Novice (slovenščina)

Zavarovalnica Triglav predlaga 1,75 evra bruto dividende na delnico Zavarovalnica Triglav predlaga 1,75 evra bruto dividende na delnico
pred 15 minutami
Za dividedne največja slovenska zavarovalnica ponuja izplačilo 2,4-kratnik lanskega čistega dobička. (Delo)
Vlada predlaga dvig plačnih razredov v javnem sektorju za 3,36-odstotka Vlada predlaga dvig plačnih razredov v javnem sektorju za 3,36-odstotka
pred 20 minutami
Vlada je določila spremembe zakona o sistemu plač v javnem sektorju, s katerimi uresničujejo del pred meseci podpisanega dogovora s sindikati javnega sektorja o uskladitvi vrednosti plačnih razredov. V DZ spremembe zakona pošiljajo po skrajšanem postopku.  (RTV SLO)
Padli kriptokralj obsojen na 25 let zapora Padli kriptokralj obsojen na 25 let zapora
pred 48 minutami
Nekdanji čudežni deček novega finančnega sveta je stranke kriptoborze FTX ogoljufal za 8 milijard dolarjev. (Delo)
Golob po sestanku s sindikati: Zavzemamo se za obuditev ESS-ja Golob po sestanku s sindikati: Zavzemamo se za obuditev ESS-ja
pred 1 uro in 3 minutami
Predsednik vlade Robert Golob se je srečal s predstavniki reprezentativnih sindikalnih central, ki so nedavno zagrozili z "aktivacijo delavcev". Skupaj so se zavzeli za obuditev delovanja Ekonomsko-socialnega sveta.  (RTV SLO)
Visma Lease a Bike o stanju van Aerta Visma Lease a Bike o stanju van Aerta
pred 1 uro in 11 minutami
Wout van Aert je bil uspešno operiran. Pregled je pokazala, da si je zlomil prsnico, ključnico in več reber. Spomladanske klasike bo izpustil, negotova pa je tudi njegova udeležba na Dirki po Italiji.  (RTV SLO)
Katere pesniške zbirke bodo letos v središču kritiške pozornosti? Katere pesniške zbirke bodo letos v središču kritiške pozornosti?
pred 1 uro in 12 minutami
Žirija festivala Pranger razkriva avtorje pesniških zbirk, za katere so presodili, da si zaslužijo podrobnejšo obravnavo: Lara Božak, Miljana Cunta, Nina Dragičević, Tonja Jelen, Vesna Liponik, Ana Pepelnik, Primož Repar, Denis Škofic in Matjaž Zorec.  (RTV SLO)
Ples kroglic ni bil najbolj pogodu favoritu Zormanu Ples kroglic ni bil najbolj pogodu favoritu Zormanu
pred 1 uro in 13 minutami
V Trebnjem, kjer bo prihodnji konec tedna F4 v pokalu Slovenije za rokometaše, so izžrebali polfinalna para. Dvorana OŠ Trebnje bo precej ozaljšana. (Delo)
V ljubljanskem živalskem vrtu se je poslovil azijski lev Maksimus V ljubljanskem živalskem vrtu se je poslovil azijski lev Maksimus
pred 1 uro in 18 minutami
Petnajstletni Maks je bolehal za motnjami živčnega sistema, nazadnje pa je ohromel zaradi zdrsa medvretenčne ploščice. V ponedeljek so ga evtanazirali. (Delo)
Izrael ignorira resolucijo in stopnjuje napad Izrael ignorira resolucijo in stopnjuje napad
pred 1 uro in 28 minutami
Bombardiranje bolnišnic, množično pobijanje civilistov in onemogočanje dostopa humanitarne pomoči stopnjujejo grozo. (Delo)
Slovenski pavilijon na bienalu bo umeščen izven štirih sten Slovenski pavilijon na bienalu bo umeščen izven štirih sten
pred 1 uro in 35 minutami
Slovenija se bo predstavila s projektom konceptualne umetnice Nike Špan Skrivnost vrta zate, s čimer na več ravneh nagovarja tujost kot osrednjo temo letošnjega 60. beneškega bienala. Posebnost pavilijona bo, da bo delo predstavljeno na javnem prostoru.  (RTV SLO)