Novice (slovenščina)

Brez skupnosti Brez skupnosti
pred 3 urami in 1 minuto
Le če se soočimo s svojimi strastmi, napakami in slabostmi, imamo možnost, da igramo vlogo v veliki moralni drami (Delo)
Združitev v en zavod ne pomeni izgube strokovnosti Združitev v en zavod ne pomeni izgube strokovnosti
pred 3 urami in 1 minuto
Pred 16-timi leti so se združevale knjižnice, muzej in galerije. Poslovanje je zdaj učinkovitejše, storitve za uporabnike pa boljše. (Delo)
Magija, imenovana umetnost Magija, imenovana umetnost
pred 3 urami in 1 minuto
Kreativnost ni vedno racionalna in jo težko razložimo. Večina kreativnih ljudi vam bo povedala, da se jim ideje utrnejo na dolgih sprehodih, in ko so sami. (Delo)
Fiskalni in politični maček Fiskalni in politični maček
pred 3 urami in 1 minuto
Smo v Sloveniji, upoštevaje politično, javnoupravno stvarnost, v kateri smo, zmožni igrati fiskalno igro, ki nam jo bodo narekovali iz Bruslja?  (Finance)
Ropar žrtvi porezal obraz Ropar žrtvi porezal obraz
pred 3 urami in 1 minuto
Silvester N. je bil novembra lani pri ljubljanski glavni avtobusni postaji žrtev ropa. Na urgenci je pristal s porezanim obrazom, zlomljenim nosom in seveda močno prestrašen. Nanj sta se spravila brezdomca in odvisnika, stara znanca policije. Boris... (Dnevnik)
Hitrejši postopki in nič več pošiljanja od vrat do vrat Hitrejši postopki in nič več pošiljanja od vrat do vrat
pred 3 urami in 31 minutami
Platforma združuje prostorske informacije na enem mestu, prinaša tudi nove priložnosti za gospodarstvo. (Delo)
V Sedmem pečatu film Zgodba o moji ženi – v  soboto ob 23.15 na TV SLO 1 V Sedmem pečatu film Zgodba o moji ženi – v soboto ob 23.15 na TV SLO 1
pred 3 urami in 31 minutami
Dvajseta leta prejšnjega stoletja. Jacob Störr je kapitan ladje, ki v kavarni stavi s prijateljem, da se bo poročil s prvo žensko, ki bo vstopila v prostor. In zgodi se, da vstopi Lizzy. Film je zgodba o ljubezni, drami in življenjski pustolovščini.  (RTV SLO)
Po norem trilerju Dallas in Dončić vstala od mrtvih Po norem trilerju Dallas in Dončić vstala od mrtvih
pred 3 urami in 37 minutami
Košarkarji Dallas Mavericks so še na svojem drugem zaporednem gostovanju v Golden 1 Centru po pravem trilerju s 107:103 prišli do zlata vredne zmage proti Sacramento Kings. Zasedba Jasona Kidda je bila večino tekme v podrejenem položaju, zaostajala tudi s 15 točkami zaostanka, a nato v zadnjih minutah prišla do velikega preobrata in šeste zaporedne zmage. Luki Dončiću je ob pomembnem ekipnem uspehu, po katerem je Dallas zasidran na šesto mesto zahoda, na koncu le en skok zmanjkal do novega trojnega dvojčka. Kljub težavam z bolečinami v desni nogi je srečanje končal pri 26 točkah, devetih skokih in 12 asistencah. (Siol)
Obsedenost s fiktivno zgodovino Obsedenost s fiktivno zgodovino
pred 4 urami in 1 minuto
Po mnenju ruske pesnice, romanopiske in novinarke Marije Stepanove je večina naivno prepričana, da dobri fantje na koncu vedno zmagajo. (Delo)
V ozadju bitke za Istanbul poteka boj za Turčijo V ozadju bitke za Istanbul poteka boj za Turčijo
pred 4 urami in 1 minuto
Stranka predsednika Erdoğana si želi na lokalnih volitvah prevzeti nadzor nad največjim turškim mestom in s tem zadati nov udarec demoralizirani opoziciji. (Delo)