Novice (slovenščina)

Dostopnost nepremičnin: rast plač v Ljubljani lani konkretno večja od rasti cen stanovanj
pred 2 urama in 26 minutami
Stanovanja v Ljubljani so bila lani dostopnejša kot v letu 2022, izhaja iz primerjave števila potrebnih neto plač za nakup 60 kvadratnih metrov velikega stanovanja. (Finance)
Iran - Izrael: Kakšen bo odgovor na odgovor? Iran - Izrael: Kakšen bo odgovor na odgovor?
pred 5 urami in 26 minutami
Več kot 300 iranskih brezpilotnikov in drugih izstrelkov ni povzročilo škode in smrtnih žrtev v Izraelu. ZDA ne nameravajo sodelovati v morebitnem izraelskem povračilnem napadu na Iran in se zavzemajo za umiritev napetosti. (Dnevnik)
Pacientove pravice: Bolnici so pomagali šele na urgenci Pacientove pravice: Bolnici so pomagali šele na urgenci
pred 5 urami in 26 minutami
Potem ko jo je zdravnik napotil na “zelo hiter” pregled, je bolnica vse od lanske jeseni zaman čakala na termin. Pomagali so ji šele na urgenci. Po opažanju zastopnika pacientovih pravic Marjana Sušlja imajo med stavko zdravnikov na nekaterih... (Dnevnik)
Na cesto vračal tudi smrtno nevarne Na cesto vračal tudi smrtno nevarne
pred 5 urami in 26 minutami
Senat ljubljanskih višjih sodnic je obravnaval pritožbo na sodbo, s katero je bil nekdanji kontrolor tehničnih pregledov v Produktu Florijan Gašperin obsojen zaradi jemanja podkupnine in ponarejanja uradnih listin. Dobil je pet let zapora in 6000... (Dnevnik)
Dars in težave z integriteto Dars in težave z integriteto
pred 5 urami in 26 minutami
Upravljalec slovenskih avtocest, ki ima okoli pol milijarde prihodkov letno, je na direktorski mesti zaposlil človeka, ki sta po pravnomočnih ugotovitvah KPK kršila integriteto. (Dnevnik)
Dirjal z 241 kilometri na uro in obdržal izpit Dirjal z 241 kilometri na uro in obdržal izpit
pred 5 urami in 26 minutami
Hitrost ostaja eden najpogostejših dejavnikov nastanka nesreč, sploh tistih z najhujšimi posledicami – lani je zaradi tega umrlo 32 ljudi, skoraj 40 odstotkov vseh na cestah. Ravno ta teden poteka po državi preventivna akcija za umirjanje hitrosti s... (Dnevnik)
Plačna reforma: Čas za dogovor se izteka Plačna reforma: Čas za dogovor se izteka
pred 5 urami in 26 minutami
Od februarja lani potekajo pogajanja o prenovi plačnega sistema v javnem sektorju in odpravi plačnih nesorazmerij. Vlada bi morala dogovor skleniti do poletnih počitnic, sicer se ji utegne zatakniti črpanje 700 milijonov evrov evropskih sredstev iz... (Dnevnik)
Z roko na tipki ali s figo v žepu Z roko na tipki ali s figo v žepu
pred 5 urami in 26 minutami
Nova raziskava petih evropskih podnebnih in okoljskih organizacij razkriva, da so v aktualnem sklicu evropskega parlamenta za zaščito okolja med slovenskimi predstavniki glasovali zlasti poslanci SD, v najmanjši meri pa poslanci SDS, SLS in NSi. (Dnevnik)
Nepreslišano: Luka Lisjak Gabrijelčič, kolumnist Nepreslišano: Luka Lisjak Gabrijelčič, kolumnist
pred 5 urami in 26 minutami
Novice, ki jih je stranka SD tik pred kongresom dobivala od javnomnenjskih agencij, so spodbudne. Čeprav je bila še brez pravega vodstva (zlobni jeziki bi dodali, da morda prav zato), ji je podpora po zgodovinskem minimumu izpred komaj dveh mesecev... (Dnevnik)
MRFY na klubski turneji po Sloveniji
pred 5 urami in 26 minutami
Indie pop rock zasedba MRFY se v sklopu klubske turneje po Sloveniji, ki je doslej obredla že Mursko Soboto, Brežice, Novo Gorico, Velenje in Novo Mesto, v sredo, 17. aprila ustavlja v Ljubljani. Turneja se bo nadaljevala še v Slovenski Bistrici in zaključila v Kopru.preberite več »  (Mladina)