Novice (slovenščina)

Prihajajo novi naložbeni skladi: kdo jih bo upravljal in kdo financiral Prihajajo novi naložbeni skladi: kdo jih bo upravljal in kdo financiral
pred 2 urama in 21 minutami
SID banka je napovedala štiri nove sklade, slovenski podjetniški sklad dva; upravljavce so oziroma bodo iskali prek razpisov. (Finance)
Kaotično vreme ogroža tudi kmetijske rastline Kaotično vreme ogroža tudi kmetijske rastline
pred 5 urami in 21 minutami
Vremenski kaos, ki je zajel Slovenijo, lahko ogrozi tudi kmetijske rastline. Vremenoslovci ter ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano kmetovalce, ki še vedno niso dobili državne pomoči zaradi lanske spomladanske zmrzali, svarijo pred... (Dnevnik)
Vložek v pametne naprave ni strošek, temveč investicija, ki se s časom povrne Vložek v pametne naprave ni strošek, temveč investicija, ki se s časom povrne
pred 5 urami in 21 minutami
Nekdanji novinar in urednik Denis Oštir, ki danes kot direktor poslovnega razvoja podjetja Vidaa, hčerinske družbe podjetja Hisense, pluje v poslovnih vodah, se je na pot samooskrbnosti podal že pred leti, ko sta s soprogo Sergejo domačo hišo na... (Dnevnik)
Femicid v kazenskem zakoniku: da ali ne? Femicid v kazenskem zakoniku: da ali ne?
pred 5 urami in 21 minutami
Na pravosodnem ministrstvu že skoraj eno leto preučujejo možnosti za uzakonitev femicida kot samostojnega kaznivega dejanja, do česar pa so kazenskopravni strokovnjaki praviloma zadržani. (Dnevnik)
Razvoj inovativnih tehnologij za vozila prihodnosti Razvoj inovativnih tehnologij za vozila prihodnosti
pred 5 urami in 21 minutami
Slovenska avtomobilska industrija je leta 2021 sprejela odločitev o celoviti zeleni in digitalni preobrazbi. Oblikovala je Misijo Gremo (GREen MObility), vzorčni primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države, s katero avtomobilska podjetja... (Dnevnik)
Poskus uboja: Kričanje, kaos, panika in veliko krvi Poskus uboja: Kričanje, kaos, panika in veliko krvi
pred 5 urami in 21 minutami
Z zaslišanjem dveh policistov z viške policijske postaje se je nadaljevalo sojenje Darku Leskovarju, ki je novembra na ljubljanski Rakovi jelši z nožem hudo poškodoval babico. Po oceni psihiatrinje je bil v kritičnih trenutkih neprišteven. Čaka ga... (Dnevnik)
Načrti za prihodnost čistejših energij in njihove učinkovitejše rabe Načrti za prihodnost čistejših energij in njihove učinkovitejše rabe
pred 5 urami in 21 minutami
Čeprav so dolgo znani pozitivni učinki koriščenja sonca in vetra, je ozaveščanje javnosti skozi akcije, ki jih vodi Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, izjemno dobrodošlo. Razumevanje nujnega prehoda k čisti energiji je proces, ki potrebuje... (Dnevnik)
Šolski primer izigravanja: Šuštarjeva spet lastnika Marinbluja Šolski primer izigravanja: Šuštarjeva spet lastnika Marinbluja
pred 5 urami in 21 minutami
Razvpita zakonca Šuštar sta se s prisilno poravnavo podjetja Marinblu, ki se je v središču zanimanja javnosti znašlo zaradi očitkov o hudih kršitvah pravic delavcev in drugih nepravilnostih, rešila večine dolgov, nato pa ponovno postala lastnika... (Dnevnik)
Nepreslišano: Katja Gleščič, novinarka Nepreslišano: Katja Gleščič, novinarka
pred 5 urami in 21 minutami
Velikanski slon, imenovan turizem, marsikje tepta vse pred seboj. Po letu 1950, ko se je začel množični turizem, je po vsem svetu potovalo 50 milijonov ljudi na leto, zdaj na leto naštejejo skoraj dve milijardi mednarodnih odhodov. Prometni zastoji,... (Dnevnik)
Dež v Dubaju Dež v Dubaju
pred 5 urami in 21 minutami
Ne le nad Slovenijo, vreme se je v torek hudo zneslo tudi nad praviloma sončnimi Združenimi arabskimi emirati. Deževalo je ves torek in do večera so v Dubaju namerili toliko padavin, kot jih običajno zabeležijo v letu in pol, kar je tudi največja... (Dnevnik)