Novice - Tehnologija (slovenščina)

Velika Britanija Huaweiju prepovedala sodelovanje pri razvoju omrežja 5G Velika Britanija Huaweiju prepovedala sodelovanje pri razvoju omrežja 5G
pred 5 urami
Velika Britanija se je uklonila pritisku ZDA in potrdila prepoved sodelovanja kitajskega telekomunikacijskega velikana Huawei pri razvoju svojega omrežja 5G.  (RTV SLO)
Velika Britanija popustila pritiskom ZDA in Huaweiu prepovedala razvoj 5G Velika Britanija popustila pritiskom ZDA in Huaweiu prepovedala razvoj 5G
pred 5 urami
Velika Britanija se je uklonila pritisku ZDA in potrdila prepoved sodelovanja kitajskega telekomunikacijskega velikana Huawei pri razvoju svojega omrežja 5G.  (RTV SLO)
Vodič: Kako preprečiti pregrevanje prenosnika? Vodič: Kako preprečiti pregrevanje prenosnika?
pred 10 urami in 4 minutami
Prenosni računalnik se največkrat pregreva zato, ker je v notranjosti umazan; ker so ventilatorji v prenosniku obrabljeni; ali ker ga preobremenjujemo s programi (na primer za oblikovanje, video in glasbeno obdelavo). Pregrevanje prenosnika se posledično pozna na učinkovitosti in zmogljivosti delovanja. Pregreti računalnik pa prav tako hitreje rabi energijo v bateriji. Do pregrevanja prihaja, ker […] (Dne)
Evropa vodilna pri razvoju tehnologije 3D-tiskanja Evropa vodilna pri razvoju tehnologije 3D-tiskanja
pred 1 dnevom, 6 urami in 59 minutami
Število patentov s področja 3D-tiskanja, ki jih je prejel Evropski patentni urad, se je v letih od 2015 do 2018 v povprečju povečalo za 36 odstotkov. To pomeni več kot desetkrat višjo rast od povprečne rasti vseh prijavljenih patentov v tem obdobju.  (RTV SLO)
Slovenska znanost med vožnjo vzvratno in potjo proti boljšemu Slovenska znanost med vožnjo vzvratno in potjo proti boljšemu
12. julij 2020 (10:45)
Slovenska znanost vstopa v 30. leto delovanja v samostojni Republiki Sloveniji. Kaj vse ji je ta čas prinesel in – ali slovenska znanost sploh obstaja? Vse to in še več v oddajah o znanosti in tehnologiji na RTV SLO.  (RTV SLO)
V Braziliji odkopali novo vrsto mesojedega dinozavra V Braziliji odkopali novo vrsto mesojedega dinozavra
12. julij 2020 (10:05)
Brazilski arheologi so iz novoodkritega fosila razbrali, da je bila doslej neznana vrsta potomec linije dinozavrov, ki sega še dlje v prazgodovino kot linija, iz katere se je razvil tiranozaver. Vrsti so nadeli ime Aratasaurus museunacionali.  (RTV SLO)
Komet na našem nebu, marsoletje in misija na kovinski svet Komet na našem nebu, marsoletje in misija na kovinski svet
11. julij 2020 (14:18)
OneWeb se vrača iz stečaja, izstrelitev slovenskih satelitov je prestavljena, na nebu lahko gledamo repatico, v pripravi so kar tri marsovske misije . . . Vse to in še več v 56. Vesoljskem tedniku.  (RTV SLO)
Musk: Musk: "Tesla že zelo blizu povsem avtonomnim vozilom!"
09. julij 2020 (15:24)
Avtomobilsko podjetje Tesla je, po besedah njihovega izvršnega direktorja in ustanovitelja Elona Muska, že zelo blizu povsem avtonomnim vozilom.  (RTV SLO)
V Keniji bodo dostop do spleta v odročnih krajih omogočali z baloni V Keniji bodo dostop do spleta v odročnih krajih omogočali z baloni
08. julij 2020 (09:39)
Sestrsko podjetje tehnološkega velikana Google Loon bo v odročnih krajih v Keniji dostop do spleta zagotavljala z mrežo posebnih balonov, ki bodo omogočali hiter prenos podatkov v omrežju 4G.  (RTV SLO)
Google je končno upokojil družbeno omrežje Google Plus ter predstavil naslednika Google je končno upokojil družbeno omrežje Google Plus ter predstavil naslednika
07. julij 2020 (11:51)
Se še spominjate Google Plus? Ali sploh veste, o čem govorimo? Če nimate pojma, ni to nič presenetljivega. Google Plus je bilo družbeno omrežje, ki se kljub podpori največjega spletnega velikana nikakor ni prijelo med uporabniki. Kljub priljubljenosti in vseprisotnosti Googla smo vsi raje uporabljali Facebook, Twitter in Instagram, za poslovno mreženje pa LinkedIn. Z […] (Dne)