebe, začnejo gojiti kult osebnosti in postanejo nagnjin o svoji genialnosti. O značilnosti diktatur – točno kdaj v njih zdrkne recimo demokracija – imajo politologi svoje razlage.preberite več »
»V vladajočih vidim grdo podobo komunizma«
pred 5 urami in 5 minutami
Dušan Merc je pisatelj, pa tudi nekdanji ravnatelj OŠ Prule, ki so ga decembra lani ponovno potrdili za predsednika Društva slovenskih pisateljevauner. Zaradi državotvorne vloge društva pri nastajanju slovenske države je bil Merc vključen v častni odbor za počastitev 30.preberite več »
Diareja
pred 5 urami in 5 minutami
preberite več »
Kako se oblast vmešava v medije?
pred 5 urami in 5 minutami
V ponedeljek, 3. aprila 2006, pride odgovorni urednik Jančič prvič k Delovi sobotni prilogi, na prvi sestanek z redakcijo. Tadeja Zupan Arsov zridi in nervozno kadi (takrat se je še kadilo v nekaterih pisarnah, na t. i. svobodnih ozemljih) ter komaj čaka, da prevzame besedo.preberite več »
Nazaj v socializem
pred 5 urami in 5 minutami
Slovenijo bo v socializem prej pripeljal Janez Janša kot pa levica. Morda pa smo se že preselili nazaj v socializem.preberite več »
»Lojalna sem idejam, ne političnim strankam«
pred 5 urami in 5 minutami
Jana Javornik Skrbinšek, ki sicer živi in dela v Veliki Britaniji, se je v Slovenijo začasno vrnila zaradi službe. Prišla je z Univerze v Leeds. Javornikova je tudi ena od treh generalnih direktoric na ministrtvu za visoko šolstvo, ki jo je ministrica, skupaj z državnim...preberite več »
Ob službo zaradi Thompsona
pred 5 urami in 5 minutami
Srečko Đurov je bil pred kratkim razrešen s položaja načelnika Upravne enote Maribor. Razlog za razrešitev je, kot pravi, povsem jasen – odl odpravilo. V Janševi SDS Thompsonov nastop v Sloveniji soglasno podpirajo, in to čeprav so v Evropski uniji (EU) v preteklosti...preberite več »
Koga bi izbrisali tokrat?
pred 5 urami in 5 minutami
»Mogoče bi poleg rokavic spremljali tudi ostale statistično relevantne podatke, npr. nacionalnost, veroizpoved ipd., tako kot v večini drugih dri tvit je frcnil Statističnemu uradu RS in mu dal vedeti, da ga je s svojo objavo, od katere sta tedaj minili le dve uri, razjezil.preberite več »
Starost pred ustavnimi sodniki
pred 5 urami in 5 minutami
Da za nasmehi ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja ob napovedi, da bodo s »stimuliranjem« predčasnega upokojevanja delavcev z že izpolnjenimiene in zaposlitvene zakonodaje), dejansko stoji načrt, kako zaposliti člane koalicijskih strank in njihove sorodnike (veliko iz...preberite več »
Dilema prvega odmerka
pred 5 urami in 5 minutami
Vsa trenutno odobrena cepiva proti koronavirusni bolezni zahtevajo cepljenje z dvema odmerkoma v razmiku nekaj tednov. Drugi odmerek naj bi telo spet spomnil na obrambo pred virusom in zagotovil močnejši imunski odziv ob morebitni izpostavljenosti.preberite več »
Reševanje ministra P.
