Novice (slovenščina)

Letošnji dobitnik luxa je Zbornica režiserja Ilkerja Cataka Letošnji dobitnik luxa je Zbornica režiserja Ilkerja Cataka
pred 1 uro in 15 minutami
Nemški film je bil nominiran tudi za oskarja v kategoriji najboljših mednarodnih celovečercev. (Delo)
Kot strela z jasnega: Zupančič ne bo več vodil slovenskih skakalk Kot strela z jasnega: Zupančič ne bo več vodil slovenskih skakalk
pred 1 uro in 18 minutami
Velika sprememba v naši ženski reprezentanci v smučarskih skokih: svoj doslej največji trenerski izziv sprejel nekdanji vrhunski letalec Jurij Tepeš. (Delo)
Ukrajina bi hotela biti Izrael Ukrajina bi hotela biti Izrael
pred 1 uro in 41 minutami
Predsednik Volodimir Zelenski je pozval svobodni svet, naj enotno zaščiti njegovo državo pred ruskim terorizmom. (Delo)
Deloindom podkast: Večna dilema – stanovanje ali hiša Deloindom podkast: Večna dilema – stanovanje ali hiša
pred 2 urama in 3 minutami
O večni dilemi bivanja v stanovanju ali hiši z arhitektom Andrejem Mercino in nepremičninsko strokovnjakinjo Tejo Majcen Prušnik. (Delo)
Odločitev o priznanju Palestine v »doglednem času« Odločitev o priznanju Palestine v »doglednem času«
pred 2 urama in 28 minutami
Robert Golob je španskemu kolegu prenesel, da je časovnica priznanja odvisna tudi od drugih držav in dogodkov v mednarodni skupnosti. (Delo)
Nemčija se širi na jug Nemčija se širi na jug
pred 2 urama in 42 minutami
V petek premiera komedije po literarni predlogi uspešnice nemškega avtorja Karstna Dusseja v koprskem gledališču. (Delo)
Fides: Od reforme zdravstva so ostale le prazne obljube Fides: Od reforme zdravstva so ostale le prazne obljube
pred 3 urami in 37 minutami
Zdravniški sindikat Fides in vlada bosta pogajanja nadaljevala prihodnji četrtek, so sporočili iz Fidesa. Obenem so podprli družinske zdravnike, ki so z javnim pismom izrazili skrb zaradi pozivov k zvišanju števila opredeljenih pacientov.  (RTV SLO)
Varuh človekovih pravic opozarja na kršitve ustavnih pravic po odpustu porodnic iz porodnišnic Varuh človekovih pravic opozarja na kršitve ustavnih pravic po odpustu porodnic iz porodnišnic
pred 4 urami in 12 minutami
Varuh človekovih pravic opozarja na neenotno prakso obveščanja patronažnih služb po odpustu porodnic iz porodnišnic. Zaradi neenake prakse pa je kršeno ustavno načelo enakega varstva pravic.  (RTV SLO)
Izboljšanje protokolov, starši pa naj kdaj pogledajo v torbo Izboljšanje protokolov, starši pa naj kdaj pogledajo v torbo
pred 4 urami in 39 minutami
Minister za notranje zadeve in minister za vzgojo in izobraževanje sta razpravljala o izboljšanju komunikacijskih protokolov med policijo in šolami. (Delo)