Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Državni turistični holding: smelo upravljanje ali plen politike Državni turistični holding: smelo upravljanje ali plen politike
pred 10 urami in 43 minutami
Državno upravljanje hotelskih in zdraviliških kapacitet je vprašanje, ki razdvaja na eni strani politiko in na drugi strokovno javnost, saj ima tudi zadnja o tem različna mnenja.  (RTV SLO)
V Marjetici Koper za 25. februar napovedali stavko, odvoza odpadkov ne bo V Marjetici Koper za 25. februar napovedali stavko, odvoza odpadkov ne bo
pred 1 dnevom, 6 urami in 12 minutami
V Marjetici Koper so za 25. februar napovedali stavko, ki bo trajala do izpolnitve delavskih zahtev. Pričakujejo dvig osnovnih plač, sklenitev kolektivnega nezgodnega zavarovanja in plačilo nadomestila plače za čas stavke.  (RTV SLO)
"Kot da bi tožil loto, ker nisi zadel"
pred 1 dnevom, 16 urami in 32 minutami
"V rokah si imel pogodbo, ki ti jo je prebral notar. Če ne veš, kaj podpisuješ, je to tvoj problem," je bil eden izmed odzivov MMC-jevih bralcev na vest, da poskus sporazumnega reševanja problematike kreditov v švicarskih frankih ni uspel.  (RTV SLO)
Revizijska komisija zavrnila zahtevek, bodo dela na Glinščici stekla že poleti? Revizijska komisija zavrnila zahtevek, bodo dela na Glinščici stekla že poleti?
14. februar 2020 (20:05)
Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek za revizijo razpisa za gradnjo viadukta Glinščica na železniški progi Divača-Koper, poroča TV Slovenija. Nov razpis naj bi bil objavljen že prihodnji teden.  (RTV SLO)
Stanovanjski sklad napovedal odkupe stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj Stanovanjski sklad napovedal odkupe stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj
14. februar 2020 (16:48)
Republiški stanovanjski sklad je v uradnem listu objavil javni poziv za nakup stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj na območju celotne Slovenije. Poraba sredstev programa v višini 15 milijonov evrov je predvidena do konca leta 2023.  (RTV SLO)
Stanovanjski sklad napovedal odkupe, cene okoli poldrugega tisočaka Stanovanjski sklad napovedal odkupe, cene okoli poldrugega tisočaka
14. februar 2020 (16:48)
Republiški stanovanjski sklad je v uradnem listu objavil javni poziv za nakup stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj na območju celotne Slovenije. Poraba sredstev programa v znesku 15 milijonov evrov je predvidena do konca leta 2023.  (RTV SLO)
Telekom in Iskratel napovedala skupno vzpostavljanje omrežja 5G Telekom in Iskratel napovedala skupno vzpostavljanje omrežja 5G
14. februar 2020 (12:01)
Pri razvoju omrežnih rešitev, ki bodo temeljile na tehnologiji pete generacije mobilne telefonije 5G, sta sodelovanje napovedala Telekom Slovenije in Iskratel. Cilj je vzpostavite hibridnih javno-zasebnih omrežij 4G/5G.  (RTV SLO)
Telekom in Iskratel v skupno vzpostavljanje omrežja 5G Telekom in Iskratel v skupno vzpostavljanje omrežja 5G
14. februar 2020 (12:01)
Pri razvoju omrežnih rešitev, ki bodo temeljile na tehnologiji pete generacije mobilne telefonije 5G, sta sodelovanje napovedala Telekom Slovenije in Iskratel. Cilj je vzpostaviti hibridna javno-zasebna omrežja 4G/5G.  (RTV SLO)
Sindikat: Številni delodajalci ne upoštevajo potreb staršev po usklajevanju dela in družine Sindikat: Številni delodajalci ne upoštevajo potreb staršev po usklajevanju dela in družine
14. februar 2020 (08:59)
V Sloveniji ima po zakonu eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do njegovega tretjega leta starosti, pravico do dela s skrajšanim delovnim časom. Številni delodajalci tega ne upoštevajo, opozarjajo sindikalisti.  (RTV SLO)
Sindikat: Številni delodajalci ne upoštevajo potreb staršev pri delovnem času Sindikat: Številni delodajalci ne upoštevajo potreb staršev pri delovnem času
14. februar 2020 (08:59)
V Sloveniji ima po zakonu eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do njegovega tretjega leta starosti, pravico do dela s skrajšanim delovnim časom. Številni delodajalci tega ne upoštevajo, opozarjajo sindikalisti.  (RTV SLO)