Novice (slovenščina)

Voditelji EU poudarili pomen notranjega trga in naložb za konkurenčnost gospodarstva Voditelji EU poudarili pomen notranjega trga in naložb za konkurenčnost gospodarstva
pred 23 minutami
Voditelji držav EU so se zavzeli za okrepitev konkurenčnosti evropskega gospodarstva in vzpostavitev evropskega dogovora za konkurenčnost, ki bi temeljil na močnem notranjem trgu, močni industrijski politiki in obsežnih naložbah.  (RTV SLO)
Atalanta - Liverpool 0:0 Atalanta - Liverpool 0:0
pred 24 minutami
Na povratni tekmi četrtfinala Evropske lige Atalanta gosti Liverpool. Redsi so prejšnji teden doživeli hladno prho na Anfieldu (0:3) in čaka jih težka naloga na stadionu Gewiss.  (RTV SLO)
Transport odpira vrata tudi slovenskim dobaviteljem sestavnih delov Transport odpira vrata tudi slovenskim dobaviteljem sestavnih delov
pred 24 minutami
Elektromobilnost je v tovornem prometu sicer precej bolj skromno razvita kot pri osebnih avtomobilih, a panoga je v vzponu, ta pa bo, kot kaže, bolj linearen kot na viharnem avtomobilskem trgu. (Finance)
Wayne Griffiths, predsednik Seata in Cupre: Omilitev okoljske zakonodaje bi bila slaba za evropsko industrijo Wayne Griffiths, predsednik Seata in Cupre: Omilitev okoljske zakonodaje bi bila slaba za evropsko industrijo
pred 52 minutami
"Pri električnih avtomobilih bo čedalje pomembneje, da bodo izdelani lokalno. Pri tem ne gre za iskanje proizvodnje v državah s cenejšo delovno silo, če je v nizkocenovnih državah elektrika draga ali pa prihaja iz neobnovljivih virov," verjame Griffiths. (Finance)
Adžić dobro pozna vse tekmice Adžić dobro pozna vse tekmice
pred 56 minutami
Slovenske rokometašice bodo na jesenskem evropskem prvenstvu igrale v skupini E v Innsbrucku. (Delo)
Google odpustil zaposlene, ki so protestirali proti poslu z Izraelom Google odpustil zaposlene, ki so protestirali proti poslu z Izraelom
pred 1 uro in 1 minuto
Google je odpustil 28 zaposlenih, ki so se udeležili protestov proti sodelovanju tehnološkega velikana z izraelsko vlado. Gre za skupni projekt Googla in Amazona za umetno inteligenco, imenovan Nimbus, ki izraelski vladi in vojski nudi storitve v oblaku.  (RTV SLO)
Privarčevana sredstva državljanov bi lahko vlagali v strateške panoge Privarčevana sredstva državljanov bi lahko vlagali v strateške panoge
pred 1 uro in 2 minutama
V senci vojn intenzivno iščejo rešilne bilke za evropsko gospodarstvo. (Delo)
Prevzeli 88 neprofitnih stanovanj: v Ljubljani jih napovedujejo še 6000
pred 1 uro in 19 minutami
V Zeleni jami ob Šmartinski cesti je Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS Mol) uradno prevzel 88 neprofitnih stanovanj. Direktor sklada Sašo Rink je prepričan, da je to zgolj eden izmed korakov, ki bodo Ljubljano naredili prijaznejšo za bodoče generacije. (24ur.com)
Hiše za poplavljence: sodobni objekti, veliki od 90 do 122 kvadratnih metrov
pred 1 uro in 21 minutami
Znano je, kako bodo videti hiše, v katerih bodo lahko živele družine, ki so v poplavah izgubile svoj dom. Sodobni objekti bodo po velikosti prilagojeni številu družinskih članov, veliki pa bodo od 90 do 122 kvadratnih metrov. (24ur.com)
Umrla je igralka Samantha Davis
pred 1 uro in 24 minutami
Umrla je igralka Samantha Davis, sicer žena igralca Warwicka Davisa, ki je najbolj znan po vlogah v franšizi Harry Potter in Vojna zvezd. Žalostno novico je sporočil Davis, ki je razkril, da je 53-letnica umrla že 24. marca. Samantha je soustanovila dobrodelno organizacijo za pritlikavost Little People UK in ob možu nastopila v zadnjem filmu o Harryju Potterju. (24ur.com)