Novice - EU (slovenščina)

Juncker: Angela Merkel bi lahko prevzela vlogo na EU ravni Juncker: Angela Merkel bi lahko prevzela vlogo na EU ravni
20. april 2019 (08:59)
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je dejal, da bi lahko nemška kanclerka Angela Merkel po koncu svojega položaja prevzela vlogo na evropski ravni.  (RTV SLO)
EU slovenščini z Embeddia-jo pomaga do tehnološke zrelosti  EU slovenščini z Embeddia-jo pomaga do tehnološke zrelosti
20. april 2019 (06:30)
V začetku tega leta je v okviru evropskega programa Obzorje 2020 stekel projekt Embeddia, ki ga koordinira Institut Jožef Stefan.  (RTV SLO)
EU slovenščini z Embeddio pomaga do tehnološke zrelosti  EU slovenščini z Embeddio pomaga do tehnološke zrelosti
20. april 2019 (06:30)
Na začetku tega leta je v okviru evropskega programa Obzorje 2020 stekel projekt Embeddia, ki ga koordinira Institut "Jožef Stefan".  (RTV SLO)
Zadnja projekcija: Dva evropska poslanca za SDS/SLS in SD Zadnja projekcija: Dva evropska poslanca za SDS/SLS in SD
18. april 2019 (09:37)
Zadnja projekcija sedežev pred evropskimi volitvami kaže, da bo Evropska ljudska stranka (EPP) ohranila vodilno mesto, a izgubila precej sedežev. V Sloveniji se po dva sedeža obetata za skupno listo SDS in SLS ter SD.  (RTV SLO)
Projekcija: Po dva evropska poslanca za SDS+SLS in SD, po en za LMŠ, Levico, NSi in SNS Projekcija: Po dva evropska poslanca za SDS+SLS in SD, po en za LMŠ, Levico, NSi in SNS
18. april 2019 (09:37)
Zadnja projekcija sedežev pred evropskimi volitvami kaže, da bo Evropska ljudska stranka (EPP) ohranila vodilno mesto, a izgubila precej sedežev. V Sloveniji se po dva evroposlanca obetata za skupno listo SDS in SLS ter SD.  (RTV SLO)
Evropski parlament glasoval za okrepitev zunanjih meja EU-ja Evropski parlament glasoval za okrepitev zunanjih meja EU-ja
17. april 2019 (17:05)
Evropski poslanci so tik pred iztekom mandata potrdili nov zakon za okrepitev evropske mejne in obalne straže Frontex, s čimer bo zagotovljena boljša zaščita zunanjih meja EU-ja.  (RTV SLO)
Mogherini: Članice EU-ja naj spet pošljejo vojaške ladje v Sredozemsko morje Mogherini: Članice EU-ja naj spet pošljejo vojaške ladje v Sredozemsko morje
17. april 2019 (10:09)
Visoka zunanjepolitična predstavnica EU-ja Federica Mogherini je članice Unije pozvala, naj v Sredozemsko morje znova pošljejo vojaške ladje za boj proti tihotapljenju prebežnikov v Evropo ter tihotapljenju orožja in nafte v Libijo.  (RTV SLO)
Evropska unija bo zaščitila žvižgače Evropska unija bo zaščitila žvižgače
16. april 2019 (15:17)
Evropski parlament je potrdil direktivo, ki bo žvižgačem v EU-ju zagotavljala vzpostavitev varnih kanalov za predajanje informacij pravnim osebam ali neposredno nacionalnim oblastem, kot tudi pristojnim institucijam ali organom EU-ja.  (RTV SLO)
Maja Kocijančič: Maja Kocijančič: "EU ni vojaški akter, uporablja predvsem mehko moč"
16. april 2019 (09:59)
Skupna zunanja politika Evropske unije: kako nanjo vplivajo interesi članic, na katero stran se EU postavlja v usodi Sirije in kje je perspektiva Zahodnega Balkana? Pogovarjali smo se z Majo Kocijančič, govorko visoke zunanjepolitične predstavnice EU-ja.  (RTV SLO)
Nature & Wildlife - novo poglavje na dinarskem krasu Nature & Wildlife - novo poglavje na dinarskem krasu
15. april 2019 (15:59)
S čezmejnim projektom Nature & Wildlife na območju dinarskega krasa razvijajo turistični produkt doživetja narave in divjih živali. Tukaj so namreč še zmeraj ohranjene vse tri vrste velikih zveri - medved, ris in volk.  (RTV SLO)