Novice (slovenščina)

Ob 21.00 Barcelona – PSG in Borussia Dortmund – Atletico Madrid (postave) Ob 21.00 Barcelona – PSG in Borussia Dortmund – Atletico Madrid (postave)
pred 48 minutami
Danes bosta znana prva polfinalista Lige prvakov. Barcelona bo od 21. 00 doma branila prednost zadetka proti PSG-ju, potem ko je v Parizu zmagala s 3:2. Atletico gostuje v Dortmundu, v sredo je bil v Madridu boljši z 2:1.  (RTV SLO)
Odbor je ocenil predlog o referendumu glede preferenčnega glasu kot primeren za nadaljno obravnavo Odbor je ocenil predlog o referendumu glede preferenčnega glasu kot primeren za nadaljno obravnavo
pred 1 uro in 2 minutama
Člani odbora DZ-ja so z devetimi glasovi za in štirimi proti odločili, da je predlog za razpis posvetovalnega referenduma o uvedbi preferenčnega glasu za volitve poslancev, primeren za nadaljnjo obravnavo. Predlog za razpis referenduma je podala Svoboda.  (RTV SLO)
Letošnji dobitnik luxa je Zbornica režiserja Ilkerja Cataka Letošnji dobitnik luxa je Zbornica režiserja Ilkerja Cataka
pred 1 uro in 20 minutami
Nemški film je bil nominiran tudi za oskarja v kategoriji najboljših mednarodnih celovečercev. (Delo)
Zupančič zapušča skakalke, novi trener naj bi bil Tepeš Zupančič zapušča skakalke, novi trener naj bi bil Tepeš
pred 1 uro in 22 minutami
Zoran Zupančič, ki se je podpisal pod vse največje ženske skakalne uspehe, ni več glavni trener reprezentance. Po informacijah TV Slovenija ga bo nasledil Jurij Tepeš, ki je trenerske izkušnje po končani karieri nabiral v ženski mladinski reprezentanci.  (RTV SLO)
Kot strela z jasnega: Zupančič ne bo več vodil slovenskih skakalk Kot strela z jasnega: Zupančič ne bo več vodil slovenskih skakalk
pred 1 uro in 23 minutami
Velika sprememba v naši ženski reprezentanci v smučarskih skokih: svoj doslej največji trenerski izziv sprejel nekdanji vrhunski letalec Jurij Tepeš. (Delo)
Ukrajina bi hotela biti Izrael Ukrajina bi hotela biti Izrael
pred 1 uro in 46 minutami
Predsednik Volodimir Zelenski je pozval svobodni svet, naj enotno zaščiti njegovo državo pred ruskim terorizmom. (Delo)
Deloindom podkast: Večna dilema – stanovanje ali hiša Deloindom podkast: Večna dilema – stanovanje ali hiša
pred 2 urama in 8 minutami
O večni dilemi bivanja v stanovanju ali hiši z arhitektom Andrejem Mercino in nepremičninsko strokovnjakinjo Tejo Majcen Prušnik. (Delo)
Spodbudna vrnitev Nadala na svojo priljubljeno podlago Spodbudna vrnitev Nadala na svojo priljubljeno podlago
pred 2 urama in 21 minutami
Rafael Nadal je v Barceloni v svojem prvem dvoboju po treh mesecih in prvem na peščeni podlagi po skoraj dveh letih s 6:2, 6:3 premagal Italijana Flavia Cobollija.  (RTV SLO)
Upravno sodišče je obravnavalo predlog za začasno odredbo, ki ga je vložila stranka Pirati Upravno sodišče je obravnavalo predlog za začasno odredbo, ki ga je vložila stranka Pirati
pred 2 urama in 22 minutami
Predlagali so, da bi ministrstvo za javno upravo naložilo upravnim enotam, da zagotovijo posebna okenca za overitev obrazcev podpore za kandidate na evropskih volitvah. Sodišče bo odločitev v povezavi z odredbo izdalo predvidoma ta teden.  (RTV SLO)
Odločitev o priznanju Palestine v »doglednem času« Odločitev o priznanju Palestine v »doglednem času«
pred 2 urama in 33 minutami
Robert Golob je španskemu kolegu prenesel, da je časovnica priznanja odvisna tudi od drugih držav in dogodkov v mednarodni skupnosti. (Delo)