Twitter in druga družabna omrežja v strahu za posebno pravno zaščito Twitter in druga družabna omrežja v strahu za posebno pravno zaščito
pred 2 urama in 32 minutami
Prvega amandmaja o svobodi govora ne krši Twitter, ampak Trump, meni Washington Post
Janez Janša ponuja »partnerstvo za razvoj« Janez Janša ponuja »partnerstvo za razvoj«
pred 4 urami in 59 minutami
Opozicija do predloga zadržana, omenjajo predčasne volitve.
Postaviti se v kožo SMC in DeSUS
pred 4 urami in 59 minutami
Že ta trenutek nekaj lahko z gotovostjo zapišemo: razen če bi Janša uvedel eno od res številnih mogočih oblik nedemokratičnega ali poldemokratojo četico vdanih kimavcev uničeval imunski sistem države, bolj grobo ko se bo loteval institucij, civilne družbe, močnejši...preberite več »
Diareja
pred 4 urami in 59 minutami
preberite več »
Mož, ki bi bil kralj
pred 4 urami in 59 minutami
Trinajstega maja se je že tako razdrobljena slovenska stvarnost še na novo razcepila na dvoje. Na eni strani je nastala Slovenija, v kateri se je ci in frizerji so se pripravljali na ponovno odprtje lokalov, otroci so se učili na daljavo, presstitutke smo snovali svoje zarote.preberite več »
Velika laž o ventilatorjih
pred 4 urami in 59 minutami
Ventilator je ključni del medicinske opreme pri spoprijemanju z epidemijo koronavirusne bolezni. Ni ključen le zato, ker najbolj prizadetim pomaga v njih lahko sesedejo. Z dobrimi, primernimi ventilatorji je mogoče oceniti stanje pljuč in omogočajo »odpiranje« tega organa.preberite več »
Vinko Möderndorfer: »Vsi na kolo!«
pred 4 urami in 59 minutami
Letos bo prvič podeljena Cankarjeva nagrada za »najboljše izvirno literarno delo« v slovenskem jeziku. Med štirimi nominiranci je tudi knjiga L odbora Prešernovega sklada, znanega po ognjevitih govorih, bodicah, ki jih je na odru Cankarjevega doma namenjal vladajoči eliti.preberite več »
Vojaki postajajo vardisti – in obratno
pred 4 urami in 59 minutami
V petek, 8. maja, sta v gozdu pri Kozini dva sprehajalca doživela precej neprijetno srečanje. Kot je minuli teden poročal Primorski dnevnik, sta bmočju. V bližini vasi Mihele se je fant malce oddaljil od punce, v tistem trenutku je k njemu pritekla oseba v vojaški uniformi.preberite več »
Levi in desni statistiki
pred 4 urami in 59 minutami
Bojana Nastava, zdaj že nekdanjega generalnega direktorja državnega statističnega urada (Surs), so prejšnji torek iz kabineta predsednika vlade icer uradno na sestanek menda ni bil povabljen, predstavil statistične podatke, iz katerih je bilo mogoče sklepati o posledicah...preberite več »
Prava umetnost
pred 4 urami in 59 minutami
Romana Tomc, evropska poslanka iz SDS, se je v času, ko je kandidirala za predsednico Slovenije (na volitvah jo je leta 2017 podprlo 13,7 odstotka volivcev), prikazovala za modro, umirjeno in spravno političarko. Nasprotje tistega, kar je njen šef, predsednik SDS Janez Janša.preberite več »
Thompsona v Maribor ne bo
pred 4 urami in 59 minutami
Upravna enota Maribor (UEM) je že drugič prepovedala koncert hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, pevca, ki uporablja ustaško simboliko.preberite več »
Konvertitova »častna Titova«
pred 4 urami in 59 minutami
Radenski župan, revizionistični samooklicani zgodovinar Roman Leljak, je končno – vsaj za zdaj – dosegel svoje. Pred časom je napovedal preidiskreditacije njenih podpisnikov, ki so se odzvali s kolesarskim protestom, je Leljak spremenil načrte – sklenil je, da se bo...preberite več »
V vrsti za ventilator
pred 4 urami in 59 minutami
Pred dvema tednoma smo v Mladini razkrili, da so med epidemijo covid-19 domove za starejše obiskovali koordinatorji ministrstva za zdravje in preu. Razkritje je pomembno glede na podatke o nenavadni, v svetovnem merilu izjemno visoki stopnji smrtnosti zaradi koronavirusa med...preberite več »
Bog pomagaj!
pred 4 urami in 59 minutami
Verni ljudje naj bi živeli po božjih zapovedih in napotilih cerkve, njenih pravilih. Cerkev živi po pravilih svojih vodij, verski voditelji pa siza katero se je odločila Slovenska škofovska konferenca dan pred vladnim odlokom, ki je to odprtje kasneje potrdil in legaliziral.preberite več »
»Sklenila sem, da tega v našem domu ne bomo delali!«
pred 4 urami in 59 minutami
Vlada, pa tudi druge institucije so bile že sredi epidemije seznanjene s stisko domov za ostarele in spornimi vidiki razvrščanja stanovalcev glede Janeza Janšo, ministrstvi za delo in za zdravje ter na predsednika republike Boruta Pahorja in varuha človekovih pravic Petra...preberite več »
Ministrstvo brez kulture
pred 4 urami in 59 minutami
Pred štirinajstimi dnevi je v Avstriji s položaja ministrice za kulturo odstopila Ulrike Lunacek, ker v vladi ni mogla doseči premikov, nujnih za uresničevanje velikopoteznih načrtov za avstrijsko kulturo.preberite več »
Bo kdo ustavil Andreja Vizjaka?
