Vreme

čet

0°C

Več o vremenu

To je naslovnica jutrišnje Mladine
pred 1 uro in 2 minutama
Jutri izide nova Mladina! Naslovnico je zakrivil neponovljivi Prešernov nagrajenec in Mladinin hišni karikaturist Tomaž Lavrič. Koliko svobode e 14. številki osrednjega političnega tednika. Na voljo pri vašem najbližjem prodajalcu časopisov in na naši spletni strani. preberite več »
Solidarnostni dodatek za študente? Da, a ne vsem in ne v enakem znesku!
pred 1 uro in 2 minutama
Vlada Republike Slovenije je v nedeljo, 29.3.2020, sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenihsolidarnostni dodatek v višini 150 evrov vsem rednim študentom s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji do 30. aprila 2020.preberite več »
Kaj je res?
pred 1 uro in 2 minutama
Lažnih novic že dolgo ne najdemo več samo v satiričnih medijih. Populisti jih vpletajo v politične strategije in so si s tem namenom podredili Twitterju. Premier Janez Janša je najprej čivknil, da je »Slovenska tiskovna agencija ventilator za lažne novice«, nekaj dni...preberite več »
Prosimo, da se do zaposlenih na upravni enoti obnašate spoštljivo, ker zgolj opravljamo svoje delo
pred 1 uro in 2 minutama
Glede na izredne razmere v državi zaradi pandemije koronavirusa je Državni zbor sprejel Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami, ki vpliva tudi na delovanje upravnih enot (UE).preberite več »
Ob zdajšnji hitrosti širjenja epidemije respiratorjev še za en mesec
pred 1 uro in 2 minutama
V Sloveniji bomo zaradi rasti števila obolelih za koronavirusom kmalu presegli zmogljivosti bolnišničnih postelj z respiratorji, je za RTV Slovenija dejal Andrej Trampuž, infektolog v univerzitetni bolnišnici Charite v Berlinu. preberite več »
»Janša je začetek operacije primerjal z vožnjo tovornjaka, zdaj pa je prešaltal na vesoljsko ladjo«
pred 1 uro in 2 minutama
"Kapo dol novi vladi in njenemu šefu. V dveh tednih je vse naredila tako, kot piše v priročnikih. Zamenjati moraš ključne ljudi, predvsem tistenijo biti ali ne biti. Zato že prvi dan vlado spremeniš v krizni štab. In na pomoč pokličeš zgodovino. Vojno ob osamosvojitvi.preberite več »
Plečnikov stadion na seznamu najbolj ogroženih primerov kulturne dediščine
pred 1 uro in 2 minutama
Europa Nostra, mreža organizacij za zaščito kulturne dediščine, je objavila seznam sedmih najbolj ogroženih primerov evropske kulturne dedišv v program Europe Nostre in Inštituta Evropske investicijske banke, je Plečnikov stadion prijavilo Društvo arhitektov Ljubljana.preberite več »
TV napovednik od četrtka do nedelje
pred 1 uro in 2 minutama
Tokrat priporočamo prvi del dokumentarnega portreta Pogovori s Putinom, ki jih je dve leti snemal ameriški režiser Oliver Stone, kultno britansktvo, nekonvencionalno kostumsko romanco po romanu Jane Austen, dokumentarec Vivienne Westwood - pankovska aktivistka, ki celostno...preberite več »
»Založništvo vse bolj odvisno od javnih sredstev«
pred 1 uro in 2 minutama
Urednik in pisatelj Andrej Blatnik je ob epidemiji koronavirusa, ki je ustavila javno življenje, za STA podal nekaj opažanj o slovenskem knjižnem stanju. Poleg tega se krepi že prisoten trend: kljub priseganju na moč trga je založništvo vse bolj odvisno od javnih sredstev.preberite več »
FOTOGALERIJA: Grafiti v času korone, 2. del
pred 1 uro in 2 minutama
Fotografije ljubljanskih grafitov Mladininega fotografa Boruta Krajnca na temo ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa in pred sprejetjem mega koronazakona. preberite več »
Iniciativa #ŽURAMDOMA ima že več kot 400 tisoč sledilcev
pred 1 uro in 2 minutama
Iniciativa #ŽURAMDOMA, s katero Kurzschluss preko svojih družbenih omrežij mlade v času (samo) izolacije poziva k varnemu druženju na daljavo, nadaljuje svojo turnejo virtualnih žurov po Sloveniji. V petek, 3. aprila ob 20.00 bo svoje techno vibracije širil Damir Hoffman.preberite več »
Omejili bodo prostor za manipulacije Omejili bodo prostor za manipulacije
pred 1 uro in 54 minutami
Z 41. sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih se je od vloge tekmovalnega direktorja poslovil Walter Hofer.
Ministrica: Esej v maternem jeziku zagotovo ne bo na začetku maja Ministrica: Esej v maternem jeziku zagotovo ne bo na začetku maja
pred 2 urama in 17 minutami
Stroka in dijaki so si enotni, da maturo letos izvedejo, pravi ministrica Simona Kustec. A zagotovo ne v predvidenih rokih. Časovnica je odvisna od poteka epidemije novega koronavirusa.
Z grozo pričakujejo prihodnje tedne Z grozo pričakujejo prihodnje tedne
pred 2 urama in 54 minutami
Žrtev koronavirusa bo lahko več sto tisoč, strah za zdravniško in drugo oskrbo.
Pomisleki ob pozivu, da bi šli starostniki domov Pomisleki ob pozivu, da bi šli starostniki domov
