Novice (slovenščina)

Župnik z Goričkega: Na morju bi imel barko, tu pa imam krave in traktor
pred 21 minutami
Duhovniki imajo te dni polne roke dela s pripravami na največji krščanski praznik – veliko noč. Župnik z Goričkega Dejan Horvat pa ne opravlja zgolj slovesnosti velikega tedna in se pripravlja na nedeljsko vstajenjsko mašo, pač pa vsak dan nahrani še več kot trideset krav in 14 konjev ter načrtuje vzdrževanje stotih hektarjev travnikov in gozdov. (24ur.com)
Na Obrežju zasegli ukraden volvo
pred 36 minutami
Policisti na mejnem prehodu Obrežje so obravnavali 35-letno voznico iz Italije, ki je želela vstopiti v Slovenijo z ukradenim vozilom. Policija ji je avtomobil zasegla. (24ur.com)
Cene Prevc: Letošnja Planica je bila čustvena bomba Cene Prevc: Letošnja Planica je bila čustvena bomba
pred 38 minutami
"Čeprav tekmujemo drug proti drugemu, si vesel, ko nekomu uspe zmagati, in mu to iskreno privoščiš, ker veš, da ni po juhi priplaval ali pa zadel sedmice na lotu," o kolegialnosti med smučarskimi skakalci razmišlja Cene Prevc.  (RTV SLO)
Rusija vse težje do denarja od naftnih poslov Rusija vse težje do denarja od naftnih poslov
pred 43 minutami
Tudi turške, arabske in kitajske banke ustavljajo nakazila v strahu pred sankcijami ZDA. (Delo)
Virginie Despentes: Vernon Subutex, druga knjiga Virginie Despentes: Vernon Subutex, druga knjiga
pred 1 uro in 2 minutama
Vernon Subutex, nekdanji lastnik pariške prodajalne vinilnih plošč, se je v prvem zvezku znašel na dnu, ekonomsko, fizično in psihično so ga zdelali alkohol, droge, ekonomija in novi trendi v glasbeni industriji, ki se jim ni znal prilagoditi.  (RTV SLO)
Pevski praznik prihaja v knežje mesto Pevski praznik prihaja v knežje mesto
pred 1 uro in 13 minutami
Odslej bo v Celju državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov, tradicionalni festival pa bo prihodnje leto spet mednaroden. (Delo)
Sodniki pomagali Clippersom do pomembne zmage Sodniki pomagali Clippersom do pomembne zmage
pred 1 uro in 24 minutami
Nočne tekme v Ligi NBA se niso razpletle po okusu Dallasa, saj so zmagali prav vsi njegovi tekmeci v boju za končnico. LA Clippersi so kontroverzno slavili zmago v Philadelphii, Phoenix pa je ugnal vodilno ekipo Zahoda Denver.  (RTV SLO)
Pred poslanci se bo zagovarjala ministrica Stojmenova Duh, ki vse očitke zavrača Pred poslanci se bo zagovarjala ministrica Stojmenova Duh, ki vse očitke zavrača
pred 1 uro in 27 minutami
DZ bo obravnaval interpelacijo ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh, v kateri ji stranka SDS očita nevestno in negospodarno delo. Ministrica vse očitke zavrača. Interpelacija najverjetneje ne bo uspešna.  (RTV SLO)
Zaradi praznikov polne ceste: vozniki, na pot previdno in strpno
pred 1 uro in 31 minutami
Zaradi prihajajočih praznikov in počitnic v nekaterih deželah je v teh dneh pričakovati povečano gostoto prometa od Avstrije in Italije proti Hrvaški in turističnim krajem, opozarjajo na Prometno-informacijskem centru. Zastoji že nastajajo. V obratni smeri bo promet močno povečan predvsem v ponedeljek in torek. (24ur.com)
Reševalci so našli trupli dveh pogrešanih v nesreči pri Baltimoru Reševalci so našli trupli dveh pogrešanih v nesreči pri Baltimoru
pred 1 uro in 36 minutami
Z iskanjem preostalih štirih bodo nadaljevali pozneje zaradi nevarnih razmer za potapljače. Pod vodo ostaja tudi več vozil. (Delo)