pred 5 urami in 5 minutami
»Je Milan Krek že pojasnil, da se pravne osebe ne morejo okužiti, zato je logično, da so bile gostilne ves čas odprte za podjetja?« Tako je nojena razlaga bi bila, če bi bila izrečena na kateri od uradnih novinarskih konferenc, povsem enako prepričljiva kot vse uradne...preberite več »
Tviteraš na pogojni
pred 5 urami in 5 minutami
Nekoč priljubljen avtomobilistični novinar in urednik Martin Česenj je zadnjih nekaj let širši javnosti znan predvsem po žaljivih in sovražnomi drugače mislečimi. Okrajno sodišče v Kopru mu je zdaj zaradi teh zapisov izreklo sodbo, s katero ga je obsodilo na pogojno...preberite več »
Begunec, ki pomaga brezdomcem
pred 5 urami in 5 minutami
Zgodba Mohameda al Buraia je zgodba o človeku, ki je izgubil tako rekoč vse, a mu je kljub temu uspelo ohraniti empatijo do vseh pomoči potrebnih križa pri Kraljih ulice. Tam, kdaj pa tudi na terenu, s prijateljem Tinetom vsak ponedeljek in četrtek brezdomcem zagotavljata...preberite več »
Doba Karla Erjavca
pred 5 urami in 5 minutami
Ponedeljek, 15. februarja 2021, se ne bo z ničimer zapisal v zgodovino. Mnogi so že po dveh tednih pozabili na antiklimaktičen zaključek sage o ncu najbrž le še megleni spomin, neka čudna fantazija, za katero niste povsem prepričani, ali je sploh kdaj bila mišljena resno.preberite več »
 »Podnebne spremembe so glavna težava našega časa«
pred 5 urami in 5 minutami
V ljubljanskem projektnem prostoru Aksioma se je prejšnji teden začela serija javnih prireditev, na katerih se svetovno znani misleci pogovarjajo na mesec pripravljali do novembra, vodi in kurira pa jih Marta Peirano, španska novinarka in pisateljica, ki se posveča temam,...preberite več »
Pisateljica, ki prevprašuje družbena razmerja moči 
pred 5 urami in 5 minutami
Med fotografijami, ki so med nedavno zasedbo Avtonomne tovarne Rog preplavile splet, je bila tudi tista, na kateri Vesno Lemaić, pisateljico, aktivvič, ji ga je skupaj z ostalimi uporabniki uspelo ubraniti. Tokrat je eden zadnjih branikov alternativne kulture v Ljubljani padel.preberite več »
Janez s kepo denarja
pred 5 urami in 5 minutami
Vasko Simoniti je končno prišel na svoj račun, bil je gost voditeljice Norme Brščič na TV3 v oddaji Faktor. Kako je blestel! Oči so mu žareln, bolj je Norma na drugi strani ekrana brstela. No, tokrat res ni rekla nič čez Žide in temnopolte, a saj je imela na pladnju...preberite več »
Nova stranka?
pred 5 urami in 5 minutami
Potem ko je nezaupnica Janševi vladi klavrno propadla, je prvotni nesojeni mandatar opozicije Jože P. Damijan prišel na dan z napovedjo nove sredda lahko nekoliko omili Janševo mrcvarjenje Slovenije, a da je to njegov skrajni domet. Tudi o njegovih kadrih nima dobrega mnenja.preberite več »
Slovenija bi lahko postala pomembna proizvajalka medicinske konoplje
pred 5 urami in 5 minutami
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je prejšnji teden na twitterju napovedal ustanovitev posebne ’projektne skupine za področje medicinskeureditev pogojev za pridelavo in predelavo konoplje za medicinske namene,« je zapisal Počivalšek in dodal, da je to prednostna...preberite več »
Ema Klinec: Na odru sem uživala in bila ponosna, da sem Slovenka Ema Klinec: Na odru sem uživala in bila ponosna, da sem Slovenka
pred 5 urami in 9 minutami
Že uvodni dan svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah v Oberstdorfu se je zapisal z zlatimi črkami v slovensko športno zgodovino, za kar je poskrbela smučarska skakalka Ema Klinec.