pred 4 urami in 59 minutami
Janševa vlada odpravlja praktično vse naravovarstvene in okoljevarstvene varovalke pri gradnji velikih objektov, Janšev okoljski minister Andrej več kot 120 nezakonitih velikih posegov v naravo in okolje, ter jih v javnosti prikazuje kot družbeno neodgovorne, podkupljive...preberite več »
Ivan J. Trump
pred 4 urami in 59 minutami
Janez Janša je nedavno tvitnil: »Spar Slovenija ni niti prvi niti edini, ki s takšnim oglasom krši ustavo RS, je pa prva velika trgovska veriga, Donald Trump, so si verjetno rekli. In dodali: ali res – zdaj in tu, v Sloveniji – potrebujemo še njegovega impersonatorja?...preberite več »
»Zelo veliko zelo različnih ljudi je nezadovoljnih«
pred 4 urami in 59 minutami
Policija je pred enim od prvih kolesarskih protestov starše pozvala, naj zaradi varovanja zdravja s seboj na demonstracije ne jemljejo otrok. Več užb. A volivci, naklonjeni SDS, so se ob svarilu glede prisotnosti otrok na protestih zgražali, tisti z močjo pa so tudi grozili.preberite več »
Izpoved kaviar socialistke
pred 4 urami in 59 minutami
Sem oseba, ki so ji podelili naziv »kaviar socialist«, kar me malo moti, ker ne maram kaviarja, veliko raje imam – vem, da to ni prefinjeno, ampsmislu navdaja s ponosom, ker sem zaznala v odnosu oblasti do naše tradicionalne varde tudi pridih spoštovanja, morda celo strahu.preberite več »
Televizijska gostovanja Boruta Pahorja
pred 4 urami in 59 minutami
Borut Pahor je v svoji prvi predsedniški kampanji opravljal vseh sort umazana dela, a nobeno ni bilo primerljivo z gostovanjem v amaterski oddaji Fla VV Faktor in nato Faktor, smo se na tem mestu že večkrat razpisali, vsakokrat v upanju, da si nam je ne bo več treba ogledati.preberite več »
Politična sestava upravnega odbora Prešernovega sklada
pred 4 urami in 59 minutami
Upravnemu odboru Prešernovega sklada, ki mu predseduje dramaturginja Ira Ratej, se septembra izteče štiriletni mandat. Prejšnji teden je vlada dčna filologinja in prevajalka Sonja Weiss, nekdanja direktorica NUK in Slovanske knjižnice Mateja Komel Snoj, pesnik in urednik...preberite več »
Opozicija: V največji meri za uspeh pri epidemiji zaslužni prebivalci, ne vlada Opozicija: V največji meri za uspeh pri epidemiji zaslužni prebivalci, ne vlada
pred 6 urami in 55 minutami
Tudi za pogovor z opozicijo je bilo izhodišč veliko - kako se je s koronakrizo spopadla vlada, koliko in kako lahko kot opozicija prispevajo k blažitvi posledic epidemije, zakaj je tako napeto v odnosu do vladajoče koalicije.
Letos ima Olimpija bistveno več časa, želja tudi prihod Duščaka iz Reala Letos ima Olimpija bistveno več časa, želja tudi prihod Duščaka iz Reala
pred 7 urami in 18 minutami
Košarkarska sezona se je za slovenske klube v sredo končala. V prihodnji bo v evropskih tekmovanjih znova edini slovenski predstavnik Cedevita Olimpija, ki je že začela sestavljati novo ekipo.
Angleži 17. junija, Italijani tri dni pozneje Angleži 17. junija, Italijani tri dni pozneje
pred 7 urami in 24 minutami
Pred vrati je nadaljevanje dveh močnih nogometnih lig.
Pred RTV-jem protesti proti vladi in ukinitvi Tarče Pred RTV-jem protesti proti vladi in ukinitvi Tarče
pred 7 urami in 27 minutami
Pred stavbo RTV Slovenija v Ljubljani se je zbrala gruča ljudi, tudi protestniki na kolesih, ki že dlje protestirajo proti vladi. Danes so izražali nezadovoljstvo s tem, da je v terminu oddaje Tarča na Televiziji Slovenija gostoval premier Janez Janša.
Nemiri v Minneapolisu spominjajo na krvave rasne razkole preteklosti Nemiri v Minneapolisu spominjajo na krvave rasne razkole preteklosti
pred 7 urami in 38 minutami
Afriški Američani protestirajo proti policijskemu nasilju, ki je spet zahtevalo žrtev.
Ponovno odpiranje kulturnih ustanov v Italiji Ponovno odpiranje kulturnih ustanov v Italiji
pred 7 urami in 46 minutami
Tretjino italijanskega turističnega kolača predstavlja kultura, pa naj gre za arheološka najdišča, zgodovinska mesta, koncertne dvorane ali poletne festivale.
FOTO:Janša: Po 15. juniju vse meje še ne bodo odprte FOTO:Janša: Po 15. juniju vse meje še ne bodo odprte
pred 7 urami in 49 minutami
Predsednik vlade Janez Janša na RTV Slovenija, protestniki pa pred nacionalno televizijsko hišo.
Zelena luč za nadaljevanje Serie A Zelena luč za nadaljevanje Serie A
pred 8 urami in 33 minutami
Italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora je ob rahljanju ukrepov zoper širjenje novega koronavirusa prižgal zeleno luč za nadaljevanje italijanske nogometne lige, in sicer 20. junija.