Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Začenja se 21 milijonov vredna razširitev brniškega letališča Začenja se 21 milijonov vredna razširitev brniškega letališča
pred 7 urami in 18 minutami
Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se začenja dolgo pričakovana investicija v razširitev potniškega terminala. Pripravljalna dela so v minulih tednih že stekla, s položitvijo temeljnega kamna pa bodo zaznamovali začetek gradbenih del.  (RTV SLO)
Od polnoči zaprto mariborsko letališče
pred 9 urami in 18 minutami
Od polnoči je, vsaj začasno, zaprto mariborsko letališče Edvarda Rusjana. Po umiku Kitajcev je upravljanje letališča prešlo v roke Družbi za upravljanje investicij, pridobiti pa morajo še obratovalno dovoljenje. Inšpektorji Javne agencije za civilno letalstvo RS so tako že začeli izvajati pregled. (24ur.com)
Mariborsko letališče bo pregledovala agencija za civilno letalstvo Mariborsko letališče bo pregledovala agencija za civilno letalstvo
pred 9 urami in 24 minutami
Agencija za civilno letalstvo na mariborskem letališču začenja izvajati pregled za podelitev obratovalnega dovoljenja novemu upravljavcu letališča, državni družbi DRI.  (RTV SLO)
Mariborska protitočna obramba se seli v Cerkvenjak, nujna medicinska pomoč ostaja Mariborska protitočna obramba se seli v Cerkvenjak, nujna medicinska pomoč ostaja
pred 9 urami in 24 minutami
Agencija za civilno letalstvo na mariborskem letališču začenja izvajati pregled za podelitev obratovalnega dovoljenja novemu upravljavcu letališča, državni družbi DRI.  (RTV SLO)
Je po madžarskih investicijah v tržaško pristanišče nujno graditi dvotirni tir? Je po madžarskih investicijah v tržaško pristanišče nujno graditi dvotirni tir?
pred 1 dnevom, 2 urama in 3 minutami
Tekma med pristanišči na severnem Jadranu postaja vse ostrejša. Po madžarskem nakupu 32 hektarjev zemljišča okoli tržaškega pristanišča ostaja še veliko neznank. Prav zato se kot nujna kaže tudi dvotirnost drugega tira.  (RTV SLO)
Sodišče zadržalo delni odvzem frekvenc Telemachu Sodišče zadržalo delni odvzem frekvenc Telemachu
pred 1 dnevom, 2 urama in 11 minutami
Upravno sodišče je ugodilo družbi Telemach in sprejelo odredbo, s katero je zadržalo ukrep regulatorja trga telekomunikacij Akos, ki je nameraval telekomunikacijskemu operaterju konec septembra odvzeti del frekvenc za mobilno telefonijo.  (RTV SLO)
Letališča Maribor prehaja v državno upravljanje Letališča Maribor prehaja v državno upravljanje
pred 1 dnevom, 6 urami in 16 minutami
Iztekel se je odpovedni rok za najemno pogodbo z upravljavcem mariborskega letališča, družbo Aerodrom Maribor v posredni kitajski lasti. Začasno bo upravljanje mariborskega letališča prevzela državna DRI.  (RTV SLO)
Letališče Maribor prehaja v državno upravljanje Letališče Maribor prehaja v državno upravljanje
pred 1 dnevom, 6 urami in 16 minutami
Iztekel se je odpovedni rok za najemno pogodbo z upravljavcem mariborskega letališča, družbo Aerodrom Maribor v posredni kitajski lasti. Začasno bo upravljanje mariborskega letališča prevzel državni DRI.  (RTV SLO)
Vladajoča politika nastavlja svoje kadre v Telekomu
pred 1 dnevom, 8 urami in 46 minutami
Eno največjih državnih podjetij, Telekom, je že tri mesece brez predsednika uprave, zaradi odstopov sta prazni tudi dve mesti v nadzornem svetu. Teden dni pred objavo sklica avgustovske skupščine se zato v ozadju intenzivno prešteva in lobira. (24ur.com)
Mariborsko letališče na pragu novega obdobja
pred 1 dnevom, 10 urami in 8 minutami
Izteče se odpovedni rok za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem mariborskega letališča, družbo Aerodrom Maribor v posredni kitajski lasti. Začasno bo upravljanje prevzela državna DRI, a najprej ji mora agencija za civilno letalstvo podeliti obratovalno dovoljenje. 15. julija nekatere zadeve z nekdanjim upravljalcem še niso bile urejene. V zadnjih trenutkih ma DRI rešujejo najeme, ki jih potrebujejo za obratovalno dovoljenje. (24ur.com)