Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Ministrica za delo obljubila sistemske ukrepe proti prekarnosti Ministrica za delo obljubila sistemske ukrepe proti prekarnosti
pred 18 urami in 41 minutami
Na posvetu z naslovom Naslovimo prekarnost za boljši jutri je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer dejala, da je skrajni čas, da proti prekarnosti oblikujemo ukrepe na sistemski ravni.  (RTV SLO)
Inšpektorji: Inšpektorji: "Res pogrešamo prijave prekarcev"
pred 18 urami in 41 minutami
Na posvetu z naslovom Naslovimo prekarnost za boljši jutri je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer dejala, da je skrajni čas, da proti prekarnosti oblikujemo ukrepe na sistemski ravni.  (RTV SLO)
Prodajalke so morale odkupiti gnilo zelenjavo, ki je trgovina ni prodala Prodajalke so morale odkupiti gnilo zelenjavo, ki je trgovina ni prodala
pred 20 urami in 48 minutami
Da bi zmanjšali izgubo poslovalnice, je vodja oddelka v enem od večjih Tuševih centrov od podrejenih zahtevala, da sami kupijo gnilo zelenjavo, ki jim je ni uspelo prodati. V Mlinotestu so od prodajalke zahtevali, da plačuje za manko ob inventuri.  (RTV SLO)
Zaradi praznikov bo do torka zaprta Ljubljanska borza Zaradi praznikov bo do torka zaprta Ljubljanska borza
pred 1 dnevom in 39 minutami
Veliki petek je v večini držav EU dela prost dan, zato evropski plačilni sistem Target 2 ne posluje. To pomeni, da banke in hranilnice v Sloveniji ter v ostalih državah območja evra do torka ne bodo izvajale medbančnega plačilnega prometa  (RTV SLO)
V 2TDK pričakujejo odobritev posojila za drugi tir. Načrt B so komercialne banke V 2TDK pričakujejo odobritev posojila za drugi tir. Načrt B so komercialne banke
pred 1 dnevom, 15 urami in 27 minutami
V 2TDK pričakujejo, da bo EIB posojilo za drugi tir potrdila maja, ob čemer pa bo morala Slovenija za denar jamčiti z državnim poroštvom. Poroštveni zakon je v medresorskem usklajevanju, država pa ga lahko sprejme po odločitvi EIB-ja o posojilu.  (RTV SLO)
Načrt B za gradnjo 2. tira so komercialne banke Načrt B za gradnjo 2. tira so komercialne banke
pred 1 dnevom, 15 urami in 27 minutami
V 2TDK-ju pričakujejo, da bo EIB posojilo za drugi tir potrdil maja, ob čemer pa bo morala Slovenija za denar jamčiti z državnim poroštvom. Poroštveni zakon je v medresorskem usklajevanju, država pa ga lahko sprejme po odločitvi EIB-ja o posojilu.  (RTV SLO)
Bodo državne turistične kapacitete končale v holdingu? Bodo državne turistične kapacitete končale v holdingu?
pred 1 dnevom, 16 urami in 2 minutama
S pridobitvijo portoroških hotelov Istrabenza Turizma se kažejo obrisi načrta državnih ustanov, ki hočejo združiti turistične kapacitete v državni lasti. Načrt, ki naj bi ga že odobrilo gospodarsko ministrstvo, mora to natančno pregledati še finančno.  (RTV SLO)
DUTB bo moral za strateške odločitve pridobiti soglasje vlade DUTB bo moral za strateške odločitve pridobiti soglasje vlade
pred 1 dnevom, 17 urami in 27 minutami
Vlada je določila nove smernice za delovanje DUTB-ja. Od zdaj bo DUTB moral strateško pomembne poslovne odločitve preložiti v presojo in soglasje vladi kot skupščini. Spremembe pa se nanašajo tudi na upoštevanje cenitev nepremičnin.  (RTV SLO)
Fiskalni svet: Proračunski načrti predstavljajo hojo po robu Fiskalni svet: Proračunski načrti predstavljajo hojo po robu
pred 1 dnevom, 19 urami in 10 minutami
Proračunski načrti vlade za letos odstopajo od fiskalnih pravil, po letu 2020 pa fiskalni svet neskladij ne vidi več. Kljub temu opozarja na previdnost, saj so napovedi vlade na meji sprejemljivega.  (RTV SLO)
Fiskalni svet opozarja vlado, da hodi po robu
18. april 2019 (06:52)
Fiskalni svet je ocenil program stabilnosti ter proračunski okvir do leta 2022. Opozarja, da so napovedi vlade na meji sprejemljivega, s sprejetimi dokumenti pa vlada 'hodi po robu'. "Ne vemo, kaj se bo dogajalo po svetu, zato se moramo zavedati, da so ta tveganja prisotna in da lahko ogrozijo fiskalno konstrukcijo," je dejal predsednik fiskalnega sveta Davorin Kračun. (24ur.com)