Novice (slovenščina)

Moško rokometno SP 2029 v Nemčiji in Franciji, žensko v Španiji Moško rokometno SP 2029 v Nemčiji in Franciji, žensko v Španiji
pred 1 uro in 44 minutami
Nemčija in Francija bosta skupaj gostili svetovno prvenstvo v rokometu za moške leta 2029, je danes odločila krovna mednarodna zveza IHF, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Odločitev o prirediteljih so sprejeli danes ob robu žreba skupin za olimpijska turnirja v Parizu. Žensko SP za leto 2029 so dodelili Španiji. (Siol)
Ovadba zaradi suma zlorabe položaja pri prodaji nepremičnine v javni lasti Ovadba zaradi suma zlorabe položaja pri prodaji nepremičnine v javni lasti
pred 1 uro in 52 minutami
Mariborski kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper uradno osebo pravne osebe javnega prava na območju Policijske uprave Maribor zaradi suma zlorabe svojega položaja pri prodaji nepremičnine v javni lasti. Ovadbo so... (Dnevnik)
Nekdanji zvezdnik lige NBA pomahal v slovo Nekdanji zvezdnik lige NBA pomahal v slovo
pred 1 uro in 54 minutami
Ameriški košarkarski zvezdnik Blake Griffin se je pri 35 letih odločil za konec športne poti. Šestkrat je zaigral na tekmi All-Star, trikrat je bil uvrščen v drugo najboljšo peterko sezone, v zadnjih letih pa zaradi zdravstvenih težav ni več mogel slediti ritmu vrhunske košarke. V zadnjem letu je tako počival. (Siol)
V živo: Kakšen udarec za Borussio! Norišnica v Barceloni, navijači jezni na V živo: Kakšen udarec za Borussio! Norišnica v Barceloni, navijači jezni na "izdajalca" #video
pred 2 urama in 4 minutami
Danes bosta znana prva polfinalista lige prvakov v tej sezoni. Atletico z Janom Oblakom na vratih v Dortmundu brani tesno prednost s prve tekme (2:1), podobno velja za Barcelono, ki je prejšnji teden na Parku princev ugnala PSG s 3:2, danes pa nastopa pred domačim občinstvom. Na srečanju v Nemčiji sodi slovenski delivec pravice Slavko Vinčić. (Siol)
Dokument “Naprej RTV Slovenija” svetniki zavrnili Dokument “Naprej RTV Slovenija” svetniki zavrnili
pred 2 urama in 29 minutami
V ponedeljek je svet Radiotelevizije Slovenija odločal o predlogu reorganizacije zavoda, ki so ga poimenovali Naprej RTV Slovenija. Načrt, ki ga je pripravilo vodstvo RTVS, je predvidel programsko, sistemsko, kadrovsko in finančno reorganizacijo... (Dnevnik)
Filip Koren, Citroën: Prodaja avtov prek spleta je nehvaležna, prinese lahko velike izgube Filip Koren, Citroën: Prodaja avtov prek spleta je nehvaležna, prinese lahko velike izgube
pred 2 urama in 34 minutami
Intervju s Filipom Korenom, direktorjem podjetja C Automobil Import, ki pri nas zastopa znamko Citroën (Finance)
Ob 21.00 Barcelona – PSG in Borussia Dortmund – Atletico Madrid (postave) Ob 21.00 Barcelona – PSG in Borussia Dortmund – Atletico Madrid (postave)
pred 2 urama in 47 minutami
Danes bosta znana prva polfinalista Lige prvakov. Barcelona bo od 21. 00 doma branila prednost zadetka proti PSG-ju, potem ko je v Parizu zmagala s 3:2. Atletico gostuje v Dortmundu, v sredo je bil v Madridu boljši z 2:1.  (RTV SLO)
#foto #video Požar v Koebenhavnu pod nadzorom, vzrok ostaja neznan #foto #video Požar v Koebenhavnu pod nadzorom, vzrok ostaja neznan
pred 2 urama in 51 minutami
Velik požar, ki je davi zajel znamenito dansko borzo v Koebenhavnu, je pod nadzorom, so sporočili danski gasilci in pojasnili, da se trenutno ukvarjajo s t. i. končnim gašenjem. Dodali so, da je zgorela približno polovica zgradbe. Vzrok požara (Dnevnik)
Odbor je ocenil predlog o referendumu glede preferenčnega glasu kot primeren za nadaljno obravnavo Odbor je ocenil predlog o referendumu glede preferenčnega glasu kot primeren za nadaljno obravnavo
pred 3 urami
Člani odbora DZ-ja so z devetimi glasovi za in štirimi proti odločili, da je predlog za razpis posvetovalnega referenduma o uvedbi preferenčnega glasu za volitve poslancev, primeren za nadaljnjo obravnavo. Predlog za razpis referenduma je podala Svoboda.  (RTV SLO)
Z glavo, srcem in mirnimi živci so morali dokazati, da znajo reševati življenja
pred 3 urami in 4 minutami
Človek lahko opravi vsa potrebna izobraževanje in prebere vse modre knjige tega sveta, a ko bo to moral uporabiti v realnosti, nikoli zares ne veš, kako se bo odzval. Tega se zelo dobro zavedajo v zdravstvu, zato že 10 let tako mlade kot izkušene zdravnike urijo v simulacijah kriznih razmer. Tokrat so se v njih poskusili študentje in dijaki medicinske in zdravstvene stroke iz celotne Slovenije. Na tekmovanju so morali dokazati, da obvladajo teorijo, pa tudi, da se znajo spopasti z nepričakovanimi zapleti. Ne le z glavo, tudi s srcem in dobrimi živci so morali dokazati, da znajo reševati življenja. (24ur.com)