Novice - Kronika (slovenščina)

Šesterica osumljenih mednarodne preprodaje drog pred preiskovalnim sodnikom Šesterica osumljenih mednarodne preprodaje drog pred preiskovalnim sodnikom
pred 16 urami in 12 minutami
Kriminalisti PU Maribor preiskujejo kazniva dejanja, ki so bila storjena v okviru mednarodne hudodelske združbe, katere osumljenci so se ukvarjali s prevozi drog po vsej Evropi. Pridržali so devet osumljencev, dva osumljenca pa sta že nekaj časa v zaporu.  (RTV SLO)
Tovornjaku počila pnevmatika, prebil varnostno ograjo in se prevrnil
pred 23 urami in 1 minuto
V prometni nesreči na dolenjski avtocesti v bližini Grosuplja, zaradi katere je bil več ur zaprt prehitevalni pas, je bilo udeleženo tovorno vozilo, ki se je prevrnilo. Nesreča se je zgodila, ko je vozilu počila pnevmatika, nakar ga je zaneslo, tovornjak pa je nato prebil varnostno odbojno ograjo med obema pasovoma in se prevrnil. (24ur.com)
Policija o podrobnostih policijske akcije pred ljubljanskim nakupovalnim središčem
pred 23 urami in 58 minutami
Policija bo predvidoma ob 13.30 pojasnila podrobnosti sredine policijske in kriminalistične akcije pred ljubljanskim nakupovalnim središčem. (24ur.com)
Deveterica pridržanih v preiskavi trgovine s prepovedanimi drogami Deveterica pridržanih v preiskavi trgovine s prepovedanimi drogami
pred 1 dnevom, 18 urami in 2 minutama
Mariborski kriminalisti so v sredo zvečer v sodelovanju z drugimi policijskimi upravami po Sloveniji začeli zaključno akcijo v zvezi s preiskovanjem kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Opravili so 11 hišnih preskav, devet ljudi pa so pridržali.  (RTV SLO)
Zaradi prevrnjenih tovornjakov bili zaprti dolenjska avtocesta in avtocesta pri Ptuju
pred 1 dnevom, 21 urami in 52 minutami
Zaradi hude prometne nesreče je bila več ur zaprta dolenjska avtocesta med priključkoma Šmarje Sap in Cikava proti Novem mestu. Okoli 18.30 ure pa se je prevrnilo tovorno vozilo na ptujski obvoznici, zaradi česar je bila cesta prav tako zaprta. (24ur.com)
Nepridipravi vlomili v avtodom in osebno vozilo in okradli turiste
pred 1 dnevom, 21 urami in 54 minutami
Nepridiprav je na parkirišču ob regionalni cesti Livek–Kambreško vlomil v dve tuji vozili. Iz avtodoma je ukradel denarnici z gotovino in osebnimi dokumenti nemških turistov, iz osebnega avtomobila pa nahrbtnik in žensko torbico, v katerih sta Avstrijca prav tako imela denarnici. Novogoriški policisti ob tem znova svetujejo, da v vozilih na vidnih mestih ne puščamo vrednejših predmetov. (24ur.com)
V nesreči kolesarka huje poškodovana
pred 1 dnevom, 23 urami in 59 minutami
Med krožiščema s Kranjčevo ulico in Linhartevo cesto v Ljubljani je vozilo trčilo v kolesarko, ki se je huje poškodovala. Promet je močno oviran, zato vozite previdno. (24ur.com)
Spolnemu napadalcu pet let in devet mesecev zapora
18. april 2019 (05:47)
Sodišče je napadalca, ki je med novoletnimi prazniki posilil 13-letno sorodnico, obsodilo na pet let in devet mesecev zapora. Tožilstvo mu je očitalo dva spolna napada, sojenje pa je bilo zaradi zaščite žrtve zaprto za javnost. (24ur.com)
Pogrešan 87-letnik. Ste ga videli?
18. april 2019 (05:44)
Pogrešan je 87-letni Alojzij Perko iz Nakla. Obstaja možnost, da se je iz kraja odpeljal z avtobusom. Policija prosi za pomoč. (24ur.com)
Za napad na jeseniškega brezdomca zakoncema skupno 15 let zapora Za napad na jeseniškega brezdomca zakoncema skupno 15 let zapora
17. april 2019 (16:50)
Kranjsko okrožno sodišče je Glorio in Franca Kleindiensta spoznalo za kriva kaznivega dejanja povzročitve posebej hude telesne poškodbe in jima za dejanje, ki je vodilo v smrt jeseniškega brezdomca, prisodilo sedem ter osem let in pol zapora.  (RTV SLO)