Novice (slovenščina)

Pismo zdravnikov iz Izole: Namen umika soglasij ni izsiljevanje za višje plače, temveč opozoriti, da slovensko javno zdravstvo drvi v propad Pismo zdravnikov iz Izole: Namen umika soglasij ni izsiljevanje za višje plače, temveč opozoriti, da slovensko javno zdravstvo drvi v propad
pred 36 minutami
Javno pismo zdravnic in zdravnikov Splošne bolnišnice Izola, ki ga je podpisalo 47 zaposlenih, objavljamo v celoti. (Dnevnik)
Zapušča reprezentanco, ker sistem ni pravi Zapušča reprezentanco, ker sistem ni pravi
pred 40 minutami
Štiriindvajsetletni finski skakalec Niko Kytoesaho se je že drugič v karieri odločil, da se bo odmaknil od finske ekipe in začel trenirati sam. Najboljši Finec pretekle zime meni, da se v trenutnem sistemu ne more razvijati tako, kot bi želel. (Siol)
Po pozabljenih poteh, mimo že 50 let zapuščenih kmetij na Skopico #video Po pozabljenih poteh, mimo že 50 let zapuščenih kmetij na Skopico #video
pred 48 minutami
"Samota, posebnost in tišina." S temi besedami pohodniške poti, ki jih skozi zgodbe opisuje v svoji prvi leposlovni planinski knjigi Hodim, torej grem, označi Marjan Bradeško. To zagotovo velja za že skoraj pozabljeno pot z Drnulka mimo zapuščenih kmetij na Velikih in Malih Vršah na Vrh Skopice, na vrh nad dolino Idrijce, ki ga le redko kdo pozna, a očara z mirom in razgledi. Ste za pohod v neznano po nemarkiranih poteh? Naš tokratni petkov nasvet za izlet v hribe. (Siol)
Poljski predsednik blokiral zakon za lažji dostop do jutranje tabletke Poljski predsednik blokiral zakon za lažji dostop do jutranje tabletke
pred 50 minutami
Poljski predsednik Andrzej Duda je danes vložil veto na zakon, ki bi Poljakinjam omogočil lažji dostop do jutranje tabletke. Tovrstna urgentna kontracepcija je namreč ženskam na Poljskem trenutno na voljo le z zdravniškim receptom. (Dnevnik)
Roglič in Pogačar gospodarja enotedenskih dirk Roglič in Pogačar gospodarja enotedenskih dirk
pred 55 minutami
Slovenija je po številu skupnih zmag deseta najuspešnejša država v zgodovini enotedenskih kolesarskih dirk, če pa čas omejimo zgolj na zadnjih pet sezon, pa je z naskokom na vrhu lestvice.  (RTV SLO)
V živo: Velikonočni krog odprli v Slatini, nato sledi V živo: Velikonočni krog odprli v Slatini, nato sledi "miting" v Mariboru
pred 55 minutami
Konec je reprezentančnega premora, ki je slovenske nogometne navdušence razveselil z veličastno zmago nad zvezdniško Portugalsko (2:0). Nadaljuje se prvoligaški ples, zaradi velikonočnih praznikov se tekme igrajo v petek in soboto. Začelo se je v Rogaški Slatini, nadaljevalo se bo pred praznimi tribunami v Mariboru, petkov večer prinaša obračun za šesto mesto v Domžalah. Olimpija se bo v sobotnem derbiju 28. kroga skušala maščevati Kopru za izpad v pokalu, vodilni Celjani, prvi strelec tekmovanja Aljoša Matko praznuje 24 let, pa bodo gostili Aluminij. (Siol)
Minister Šarec: Minister Šarec: "Katerikoli poklic bi želeli opravljati, ga lahko v Slovenski vojski"
pred 57 minutami
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je potekala celodnevna prireditev V službi domovine, na kateri je Slovenska vojska (SV) predstavila poklice in možnosti razvoja kariernih poti v vojski.  (RTV SLO)
Kralj Artur in psi v filmih Kralj Artur in psi v filmih
pred 1 uro in 7 minutami
V kinu je svojo pot začel film Kraljevski Arthur. Naslov bo marsikoga najbrž hudomušno zavedel: ne gre za še eno različico angleške legende o kralju Arturju, temveč za film o psu z imenom Artur.  (RTV SLO)
Ste videli 58-letnega Roberta iz Ljubljane?
pred 1 uro in 16 minutami
Svojci pogrešajo 58-letnega Roberta Mikca iz Ljubljane. Ker ga Policija z do zdaj izvedenimi ukrepi ni uspela najti, prosi javnost za pomoč. (24ur.com)
Kako z HONOR Magic6 Pro zajeti najboljše fotografije ponoči in v gibanju? Kako z HONOR Magic6 Pro zajeti najboljše fotografije ponoči in v gibanju?
pred 1 uro in 20 minutami
Kateri telefon je najboljši? Za mnoge je to telefon z najboljšo kamero. In kaj je najboljša kamera? Kamera, ki se lahko loti nočnih fotk in fotografij v gibanju. Več Kako z HONOR Magic6 Pro zajeti najboljše fotografije ponoči in v gibanju? objavljeno na Računalniške novice.  (Računalniške novice)