Novice - EU (slovenščina)

Tri poševne črte niso (le) Adidasove, so Tri poševne črte niso (le) Adidasove, so "samo navaden znak"
pred 21 urami in 17 minutami
Čeprav svetovno znane, so Adidasove slovite tri črte še vedno samo navadni znaki, je odločilo Splošno sodišče Evropske unije in tako zavrnilo prošnjo Adidasa za zaščito svojega znaka.  (RTV SLO)
Tri poševne črte niso samo Adidasove, so Tri poševne črte niso samo Adidasove, so "le navaden znak"
pred 21 urami in 17 minutami
Čeprav svetovno znane, so Adidasove slovite tri črte še vedno samo navadni znaki, je odločilo Splošno sodišče Evropske unije in tako zavrnilo prošnjo Adidasa za zaščito svojega znaka.  (RTV SLO)
Nemčija zavrača očitke glede zaviranja Severne Makedonije in Albanije Nemčija zavrača očitke glede zaviranja Severne Makedonije in Albanije
pred 1 dnevom, 19 urami in 7 minutami
Nemški državni sekretar za evropske zadeve Michael Roth je opozoril, da EU ne sme izgubiti verodostojnosti, ko gre za začetek pogajanj s Severno Makedonijo in Albanijo.  (RTV SLO)
EU prelaga odločitev o Severni Makedoniji in Albaniji na jesen EU prelaga odločitev o Severni Makedoniji in Albaniji na jesen
pred 1 dnevom, 19 urami in 7 minutami
EU-ministri za evropske zadeve v Luxembourgu zaradi zadržkov Nemčije, Francije in Nizozemske kljub svarilom pred izgubo verodostojnosti unije niso prižgali zelene luči za začetek pristopnih pogajanj s Severno Makedonijo in Albanijo.  (RTV SLO)
Nemški vinjetni sistem diskriminatoren do tujih voznikov Nemški vinjetni sistem diskriminatoren do tujih voznikov
pred 1 dnevom, 22 urami in 34 minutami
Nemčija bi z uvedbo vinjetnega sistema kršila pravni red EU-ja, saj bi nemški državljani v obliki davčne olajšave dobili povrnjen znesek, kar pomeni diskriminacijo na podlagi državljanstva, je odločilo sodišče EU-ja.  (RTV SLO)
StoryTeller opolnomoča skozi pripovedovanje osebnih zgodb StoryTeller opolnomoča skozi pripovedovanje osebnih zgodb
15. junij 2019 (09:46)
V okviru mednarodnega projekta StoryTeller so partnerske države ustvarile program za usposabljanje strokovnjakov, ki delajo z ranljivimi skupinami ljudi, ki jim grozi tveganje socialne izključenosti. Projekt gradi na pristopu t. i. storytellinga.  (RTV SLO)
Juncker: V pogajanjih o proračunu je čas za višjo prestavo Juncker: V pogajanjih o proračunu je čas za višjo prestavo
13. junij 2019 (18:12)
Evropska komisija je pred junijskim vrhom EU-j pozvala voditelje k prizadevanjem za napredek pri pogajanjih o naslednjem večletnem proračunu za obdobje 2021-2027, da bo mogoče doseči dogovor do jeseni.  (RTV SLO)
Razsodba ESČP-ja proti Grčiji zaradi mladoletnih prebežnikov Razsodba ESČP-ja proti Grčiji zaradi mladoletnih prebežnikov
13. junij 2019 (15:15)
Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je razsodilo proti Grčiji zaradi neprimerne obravnave mladoletnih prebežnikov iz Afganistana, kot nesprejemljive pa zavrnilo podobne tožbe proti Sloveniji, Avstriji, Hrvaški, Madžarski in Severni Makedoniji.  (RTV SLO)
Višegrajska skupina bo enotna pri iskanju vodje Evropske komisije Višegrajska skupina bo enotna pri iskanju vodje Evropske komisije
13. junij 2019 (14:28)
Države Višegrajske četverice ne bodo imele skupnega kandidata za novega predsednika Evropske komisije ali Evropskega sveta, bodo pa v pogovorih nastopale enotno.  (RTV SLO)
EPP se oklepa položaja in zahteva mesto predsednika Evropske komisije EPP se oklepa položaja in zahteva mesto predsednika Evropske komisije
12. junij 2019 (12:40)
Relativna zmagovalka evropskih volitev, desnosredinska Evropska ljudska stranka (EPP) vztraja, da mora predsednik Evropske komisije postati njen vodilni kandidat Manfred Weber, preostale ključne vodilne položaje pa naj si razdelijo drugi.  (RTV SLO)