Novice (slovenščina)

Kdo bo prevzel vodstvo SD? Med kandidati ne bo začasnega tajnika Frangeža
pred 39 minutami
Kandidati, ki se želijo na kongresu SD potegovati za vodstvena mesta, lahko še danes podajo soglasje h kandidaturi. Oči bodo uprte predvsem v kandidate za predsedniško mesto. Sedanja predsednica Tanja Fajon načrtov še ne razkriva. Je pa soglasje podal ajdovski župan Tadej Beočanin, to naj bi storil tudi vodja poslancev Jani Prednik, medtem ko je začasni glavni tajnik Matevž Frangež sporočil, da ne bo kandidiral. (24ur.com)
Fraport z rekordnimi prihodki in dobičkom iz poslovanja Fraport z rekordnimi prihodki in dobičkom iz poslovanja
pred 45 minutami
Nemški upravljavec letališč Fraport, ki med drugim upravlja tudi Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, je lani zabeležil rekordne prihodke in dobiček iz poslovanja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.  (RTV SLO)
V živo: Pogačarja čaka prvi pravi gorski test, Madžar že razkril svoje namene V živo: Pogačarja čaka prvi pravi gorski test, Madžar že razkril svoje namene
pred 45 minutami
Kolesarje na Dirki po Kataloniji danes čaka 186,5 kilometra zahtevna gorska etapa s ciljem na smučišču Vallter2000 na nadmorski višini 2.135 metrov. To je prvi resnejši vzpon za Tadeja Pogačarja v tej sezoni, ki bi lahko že danes prevzel majico vodilnega na dirki. Etapa, ki bo zagotovo prinesla večje razlike med kolesarji, se je začela nekaj pred 12. uro, predvidoma pa naj bi se končala okoli 16.30. Zaradi želodčnih težav je odstopil eden od Pogačarjevih pomočnikov, Avstralec Jai Vine.  (Siol)
Dela predčasno končana: promet na cesti Lesce-Bled znova poteka nemoteno Dela predčasno končana: promet na cesti Lesce-Bled znova poteka nemoteno
pred 48 minutami
Izvajalec gradbenih del na spodnjem delu Betinovega klanca je predčasno zaključil gradbena dela. Tako promet na glavni cesti Lesce-Bled, ki je od 4. marca zaradi gradnje krožišča potekal izmenično enosmerno, znova teče nemoteno.  (RTV SLO)
Iz gledališke dvorane naravnost v spalnico brezdomca Iz gledališke dvorane naravnost v spalnico brezdomca
pred 48 minutami
Med varstvom človekovega dostojanstva, varstvom javnega reda in ljubitelji gledališča. (Delo)
V kvizu o denarju sta zmagala dijaka Gimnazije Murska Sobota V kvizu o denarju sta zmagala dijaka Gimnazije Murska Sobota
pred 52 minutami
Prvouvrščena ekipa se bo na evropkem tekmovanju iz znanja o finančnih vprašanjih pomerila 18. in 19. aprila v Bruslju. Slovenija je leta 2019 že zmagala. (Delo)
V Luki Koper zasegli večjo količino prepovedane droge
pred 1 uro in 5 minutami
Kriminalisti in policisti PU Koper so v preteklem tednu na območju koprskega pristanišča odkrili in zasegli večjo količino prepovedane droge. Po poročanju Televizije Slovenije naj bi zasegli 260 kilogramov kokaina, kar bi bilo na trgu vredno okoli 10 milijonov evrov. (24ur.com)
Doslej največja retrospektiva mojstra črno-bele analogne fotografije Klavdija Slubana Doslej največja retrospektiva mojstra črno-bele analogne fotografije Klavdija Slubana
pred 1 uro in 14 minutami
Nekje drugje Tukaj je naslov doslej največje retrospektivne razstave Klavdija Slubana, enega v svetu najbolj uveljavljenih fotografov slovenskega rodu, na kateri so v Galeriji Jakopič na ogled vrhunci neštetih Slubanovih potovanj in prehojenih kilometrov.  (RTV SLO)
450 judovskih ustvarjalcev obsodilo govor Jonathana Glazerja 450 judovskih ustvarjalcev obsodilo govor Jonathana Glazerja
pred 1 uro in 18 minutami
Režiser je med drugim dejal, da je okupacija ugrabila judovstvo in holokavst, kar je privedlo do konflikta. (Delo)
BMW je lani prodal več, a zaslužil precej manj BMW je lani prodal več, a zaslužil precej manj
pred 1 uro in 18 minutami
Poslovni rezultat nemškega BMW je lani prizadel upad tečaja ameriškega dolarja in kitajskega juana, prodaja je sicer zrasla, pri električnih modelih celo za 75 odstotkov. (Finance)