Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Bratuškova prejela ček v vrednosti 109 milijonov evrov Bratuškova prejela ček v vrednosti 109 milijonov evrov
pred 23 urami in 19 minutami
Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek simbolično predala ček v vrednosti 109 milijonov evrov, ki jih je Slovenija pridobila za projekt izgradnje drugega železniškega tira med Divačo in Koprom.  (RTV SLO)
Bratuškova prejela ček v vrednosti 109 milijonov evrov za drugi tir Bratuškova prejela ček v vrednosti 109 milijonov evrov za drugi tir
pred 23 urami in 19 minutami
Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek simbolično predala ček v vrednosti 109 milijonov evrov, ki jih je Slovenija pridobila za projekt gradnje drugega železniškega tira med Divačo in Koprom.  (RTV SLO)
Bratuškova za drugi tir prejela ček v vrednosti 109 milijonov evrov Bratuškova za drugi tir prejela ček v vrednosti 109 milijonov evrov
pred 23 urami in 19 minutami
Evropska komisarka za promet Violeta Bulc je ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek simbolično predala ček v vrednosti 109 milijonov evrov, ki jih je Slovenija pridobila za projekt gradnje drugega železniškega tira med Divačo in Koprom.  (RTV SLO)
Fed poskrbel za rekord na Wall Streetu; bitcoin igraje čez 10 tisoč Fed poskrbel za rekord na Wall Streetu; bitcoin igraje čez 10 tisoč
23. junij 2019 (04:03)
Vsi investicijski razredi so zadnji teden občutno pridobivali, še posebej nafta (spopad v Perzijskem zalivu bi cene lahko dvignil nad 100 dolarjev) in bitcoin, ki se je povzpel do 11 tisoč dolarjev.  (RTV SLO)
Plenković ne pričakuje slovenskih ovir na poti proti evru Plenković ne pričakuje slovenskih ovir na poti proti evru
22. junij 2019 (06:23)
Hrvaški premier Andrej Plenković se je v Bruslju pogovarjal s predsednikom Evropske centralne banke (ECB) Mariom Draghijem in drugimi uradniki o hrvaških pripravah za vstop v območje evra.  (RTV SLO)
Davčne spremembe: Razbremenitev dela, višja obdavčitev kapitala Davčne spremembe: Razbremenitev dela, višja obdavčitev kapitala
21. junij 2019 (16:32)
Finančno ministrstvo je posredovalo v javno obravnavo predloge sprememb zakonov s področja davkov, ki razbremenjujejo stroške dela in zvišujejo obdavčitev kapitala. Javna obravnava poteka do 1. avgusta.  (RTV SLO)
Furs bo davke in prispevke od regresa vrnil do konca julija Furs bo davke in prispevke od regresa vrnil do konca julija
21. junij 2019 (09:40)
Finančna uprava RS (Furs) bo zavezancem, ki so regres prejeli pred 4. majem, davke in prispevke s tega naslova vrnila na njihove račune do konca julija, so sporočili. Odločbe o vračilu bodo zavezanci prejeli do 24. junija.  (RTV SLO)
NKBM za Abanko plačal 444 milijonov evrov NKBM za Abanko plačal 444 milijonov evrov
20. junij 2019 (16:21)
Slovenski državni holding (SDH) je v imenu države z Novo KBM podpisal pogodbo o prodaji stoodstotnega deleža Abanke. Nova KBM, ki je v večinski lasti ameriškega sklada Apollo, bo za Abanko odštela 444 milijonov evrov.  (RTV SLO)
Nova KBM bo za Abanko odštela 444 milijonov evrov
20. junij 2019 (05:06)
Slovenski državni holding je v imenu države z Novo KBM podpisal pogodbo o prodaji stoodstotnega deleža Abanke. Nova KBM, ki je v večinski lasti ameriškega sklada Apollo, bo za Abanko odštela 444 milijonov evrov. Zaključek transakcije je pričakovati do konca leta, ob upoštevanju pridobitve soglasij pristojnih organov. (24ur.com)
V ZDA dovolili povečanje izpustov toplogrednih plinov v ozračje
20. junij 2019 (04:45)
Ameriška agencija za varstvo okolja (Epa) je spremenila pravila glede izpustov toplogrednih plinov v ozračje iz termoelektrarn. Zvezni državam je omogočila, da dovolijo več izpustov, kot je bilo dovoljeno doslej. Okoljevarstveniki se držijo za glavo, premogovna industrija slavi zmago. (24ur.com)