Novice - EU (slovenščina)

Študija: Sestava živil v državah EU-ja se še vedno razlikuje Študija: Sestava živil v državah EU-ja se še vedno razlikuje
pred 20 urami in 56 minutami
Evropska komisija je glede neenotne kakovosti živil na vzhodu in zahodu EU-ja objavila izsledke analize skoraj 1. 400 vzorcev 128 živilskih izdelkov iz 19 držav EU. Pri približno tretjini izdelkov se je sestava razlikovala kljub enaki ali podobni embalaži.  (RTV SLO)
Poljska z znižanjem upokojitvene starosti sodnikov kršila pravo Unije Poljska z znižanjem upokojitvene starosti sodnikov kršila pravo Unije
pred 23 urami in 7 minutami
Določbe poljskega zakona, ki znižujejo upokojitveno starost sodnikov vrhovnega sodišča, kršijo neodvisnost sodstva in so v nasprotju s pravom Evropske unije, je dokončno razsodilo Sodišče EU-ja. Poljski sodniki so se sicer že lani vrnili v službe.  (RTV SLO)
Ali bo Bruselj začasno ustavil izplačilo evropskih sredstev? Ali bo Bruselj začasno ustavil izplačilo evropskih sredstev?
pred 1 dnevom in 43 minutami
Sloveniji se verjetno obeta začasna zaustavitev povračil evropskih sredstev iz Bruslja. Podoben ukrep, čeprav iz drugačnih razlogov, je našo državo doletel leta 2014.  (RTV SLO)
Salvini: Skupne mejne patrulje s Slovenijo že 1. julija Salvini: Skupne mejne patrulje s Slovenijo že 1. julija
23. junij 2019 (10:41)
Slovenija in Italija bosta od 1. julija začeli skupaj patruljirati na mejnem območju, je v Rimu napovedal italijanski notranji minister Matteo Salvini. Na generalni policijski upravi sicer potrjujejo, da je 1. julij ciljni datum, a sporazuma še ni.  (RTV SLO)
Novi potni list za vrnitev ob izgubi dokumentov Novi potni list za vrnitev ob izgubi dokumentov
22. junij 2019 (09:25)
Svet EU-ja je sprejel direktivo o evropskem potnem listu za vrnitev, ki bo državljanom članic Evropske unije ob morebitni odtujitvi osebnih dokumentov v tretjih državah olajšal vrnitev domov.  (RTV SLO)
Plenković ne pričakuje slovenskih ovir na poti proti evru Plenković ne pričakuje slovenskih ovir na poti proti evru
22. junij 2019 (06:23)
Hrvaški premier Andrej Plenković se je v Bruslju pogovarjal s predsednikom Evropske centralne banke (ECB) Mariom Draghijem in drugimi uradniki o hrvaških pripravah za vstop v območje evra.  (RTV SLO)
EU: Voditelji članic še brez dogovora o ključnih položajih EU: Voditelji članic še brez dogovora o ključnih položajih
21. junij 2019 (06:32)
Voditelji članic EU-ja v Bruslju niso uspeli doseči dogovora o imenovanjih na ključne položaje. Naslednji poskus bo 30. junija.  (RTV SLO)
Tajani: Rešitev je še daleč Tajani: Rešitev je še daleč
20. junij 2019 (17:06)
V Bruslju se je začel dvodnevni vrh Evropske unije, na katerem voditelji držav članic razpravljajo o strategijah, ob robu pa skušajo razvozlati uganko, kdo bo zasedel pet ključnih položajev v EU-ju.  (RTV SLO)
Tri poševne črte niso (le) Adidasove, so Tri poševne črte niso (le) Adidasove, so "samo navaden znak"
19. junij 2019 (11:36)
Čeprav svetovno znane, so Adidasove slovite tri črte še vedno samo navadni znaki, je odločilo Splošno sodišče Evropske unije in tako zavrnilo prošnjo Adidasa za zaščito svojega znaka.  (RTV SLO)
Tri poševne črte niso samo Adidasove, so Tri poševne črte niso samo Adidasove, so "le navaden znak"
19. junij 2019 (11:36)
Čeprav svetovno znane, so Adidasove slovite tri črte še vedno samo navadni znaki, je odločilo Splošno sodišče Evropske unije in tako zavrnilo prošnjo Adidasa za zaščito svojega znaka.  (RTV SLO)