Razvojni načrt: Vprašanje ni levo ali desno, pač pa naprej v 21. stoletje ali nazaj? Razvojni načrt: Vprašanje ni levo ali desno, pač pa naprej v 21. stoletje ali nazaj?
pred 5 urami in 56 minutami
Za okrevanje Slovenije po koronakrizi bo najpomembnejši načrt za črpanje petih milijard evrov evropskih sredstev. Vlada je pripravila osnutek, ki še ni javno dostopen, iz Bruslja pa prihajajo neuradne informacije, da načrt ni dovolj ambiciozen.
Real Madrid evroligaški ekipi dodal 16-letnega Urbana Klavžarja Real Madrid evroligaški ekipi dodal 16-letnega Urbana Klavžarja
pred 5 urami in 59 minutami
Real Madrid je v moštvo za Evroligo registriral nekaj nadarjenih košarkarjev iz svoje mladinske ekipe. Med njimi tudi obetavnega slovenskega branilca Urbana Klavžarja.
Železarji po zaostanku z 0:2 do nove zmage Železarji po zaostanku z 0:2 do nove zmage
pred 6 urami in 22 minutami
Jeseniški hokejisti tudi po grenkem porazu v Cortini prejšnji teden ne popuščajo. Ritten je v Podmežakli v 7. minuti vodil že z 2:0, a je železarjem uspel preobrat in dosegli so 14. zmago na zadnjih 15 tekmah Alpske lige (4:2).
Cedevita Olimpija z mladinci premagala Šenčur Cedevita Olimpija z mladinci premagala Šenčur
pred 6 urami in 52 minutami
V prvi tekmi Lige Nova KBM za prvaka je bila Cedevita Olimpija s 67:60 boljša od Šenčurja. Čeprav so zmaji prvi favoriti državnega prvenstva, pa je bila ta zmaga presenetljiva, saj so odigrali s samimi mladimi košarkarji.
Nejasnosti tolmačenja odlokov: Nejasnosti tolmačenja odlokov: "Niso vedeli, ali lahko delamo, odgovor je bil vedno ne"
pred 7 urami in 59 minutami
Kolikšna je zmeda zaradi sprejetih vladnih ukrepov na področju gostinstva, ko eno ministrstvo pravi tako, drugo drugače, pristojne inšpekcije pa vedo še manj, tudi tega ne, kdo je za kaj pristojen? Odgovore na to so iskali v oddaji Tarča.
Med novostmi Cankarjeve založbe izvirno leposlovje in prevodi sodobnih klasikov Med novostmi Cankarjeve založbe izvirno leposlovje in prevodi sodobnih klasikov
pred 8 urami in 23 minutami
Pri Cankarjevi založbi sta izšli izvirni leposlovni deli, zbirka pesmi Fabjana Hafnerja z naslovom Iz jezika, ki ga ni ter zbirka zgodb Anje Mugerli z naslovom Čebelja družina.
Kaj se zgodi s sezono nagrad, ko so žirije prepuščene lastnemu okusu? Kaj se zgodi s sezono nagrad, ko so žirije prepuščene lastnemu okusu?
pred 8 urami in 41 minutami
V "običajnem" letu bi bila podelitev oskarjev že za nami ali pa tik pred vrati, zadnji meseci pa bi minevali v vročičnem ugibanju o favoritih za nagrade. Kampanje filmskih studiev, ki promovirajo svoje filme, morajo letos glasove zbirati na druge načine.
Kinodvor lani kljub omejitvam obiskalo več kot 50.000 gledalcev Kinodvor lani kljub omejitvam obiskalo več kot 50.000 gledalcev
pred 8 urami in 51 minutami
Ljubljanski Kinodvor je lani zaradi epidemije koronavirusne bolezni 19 deloval 72 dni brez omejitev, 137 dni z omejitvami, 157 dni pa je bil zaprt. Ob ponovnem odprtju v juniju 2020 so se vrnile vse generacije obiskovalcev, našteli so jih več kot 50. 000.