Novice (slovenščina)

Armand Duplantis za centimeter izobljšal svetovni rekord Armand Duplantis za centimeter izobljšal svetovni rekord
pred 2 urama in 57 minutami
Šved je na uvodni atletski diamantni ligi sezone v kitajskem Xiamenu v skoku s palico preskočil 6,24 metra. (Delo)
SD z izvolitvijo preostalih članov vodstva stranke zaključila volilni kongres SD z izvolitvijo preostalih članov vodstva stranke zaključila volilni kongres
pred 3 urami in 26 minutami
V SD so morali zaradi zapletov na volilnem kongresu minuli soboto tega še formalno zaključiti. (Delo)
Dopingirani? Ne, kontaminirani! Dopingirani? Ne, kontaminirani!
pred 3 urami in 44 minutami
Svetovna protidopinška agencija je potrdila poročila, da je bilo 23 kitajskih plavalcev pred olimpijskimi igrami v Tokiu leta 2021 pozitivnih na doping testu. (Delo)
Milanović vendarle pride na predsedniški vrh Milanović vendarle pride na predsedniški vrh
pred 3 urami in 55 minutami
Z namenom potrditve dobrega sodelovanja in pripadnosti EU bodo med drugim spregovorili o širitvi na Zahodni Balkan. (Delo)
Luka Mezgec se po sedmih letih se vrača na dirko po Italiji Luka Mezgec se po sedmih letih se vrača na dirko po Italiji
pred 4 urami in 1 minuto
»Zadnji trenutek so mi sporočili, da bo v mojem natrpanem programu še dirka po Italiji, kjer bom pomočnik Caleba Ewana,« je povedal 35-letni kolesar. (Delo)
V Iraku eksplozija v vojaški bazi proiranskih oboroženih skupin V Iraku eksplozija v vojaški bazi proiranskih oboroženih skupin
pred 4 urami in 59 minutami
Nobena od strani ni govorila o odgovornih. Prav tako ni nihče prevzel odgovornosti za morebiten napad. (Delo)
Umrl je ameriški filozof Daniel C. Dennett Umrl je ameriški filozof Daniel C. Dennett
pred 5 urami in 47 minutami
V Portlandu v ameriški zvezni državi Maine je v umrl Daniel C. Dennett, eden najbolj branih in obravnavanih sodobnih filozofov. Ukvarjal se je predvsem filozofijo znanosti, biologije in mišljenja. Star je bil 82 let.  (RTV SLO)
Milanovića v ponedeljek ne bo na predsedniškem vrhu Milanovića v ponedeljek ne bo na predsedniškem vrhu
pred 6 urami in 7 minutami
Hrvaškega predsednika Zorana Milanovića v ponedeljek ne bo na vrhu ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU, na katerem bo predsednica republike Nataša Pirc Musar gostila predsednike sosednjih držav.  (RTV SLO)
Nekoč v Posočju – novi film Eme Kugler se poglobi v ljudsko izročilo o starovercih Nekoč v Posočju – novi film Eme Kugler se poglobi v ljudsko izročilo o starovercih
pred 6 urami in 18 minutami
Cineastka Ema Kugler se v svojem novem filmu Nekoč v Posočju ukvarja z ljudskim izročilom o starovercih, kot ga prenašajo "strici". Tako so rekli samskim moškim, ki niso imeli pravice do dedovanja in so kot hlapci živeli na robu družbe.  (RTV SLO)
Luka Mezgec v zadnjem trenutku dobil poziv za nastop na Giru Luka Mezgec v zadnjem trenutku dobil poziv za nastop na Giru
pred 6 urami in 42 minutami
Ekipa Jayco AlUla se je odločila, da bo na letošnji Dirki po Italiji nastopil tudi Luka Mezgec, ki je pred desetimi leti postal prvi Slovenec z etapno zmago na Giru, potem ko je v Trstu dobil sprint glavnine.  (RTV SLO)