Novice (slovenščina)

V Pragi poslej spominska plošča Zofki Kveder, kjer je svobodno zaživela kot pisateljica V Pragi poslej spominska plošča Zofki Kveder, kjer je svobodno zaživela kot pisateljica
pred 2 urama in 19 minutami
V češki prestolnici so na ulici Kamenicka danes slovesno odkrili spominsko ploščo slovenski pisateljici, publicistki in prevajalki Zofki Kveder, kjer je bivala dve od sedmih let, ki jih je skupno preživela v Pragi.  (RTV SLO)
Ocenjujemo: Nebesje/režija Sebastijan Horvat Ocenjujemo: Nebesje/režija Sebastijan Horvat
pred 2 urama in 29 minutami
Uprizoritev ne ostane na ravni prikazovanja težkega položaja ženske v 18. stoletju, ampak obravnava tudi stiske in krutosti sodobnega človeka. (Delo)
Sodnik, ki je razburil Ronalda, tarča groženj v domovini Sodnik, ki je razburil Ronalda, tarča groženj v domovini
pred 2 urama in 40 minutami
Bosanski sodnik Irfan Peljto, ki je v torek sodil tekmo med Slovenijo in Portugalsko v Stožicah, je v domovini tarča groženj, zato je Nogometni zvezi BiH-a izrazil željo, da ne sodi več tekem, na katerih igrata mestna tekmeca Sarajevo in Željezničar.  (RTV SLO)
V hudi prometni nesreči v Južni Afriki umrlo 45 ljudi. Preživel le otrok. V hudi prometni nesreči v Južni Afriki umrlo 45 ljudi. Preživel le otrok.
pred 2 urama in 46 minutami
V hudi prometni nesreči avtobusa v Južni Afriki je umrlo 45 od skupno 46 potnikov, je sporočilo južnoafriško ministrstvo za promet. Avtobus je zletel z mostu, nato pa še zagorel.  (RTV SLO)
V Harvardski knjižnici po več letih razprav iz knjige odstranili platnico iz človeške kože V Harvardski knjižnici po več letih razprav iz knjige odstranili platnico iz človeške kože
pred 2 urama in 55 minutami
Harvardska univerza je odstranila platnice iz človeške kože s knjige, ki so jo desetletja hranili kot kurioziteto. Po etičnih razpravah so se odločili za dostojanstven pokop posmrtnih ostankov, s čimer so priznali pretekle napake v ravnanju.  (RTV SLO)
Na mizi zamisel o večjem številu igralcev v Nemčiji Na mizi zamisel o večjem številu igralcev v Nemčiji
pred 2 urama in 56 minutami
Pri Uefi bodo naslednji mesec obravnavali predlog o razširitvi članov posameznih na EP s sedanjih 23 na 26. Temeljni razlog predloga so številne poškodbe. (Delo)
V Središču ob Dravi shod proti azilnemu domu, občina bo sprožila upravni spor
pred 3 urami in 18 minutami
V Središču ob Dravi je popoldne znova potekal protest tamkajšnjih prebivalcev, ki vztrajajo, da azilnega doma v njihovi okolici nočejo. Protestniki so najprej okoli 13. in nato še ob 17. uri za eno uro zaprli cesto, s seboj so prinesli tudi transparente in neprenehoma hodili preko prehodov za pešce. Občina bo zaradi vladnega sklepa v petek sprožila upravni spor. (24ur.com)
Zlata nit: najboljši zaposlovalci leta 2023 so Sportradar, Agilcon in Intera Zlata nit: najboljši zaposlovalci leta 2023 so Sportradar, Agilcon in Intera
pred 3 urami in 27 minutami
Dnevnikov medijski raziskovalni projekt Zlata nit je že sedemnajstič na zvezdniški oder postavil podjetja, ki v doseganju poslovne odličnosti stavijo na kakovostne odnose. Na slavnostni razglasitvi najboljših zaposlovalcev preteklega leta so v... (Dnevnik)
Prejemajo številne udarce, verjamejo pa v lepo prvenstvo Prejemajo številne udarce, verjamejo pa v lepo prvenstvo
pred 3 urami in 32 minutami
Sredi maja bo v Tacnu evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Po poplavah in zadnjih padavinah sta zdaj pripravljeni dve tretjini proge. (Delo)
Emilija Stojmenova Duh bo še naprej ministrica Emilija Stojmenova Duh bo še naprej ministrica
pred 3 urami in 37 minutami
Za njen odhod je glasovalo 31 poslancev, proti 42. (Delo)