Novice (slovenščina)

IMF izboljšal napovedi za svet, a opozarja na tveganja IMF izboljšal napovedi za svet, a opozarja na tveganja
pred 7 minutami
V Mednarodnem denarnem skladu Sloveniji za letos napovedujejo dvoodstotno gospodarsko rast in nižjo, 2,7-odstotno povprečno inflacijo. (Delo)
Razcvet tudi med Slovenci: vedno več navdušenih nad preprostostjo in varnostjo Razcvet tudi med Slovenci: vedno več navdušenih nad preprostostjo in varnostjo
pred 13 minutami
Kljub precejšnji navezanosti Slovencev na gotovino se zanimanje za digitalne in brezstične plačilne možnosti povečuje. (Delo)
Domovi za starejše kljub praznim posteljam ne sprejemajo novih stanovalcev Domovi za starejše kljub praznim posteljam ne sprejemajo novih stanovalcev
pred 21 minutami
Vsak četrti dom za starejše občane ima proste postelje, a novih stanovalcev ne more sprejeti, saj nimajo dovolj kadra. (Delo)
Ministrstvo Slovencem odsvetuje potovanja v Izrael Ministrstvo Slovencem odsvetuje potovanja v Izrael
pred 32 minutami
Za potovanja v Izrael trenutno zaradi povečane nevarnosti raketnih in terorističnih napadov ter napadov in groženj Irana vlada najvišja stopnja previdnosti. (Delo)
V pričakovanju razglasitve prejemnika filmske nagrade občinstva lux V pričakovanju razglasitve prejemnika filmske nagrade občinstva lux
pred 44 minutami
Kmalu bo kateri izmed filmov 20. 000 vrst čebel, Jesensko listje, Adamant, Sestre v savni ali Zbornica bo prejemnik letošnje evropske nagrade občinstva lux. Peterico finalistov je izbrala strokovna žirija, o zmagovalcu pa odločijo glasovi občinstva.  (RTV SLO)
Slovenija je potresno ogrožena, ne pa tudi pripravljena Slovenija je potresno ogrožena, ne pa tudi pripravljena
pred 47 minutami
Najbolj potresno ogrožen je pas od Bovca skozi Ljubljano do Brežic, ob hujšem potresu bi Slovenija zelo nazadovala. (Delo)
Pisatelji za mir podprli gladovno stavko Drage Potočnjak za Palestino Pisatelji za mir podprli gladovno stavko Drage Potočnjak za Palestino
pred 57 minutami
80 delegatov iz 50 dežel je na 56. blejskem srečanju soglasno podprlo gladovno stavkajočo igralko: »Draga, drži se, PEN je s teboj!« (Delo)
Lani je z izgubo poslovalo 40 odstotkov domov za starejše, 600 postelj v DSO-jih pa je praznih Lani je z izgubo poslovalo 40 odstotkov domov za starejše, 600 postelj v DSO-jih pa je praznih
pred 1 uro in 8 minutami
Skupnost socialnovarstvenih zavodov opozarja, da je lani negativno poslovalo že več kot 40 odstotkov domov za starejše. Hkrati poudarjajo, da je približno 600 postelj v domovih praznih, ker ni dovolj kadra, ki bi poskrbel za nove stanovalce.  (RTV SLO)
Nazaj k črnini Nazaj k črnini
pred 2 urama in 7 minutami
Kljub slabim kritikam režiserka Sam Taylor-Johnson verjame v film. (Delo)
Dobrodošli v športno Indijo Koromandijo Dobrodošli v športno Indijo Koromandijo
pred 2 urama in 7 minutami
Navijaška kultura v Nemčiji, evropski gospodarski velesili, je lahko vzor tudi Sloveniji. V tretji ligi 13.000 gledalcev. V navijaških conah 12 mio ljudi. (Delo)