pred 3 urami in 28 minutami
Slišati je številne zadržke ob pobudi, da bi svojci poskrbeli za neokužene pokretne oskrbovance domov za upokojence.
Fabjana najbolj straši zahrbten nasprotnik Fabjana najbolj straši zahrbten nasprotnik
pred 3 urami in 39 minutami
Judocenter na Lopati, kjer Marjan Fabjan kali šampione svetovnega kova, sameva. 61-letni trener še ni dojel nove stvarnosti, ki jo je prinesel koronavirus.
Vlada s predlogom novele, ki določa ravnanje ob ustavno nedopustnih referendumih Vlada s predlogom novele, ki določa ravnanje ob ustavno nedopustnih referendumih
pred 4 urami
Ustava določa, da referenduma ni mogoče razpisati o zakonih o nujnih ukrepih za zagotovitev obrambe države, varnosti ali odprave posledic naravnih nesreč. Predlagana novela ureja postopek ravnanja DZ-ja v primerih neustavnih referendumskih predlogov.
Huda kazen za Italijana Huda kazen za Italijana
pred 4 urami
Ker je padel na dopinški kontroli, bo Andrea Iannone prisilno počival kar 18 mesecev.
Modne oblikovalke v Sloveniji šivajo maske noč in dan Modne oblikovalke v Sloveniji šivajo maske noč in dan
pred 4 urami in 9 minutami
Vse več prestižnih modnih hiš v času pandemije novega koronavirusa pomaga z izdelavo zaščitnih mask, roko pomoči pa so slovenskemu zdravstvu ponudile tudi modne oblikovalke v Sloveniji.
FOTO:Kaj bo počela vojska in česa ne FOTO:Kaj bo počela vojska in česa ne
pred 4 urami in 22 minutami
Državni zbor naj na izredni seji odloča o širitvi pooblastil Slovenske vojske, ki se že pripravlja na razširitev pooblastil.
David Hockney v tolažbo ponuja narcise z domačega iPada David Hockney v tolažbo ponuja narcise z domačega iPada
pred 4 urami in 25 minutami
Britanski umetnik David Hockney je v dobi širjenja novega koronavirusa, ko večinoma ostajamo doma, sklenil z oboževalci deliti deset svojih novejših del - od tega je kar devet takih, ki jih javnost še ni videla. Rad bi "razveselil ljudi v težkih časih".
Protikoronski zakon bodo nadgrajevali tudi po sprejetju v državnem zboru Protikoronski zakon bodo nadgrajevali tudi po sprejetju v državnem zboru
pred 4 urami in 30 minutami
Janez Janša in nekateri ministri so se srečali s predstavniki gospodarstva.
Novi koronavirus glavna tema prvoaprilskih šal Novi koronavirus glavna tema prvoaprilskih šal
pred 4 urami in 31 minutami
Vteh dneh je včasih težko najti razlog za smeh. Morda si vas je danes kdo privoščil ali pa ste si vi koga. Tudi mi vas bomo na prvi 1. april skušali spraviti v boljšo voljo - smeh je vendarle pol zdravja, pravijo . . .
Brez ligaškega konca bodo izpuhtele milijarde evrov Brez ligaškega konca bodo izpuhtele milijarde evrov
pred 4 urami in 32 minutami
Evropska nogometna zveza in nacionalne zveze odločile, da je prednostni cilj izpeljava prvenstev.
Brez dirk do 1. junija - prednost imajo Tour, Vuelta in Giro Brez dirk do 1. junija - prednost imajo Tour, Vuelta in Giro
pred 4 urami in 41 minutami
Mednarodna kolesarska zveza UCI je glede na razširidev pademije koronavirusa po svetu soglasno podaljšala prepoved vseh cestnih dirk in drugih dogodkov do 1. junija.
FOTO:Količki sredi polj spet razburili Braslovčane FOTO:Količki sredi polj spet razburili Braslovčane
pred 5 urami in 2 minutama
Tretja razvojna os: Kako je lahko potrjena trasa, ki je za pol milijarde evrov dražja, uniči najboljša kmetijska zemljišča in razseli družine?
Cimos spet odpušča Cimos spet odpušča
pred 5 urami in 7 minutami
Napovedi prvega moža Cimosa Gina Bertija se uresničujejo. Odpovedi pogodb o zaposlitvi je dobilo novih 11 delavcev.
Zadnji ples Michaela Jordana in Bikov že 19. aprila Zadnji ples Michaela Jordana in Bikov že 19. aprila
pred 5 urami in 18 minutami
Prvi del enega najbolj pričakovanih športnih dokumentarnih filmov zadnjih let o legendarnem košarkarju Michaelu Jordanu in Chicago Bullsih bo ameriška televizija ESPN namesto junija predvajala že aprila.
Orhideje namesto v Vatikan zdravstvu v Murski Soboti Orhideje namesto v Vatikan zdravstvu v Murski Soboti
pred 5 urami in 19 minutami
Orhideje podjetja Ocean Orchids iz Dobrovnika bodo letos namesto oltarja bazilike svetega Petra v Vatikanu krasile domove zaposlenih v murskosoboški bolnišnici. Gre za moralno podporo zdravstvenemu osebju, ki se vsakodnevno bori proti novemu koronavirusu.
Orhideje namesto v Vatikan zdravstvu v Mursko Soboto Orhideje namesto v Vatikan zdravstvu v Mursko Soboto
pred 5 urami in 19 minutami
Orhideje podjetja Ocean Orchids iz Dobrovnika bodo letos namesto oltarja bazilike svetega Petra v Vatikanu krasile domove zaposlenih v murskosoboški bolnišnici. Gre za moralno podporo zdravstvenemu osebju, ki se vsakodnevno bori proti novemu koronavirusu.