Novice - Tehnologija (slovenščina)

Steam opušča podporo za priljubljeni Ubuntu Steam opušča podporo za priljubljeni Ubuntu
pred 4 urami in 32 minutami
Pred kratkim smo poročali o tem, da bo prihajajoča različica operacijskega sistema Ubuntu 19.10 nekaj posebnega, saj bodo programerji organizacije Canonical pri pripravi novosti povsem odpustili podporo za 32-bitne procesorje. Programerji organizacije Canonical so namreč prepričani, da se v razvoj (Računalniške novice)
Spoznajte Huawei P30 lite: razumna cena in zavidljive sposobnosti Spoznajte Huawei P30 lite: razumna cena in zavidljive sposobnosti
pred 6 urami
Premijske funkcije, kot so zasloni skoraj brez robov, impresivna umetna inteligenca, edinstvena površina v prelivajočih barvah ter izredno zmogljivi procesorji, so kazalci smeri razvoja industrije pametnih naprav. Pri njem pa sta imeli in imata veliki vpliv Huaweievi družini P in Mate. Vsak njun (Računalniške novice)
Resna težava z baterijami za prenosnike Apple! Resna težava z baterijami za prenosnike Apple!
pred 7 urami
Če razpolagate z Applovim prenosnim računalnikom MacBook Pro, potem je dobro da veste, da ima omejeno število prenosnikov z 38,1-centimetrskim oziroma 15-palčnim zaslonom težave z delovanjem baterije. Tu gre za prenosne računalnike MacBook Pro, ki so bili izdelani med septembrom leta 2015 in (Računalniške novice)
Na Zemljo so se varno vrnili trije astronavti z ISS
pred 7 urami in 32 minutami
Na Zemljo so se z Mednarodne vesoljske postaje (ISS) varno vrnili ameriška astronavtka, kanadski astronavt in ruski kozmonavt. Gre za člane prve posadke, ki je decembra lani poletela v vesolje po ponesrečeni oktobrski izstrelitvi ruske rakete sojuz. (24ur.com)
Intel nad nove procesorje AMD Ryzen z znatnimi popusti Intel nad nove procesorje AMD Ryzen z znatnimi popusti
pred 8 urami in 35 minutami
Podjetje AMD je na nedavni konferenci E3 presenetilo ljubitelje iger tudi z novim procesorjem družine Ryzen. Tu je dejansko šlo za procesor Ryzen 9 3950X, ki se lahko pobaha kot prvi procesor s kar 16 procesorskimi jedri oziroma 32 procesorskimi niti. Količina drugonivojskega pomnilnika znaša osem (Računalniške novice)
Koliko stane omrežje 5G v Italiji? Koliko stane omrežje 5G v Italiji?
pred 10 urami in 20 minutami
Globalna uvedba mobilnega omrežja pete generacije (5G), ki v prvi vrsti prinaša predvsem hitrejše in bolj zanesljive mobilne povezave, bo s seboj prinesla tudi prihod večjega števila naprav, povezanih z internetom za pametne domove. Poleg tega ima novo omrežje vsaj na papirju velik potencial za uspeh, (Računalniške novice)
Avtomobili prihodnosti, zakonodaja preteklosti
pred 10 urami in 51 minutami
Zagotovo si že lahko zamislite avtomobil, v katerega boste zjutraj sedli, med vožnjo prelistali časopis in popili kavo, medtem ko vas bo popolnoma avtomatiziran 'osebni šofer' dostavil do službe? To je prihodnost avtomobilske industrije, so si enotni inženirji. A zakonodaja ostaja še iz enega drugega časa. Prav za njeno spremembo pa je potrebnih čim več testiranj in dokazov, da je tak način vožnje varnejši. (24ur.com)
Hekerjem uspel vdor v ameriško vesoljsko agencijo Hekerjem uspel vdor v ameriško vesoljsko agencijo
pred 11 urami in 36 minutami
Še pred desetletjem ali dvema smo si težko predstavljali takšne razsežnosti in toliko hekerskih vdorov, kolikor jih beležimo danes. Nepridiprav z dobrim računalniškim znanjem danes ne samo krade milijone ali milijarde evrov, vdira tudi v sisteme in občutljive podatke navadnih smrtnikov, uporabnikov (Računalniške novice)
Severina polepila Viber Severina polepila Viber
pred 20 urami in 42 minutami
V zgolj enem samem mesecu dni po predstavitvi prvega paketa Severininih Viberjevih nalepk – Viber je najbolj priljubljena aplikacija za sporočanje v naši regiji – so uporabniki aplikacije Severinine nalepke prenesli več kot 300.000-krat, kar je trenutni regionalni rekord leta 2019.   Uporabniki (Računalniške novice)
Epson predstavil najmanjši laserski 3LCD-projektor na svetu Epson predstavil najmanjši laserski 3LCD-projektor na svetu
pred 20 urami in 50 minutami
EF-100W/B premore Epsonovo lasersko tehnnologijo projiciranja svetlih in živih barv, vgrajena pa je v lahko in kompaktno ohišje, ki je na voljo v črni ali beli barvi. Z uporabo laserskega vira svetlobe in vgradnjo hladilnega ter napajalnega sklopa ob rob naprave so Epsonovi inženirji razvili (Računalniške novice)