Novice (slovenščina)

Evropska primerjava najemnin stanovanj: kako draga je v resnici Ljubljana? Evropska primerjava najemnin stanovanj: kako draga je v resnici Ljubljana?
pred 2 urama in 21 minutami
Kolikšen del povprečne mesečne neto plače bi odšteli za standardno enosobno stanovanje po različnih evropskih mestih?  (Finance)
Čas za večjo odločenost ZDA in Zahoda Čas za večjo odločenost ZDA in Zahoda
pred 2 urama in 25 minutami
Bela hiša ocenjuje, da volitve, na katerih je spet zmagal Putin, niso bile ne svobodne ne pravične. (Delo)
Bo Luka Koper v Beltincih zgradila logistični center za 500 milijonov evrov, ali bo tam rasla pšenica? Bo Luka Koper v Beltincih zgradila logistični center za 500 milijonov evrov, ali bo tam rasla pšenica?
pred 5 urami in 16 minutami
Po naših neuradnih informacijah so v Luki Koper sicer zainteresirani, da bi se projekt v Prekmurju začel premikati, vendar za to za zdaj ni pogojev (Finance)
Graha Whatmougha v neopremljeni hiši niso našli Graha Whatmougha v neopremljeni hiši niso našli
pred 5 urami in 21 minutami
Nekdanji generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough toži nekdanjega delodajalca zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Sodišče se bo najprej opredelilo do vprašanja, ali mu je bil sklep o odpovedi vročen na zakonit način. (Dnevnik)
Priložnosti za razvoj slovenske obrambne industrije: “Razvijati moramo končne izdelke, to je naša priložnost” Priložnosti za razvoj slovenske obrambne industrije: “Razvijati moramo končne izdelke, to je naša priložnost”
pred 5 urami in 21 minutami
Večina slovenskih podjetij, ki delajo za obrambno industrijo, največ prihodkov ustvari s civilnimi programi, izdelki, ki jih proizvajajo za obrambne namene, pa se vgrajujejo v končne izdelke. Od okoli 60 podjetij, kolikor jih je vključenih v Grozd... (Dnevnik)
Ko se sodnik vrne, se sojenje začne od začetka Ko se sodnik vrne, se sojenje začne od začetka
pred 5 urami in 21 minutami
Okrajni sodniki, ki pomagajo kolegom na okrožnih sodiščih, se morajo po treh letih vrniti na svoje matično sodišče. Nerešene zadeve morajo predati kolegom, sojenja pa se morajo še enkrat začeti od začetka. Zapleti se vlečejo že več let. (Dnevnik)
Kaj če po poteh Milanovića krene Pirc-Musarjeva? Kaj če po poteh Milanovića krene Pirc-Musarjeva?
pred 5 urami in 21 minutami
Ideja hrvaškega predsednika Zorana Milanovića, da bi kandidiral na parlamentarnih volitvah, odpira vprašanje, kaj bi se zgodilo v takšnem primeru v Sloveniji. Slovenska zakonodaja tega izrecno nikjer ne prepoveduje. (Dnevnik)
Referendum o Golobu in Janši Referendum o Golobu in Janši
pred 5 urami in 21 minutami
Stranka SDS, ki naše rubrike nikoli ne razočara, je včeraj vseeno presenetila: predlagali so namreč, da bi državljane kar na referendumu povprašali, ali so za to, da vlada, ki jo vodi Robert Golob, zaključi svoj mandat in se razpišejo predčasne... (Dnevnik)
V Walesu od danes prvi temnopolti voditelj V Walesu od danes prvi temnopolti voditelj
pred 5 urami in 21 minutami
Od danes prvič v zgodovini Združenega kraljestva nobenega od štirih delov Velike Britanije in Severne Irske ne bo vodil bel(opolti) moški. (Dnevnik)
Zahod ostro kritiziral Putinove volitve Zahod ostro kritiziral Putinove volitve
pred 5 urami in 21 minutami
Proslavljajoči ruski predsednik Vladimir Putin je pripravljen razmisliti o premirju v Ukrajini v času olimpijskih iger, kar predlaga Emmanuel Macron. Volitve v Rusiji so močno kritizirali na Zahodu, čestitke pa je Putin dočakal iz Pekinga, Teherana (Dnevnik)