Novice - Kronika (slovenščina)

Vlak iztiril pri Hrastovljah, prevrnjene cisterne s kerozinom Vlak iztiril pri Hrastovljah, prevrnjene cisterne s kerozinom
pred 46 minutami
V tunelu pri Hrastovljah je nekaj pred 15. uro iztiril vlak. Pri tem se je prevrnilo šest cistern s kerozinom.  (RTV SLO)
Voznik pod vplivom alkohola trčil v stanovanjsko hišo
pred 7 urami in 39 minutami
Na območju Ljubljana Brod se je zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik izgubil nadzor nad vozilom in trčil v stanovanjsko hišo. Vozil je pod vplivom alkohola. Po naših neuradnih informacijah je voznik želel s kraja nesreče pobegniti. (24ur.com)
15 hišnih preiskav zaradi davčnih utaj v Sloveniji in Italiji 15 hišnih preiskav zaradi davčnih utaj v Sloveniji in Italiji
pred 8 urami
V Sloveniji je bilo v okviru skupne akcije slovenskih in italijanskih organov ter Eurojusta, v kateri so v Italiji odkrili utajo za 84 milijonov evrov davkov, izvedenih 15 hišnih preiskav. Osumljene so tudi fizične in pravne osebe iz Slovenije.  (RTV SLO)
V obsežno preiskavo utaje davkov zajeti tudi Slovenci
pred 8 urami in 39 minutami
V okviru skupne akcije slovenskih in italijanskih organov ter Eurojusta, v kateri so v Italiji odkrili utajo za 84 milijonov evrov davkov, je bilo v Sloveniji izvedenih 15 hišnih preiskav, osumljene so tudi fizične in pravne osebe iz Slovenije, obravnavajo pa domnevno utajitev za 10 milijonov evrov davkov. (24ur.com)
Izpraznitev koprskega bloka zaradi požara Izpraznitev koprskega bloka zaradi požara
pred 1 dnevom, 3 urami in 1 minuto
V koprskem naselju Markovec je malo po 14. uri izbruhnil požar v stanovanju v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka. Policisti so že evakuirali stanovalce in druge ljudi, ki so bili v bloku, gasilci pa so požar omejili.  (RTV SLO)
Pijani vozniki na območju Novega mesta minuli konec tedna povzročili več prometnih nesreč
pred 1 dnevom, 7 urami in 40 minutami
Policisti Policijske uprave Novo mesto so imeli konec tedna polne roke dela s prometnimi nesrečami, ki so jih povzročili vozniki pod vplivom alkohola. (24ur.com)
Prometne nesreče s hudimi poškodbami: trčila v vozilo in odpeljala, ne da bi ustavila
pred 1 dnevom, 8 urami in 57 minutami
Policisti s PU Celje so obravnavali več prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami. Na relaciji Luče–Mozirje je 49-letna voznica osebnega avtomobila zapeljala na nasprotni del vozišča, trčila v drugo vozilo in odpeljala, ne da bi ustavila. (24ur.com)
Abramov na zaslišanje glede umora svojega 24-letnega dekleta Abramov na zaslišanje glede umora svojega 24-letnega dekleta
pred 1 dnevom, 9 urami in 1 minuto
Sebastiena Abramova so iz Ljubljane, kjer je priprt zaradi suma sodelovanja pri zavarovalniški goljufiji z odrezano roko, pripeljali na okrožno sodišče v Celju, kjer bo zaslišan zaradi suma, da naj bi leta 2015 umoril svoje tedanje dekle.  (RTV SLO)
Abramov vztraja, da je šlo pri smrti njegovega dekleta za nesrečo Abramov vztraja, da je šlo pri smrti njegovega dekleta za nesrečo
pred 1 dnevom, 9 urami in 1 minuto
Na celjskem sodišču je pred preiskovalnim sodnikom potekalo zaslišanje 29-letnega Sebastiena Abramova, osumljenega, da je marca 2015 umoril svoje 24-letno dekle. Abramov je tudi tokrat v svojem zagovoru vztrajal, da je šlo za nesrečo.  (RTV SLO)
Abramov na zaslišanje pred celjskega preiskovalnega sodnika
pred 1 dnevom, 11 urami in 29 minutami
Iz Ljubljane, kjer je v priporu zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo zaradi odrezane roke, bodo pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Celju pripeljali 29-letnega Sebastiena Abramova. Tam bo zaslišan zaradi suma, da naj bi marca 2015 umoril svoje tedanje dekle, 24-letno Saro Veber. (24ur.com)