Novice - Zabava (slovenščina)

Val 202 na praznično soboto oddaja z Nanosa Val 202 na praznično soboto oddaja z Nanosa
pred 1 uro in 43 minutami
Drugi program Radia Slovenija, Val 202, ki je letos dopolnil 48 let, na praznično soboto oddaja program z Nanosa. Številni pohodniki in drugi obiskovalci so tako spoznali, kako delujejo oddajniki, in oddajanje radijskega programa.  (RTV SLO)
Olimpijskega prvaka policija preiskuje zaradi prehitre vožnje in kokaina Olimpijskega prvaka policija preiskuje zaradi prehitre vožnje in kokaina
pred 3 urami in 18 minutami
Norveški olimpijski prvak v teku na smučeh Petter Northug bo moral verjetno kazensko odgovarjati za svoja dejanja. Policija ga je ustavila med prehitro vožnjo po lokalni cesti, nato pa so pri njem našli še mamila.  (RTV SLO)
Bilo je nekoč ... poleti leta 1969, ko so na piranskih solinah želi sol Bilo je nekoč ... poleti leta 1969, ko so na piranskih solinah želi sol
pred 5 urami in 41 minutami
Koledar je kazal 22. julij leta 1969 in na piranskih solinah se je začela žetev soli. "Bele piramide se iz dneva v dan večajo, in če bo vreme še naprej ugodno, bo letošnji prvi izdelek zelo dober," so dejali televizijci.  (RTV SLO)
Plačilo parkiranja z električno energijo Plačilo parkiranja z električno energijo
pred 6 urami in 9 minutami
Lastniki električnih avtomobilov lahko med obiskom novega Paviljona Nissan v Jokohami na Japonskem, za javnost odprtega od 1. avgusta, parkiranje plačajo z električno energijo iz akumulatorja.  (RTV SLO)
Severina je okužena s koronavirusom Severina je okužena s koronavirusom
pred 21 urami in 26 minutami
Hrvaška pevka in pop zvezda Severina je sporočila, da je okužena z novim koronavirusom. Okužila naj bi se ob stiku z bližnjo osebo, test njenega sina pa je negativen.  (RTV SLO)
Fige s sladoledom in mandlji Fige s sladoledom in mandlji
pred 23 urami in 8 minutami
Sestavine: 30 dag vaniljinega sladoleda, 50 dag zrelih fig, 5 dag olupljenih celih mandljev, 2 dag mandljevih lističev, limona, 2 žlici medu. Cele mandlje grobo nasekljamo.  (RTV SLO)
Skoraj izumrle sumatrske nosoroge bodo poskušali klonirati Skoraj izumrle sumatrske nosoroge bodo poskušali klonirati
pred 23 urami in 46 minutami
Znanstveniki na univerzi v Kuala Lumpurju bodo poskušali klonirati mladiča praktično izumrle vrste sumatrskega nosoroga.  (RTV SLO)
Ločitev Miley Cyrus in Codyja Simpsona: Ločitev Miley Cyrus in Codyja Simpsona: "Nikomur ne pripadam"
pred 1 dnevom, 2 urama in 10 minutami
Miley Cyrus in Cody Simpson sta se bo skoraj eno leto trajajočem razmerju razšla. Novico je Miley objavila na isti dan, ko je izšla njena nova pesem Nikomur ne pripadam, v kateri opeva lastno opolnomočenje.  (RTV SLO)
Rekordna cena za Jordanove copate, ki so polni razbitega stekla Rekordna cena za Jordanove copate, ki so polni razbitega stekla
pred 1 dnevom, 4 urami in 10 minutami
Na dražbi v New Yorku je kupec za par športnih copatov, ki ji je nosil Michael Jordan, odštel 615 tisoč dolarjev oziroma 520 tisoč evrov. Copate je Jordan nosil na sloviti tekmi v Trstu, na kateri je razbil stekleno tablo koša.  (RTV SLO)
Strah me je bolečine Strah me je bolečine
pred 1 dnevom, 5 urami in 6 minutami
V sedmi epizodi igrano izobraževalnega podkasta Evolucija užitka nam svoje spolno življenje predstavi Sonja. Svojega moža je spoznala že v osnovni šoli, ampak do poroke nista bila intimna, nista se niti slekla drug pred drugim.  (RTV SLO)