Novice - Tehnologija (slovenščina)

Pametni zvonec Xiaomi Mijia Linptech po nadvse ugodni ceni Pametni zvonec Xiaomi Mijia Linptech po nadvse ugodni ceni
pred 2 urama in 50 minutami
Kitajski velikan Xiaomi je eden največjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu, njegovi izdelki pa so precej cenejši od priznanih imen. Poleg tega proizvajalec ponuja še vrsto drugih uporabnih izdelkov, kot so električni skuterji, pametni nahrbtniki, akcijske kamere in še mnogo več. Med (Računalniške novice)
Nintendo s kar dvema novima igralnima konzolama Nintendo s kar dvema novima igralnima konzolama
pred 3 urami in 40 minutami
Ljubitelji iger na poti se zagotovo dobro spomnijo, da je podjetje Nintendo pred dobrim letom dni ponudilo v prodajo zanimivo prenosno igralno konzolo Switch, ki je sicer naslednik igralne konzole Wii U. Konzola Switch se namreč lahko uporablja kot klasična sobna ali prenosna igralna konzola, (Računalniške novice)
Električna vozila bodo morala imeti Električna vozila bodo morala imeti "zvočni motor"
pred 5 urami in 3 minutami
Prihodnost je električna, kar nedvomno drži tudi za avtomobilsko industrijo. Električni avtomobili pa predstavljajo svojevrsten izziv predvsem za pešce, saj so skorajda neslišni. To drži predvsem v primeru, da se električni avtomobil premika počasi po parkirišču, pešci, katerih pogled pa je pogosto (Računalniške novice)
Financiranje znanosti po slovensko Financiranje znanosti po slovensko
pred 14 urami in 17 minutami
Denarja, namenjenega znanstvenoraziskovalni dejavnosti, je v bruto domačem proizvodu države iz leta v leto manj. Čeprav je vlada z rebalansom letošnjega proračuna našla še nekaj dodatnih milijonov, je Slovenija še daleč do zastavljenega cilja.  (RTV SLO)
Ste kupili Samsung S10, S10+ ali S10e? Ste kupili Samsung S10, S10+ ali S10e?
pred 14 urami in 50 minutami
Če ste kupili Samsungov Galaxy S10, S10+ ali S10e pri mobilnem operaterju (Telekom Slovenije, A1, T-2 ali Telemach) ali pa ste ga kupili preko spletne prodaje pri izbranem prodajalcu (Mimovrste, Big Bang, Samsung Center, EnaA, Harvey Norman, ECE Shop, M Tehnika) lahko pridobite brezplačno brezžične (Računalniške novice)
PoceniPC.com upihnil 10. svečko, načrtov pa mu kar ne zmanjka PoceniPC.com upihnil 10. svečko, načrtov pa mu kar ne zmanjka
pred 21 urami in 15 minutami
Konec maja so pri PoceniPC.com praznovali 10. rojstni dan podjetja. Praznovali so ga s prijatelji, z domačimi, s strankami in z naključnimi mimoidočimi, ki jih je pot zanesla mimo Erjavčeve 18 v Novi Gorici, kjer imajo fizično poslovalnico.   Rojstni dan obeležili z dogodkom Dogodek je bil namenjen (Računalniške novice)
Adobe razvil orodje za prepoznavo digitalno obdelanih slik
pred 21 urami in 56 minutami
Zaradi velikega napredka na področju digitalne obdelave slik in videa je vedno težje ločevati med verodostojnimi in lažnimi slikami ter video posnetki. Adobe, razvijalec najbolj znanega programa za digitalno obdelavo slik Photoshop, je tudi zaskrbljen glede porasta količine lažnih informacij. Zaradi tega so v sodelovanju z raziskovalci univerze Berkeley v Kaliforniji razvili orodje, ki prepozna […] (Dne)
Facebook predstavil lastno kriptovaluto Libra
pred 22 urami in 7 minutami
Če ste že odpisali kriptovalute kot muho enodnevnico, morda niste imeli prav. Po več mesecih špekulacij je Facebook naposled predstavil svojo kriptovaluto, ki imenuje Libra. Delovala bo na istoimenskem blockchain omrežju, predvidoma pa bo javnosti na voljo za uporabo leta 2020. Kriptovaluta ne bo špekulativna po zasnovi, kot npr. Bitcoin, temveč bo zasnovana kot digitalni […] (Dne)
Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna ima nov sodoben CTG-aparat Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna ima nov sodoben CTG-aparat
pred 23 urami in 54 minutami
Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna je bogatejša za sodoben CTG-aparat, ki ji ga je doniral Telekom Slovenije. Z njim lahko zdravniki natančno spremljajo delovanje plodovega srca in aktivnosti maternice, kar je zelo pomembno pri vodenju nosečnosti in poroda. (Računalniške novice)
Pice bo kupcem kmalu dostavljalo kar avtonomno vozilo! Pice bo kupcem kmalu dostavljalo kar avtonomno vozilo!
pred 1 dnevom in 20 minutami
Dejstvo je, da živimo v družbi, ki je obsedena s takšno ali drugačno obliko dostave. Pa naj bo to dostava hrane, oblek, živil ali česarkoli drugega, ljudje imamo radi, da dobimo stvari pred vrata. V ZDA že obstaja kar nekaj ponudnikov različnih oblik dostave za različne namene: Amazon Prime, (Računalniške novice)