Novice - Zabava (slovenščina)

S pomočjo umetne inteligence in luninih fotografij do tradicionalnih kitajskih umetnin S pomočjo umetne inteligence in luninih fotografij do tradicionalnih kitajskih umetnin
pred 10 urami in 21 minutami
Hongkonški umetnik je ustvaril robota z umetno inteligenco, ki samostojno slika in ustvarja tradicionalne kitajske umetnine. Robot pri tem uporablja vzorce s fotografij luninega površja.  (RTV SLO)
Nasvidenje, Khal Drogo: golobradi Jason Momoa v boj proti plastiki Nasvidenje, Khal Drogo: golobradi Jason Momoa v boj proti plastiki
pred 12 urami in 47 minutami
Igralec Jason Momoa, ki je zaslovel kot Khal Drogo v Igri prestolov, je objavil videoposnetek, v katerem si je obril svojo prepoznavno brado. Za potezo se je odločil, da bi pritegnil pozornost javnost in opozoril na škodljivost plastičnih odpadkov.  (RTV SLO)
Mali junaki z darilom navdušili zvezdnico Khloé Kardashian Mali junaki z darilom navdušili zvezdnico Khloé Kardashian
pred 14 urami in 56 minutami
Ekipi Malih junakov, ki s svojo personalizirano knjigo za otroke navdušuje kupce v Sloveniji in izven nje, je uspela poteza, s katero so pritegnili veliko pozornosti. Knjiga je namreč navdušila ameriško zvezdnico iz klana Kardashian.  (RTV SLO)
Novi oder na Dravi ne bo več osrednje prizorišče Festivala Lent Novi oder na Dravi ne bo več osrednje prizorišče Festivala Lent
pred 15 urami in 57 minutami
Novi oder na Dravi, ki ga je mariborska občina prvič postavila lani, kot kaže, ne bo več glavno prizorišče Festivala Lent. Večji dogodki bodo znova na Trgu Leona Štuklja.  (RTV SLO)
Zala in Gašper: Zala in Gašper: "Če bi bila midva poslušalca, bi si šla na živce"
pred 21 urami in 2 minutama
Zala Kralj in Gašper Šantl sta sinoči nastopila v klubu K4. Pred zmago na Emi so bili njuni koncerti pristni, osebni. Danes so . . . enaki. Ritmi so ostali elektronski, vzdušje pa nenarejeno.  (RTV SLO)
Poslovila se je humoristka Iča Putrih Poslovila se je humoristka Iča Putrih
pred 21 urami in 29 minutami
V 77. letu starosti je po hudi bolezni umrla slovenska humoristka Iča Putrih, ki se je je zaradi nabrušenega jezika prijel vzdevek "Iča od hudiča".  (RTV SLO)
Na bavarski farmi vsako uro pobarvajo 16.000 jajc Na bavarski farmi vsako uro pobarvajo 16.000 jajc
pred 22 urami in 21 minutami
Na Bavarskem deluje piščančja farma, ki se je posvetila izključno barvanju velikonočnih jajc. Vsako uro - da, uro! - jih v različne barve obarvajo kar 16. 000.  (RTV SLO)
Policija našla ljubljeno podgano, ki je ušla brezdomcu Policija našla ljubljeno podgano, ki je ušla brezdomcu
pred 23 urami in 35 minutami
Sydneyjski policisti so pokazali, da vsak primer vzamejo še kako resno - z vso vnemo so se lotili iskanja podgane Lucy, ki je na ulici krajšala dneve svojemu lastniku, brezdomcu Chrisu. Misija je uspela.  (RTV SLO)
Pri Daimlerju bodo varčevali in odpuščali Pri Daimlerju bodo varčevali in odpuščali
pred 1 dnevom, 1 uro in 3 minutami
Daimler želi v prihodnjih letih privarčevati nekaj milijard evrov, opustil bo sodelovanje z zvezo Renault-Nissan.  (RTV SLO)
Ta pa ni lovska! Slovenci odlični v oponašanju jelenjega rukanja Ta pa ni lovska! Slovenci odlični v oponašanju jelenjega rukanja
pred 1 dnevom, 1 uro in 23 minutami
Ko smo prejeli obvestilo, da je pod okriljem sejma lovstva in ribištva v Gornji Radgoni potekalo državno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja, smo o tem morali izvedeti kaj več.  (RTV SLO)