Novice - Kultura (slovenščina)

Zlati leopard Locarna zarjovel za portugalski film Zlati leopard Locarna zarjovel za portugalski film
pred 1 uro in 26 minutami
Na 72. mednarodnem filmskem festivalu v Locarnu je glavno nagrado, zlatega leoparda, prejel celovečerni film Vitalina Varela portugalskega režiserja Pedra Coste.  (RTV SLO)
Pomlad 1897: Nesreče, samomori in nevsakdanji dogodki Pomlad 1897: Nesreče, samomori in nevsakdanji dogodki
pred 5 urami in 50 minutami
Nesreča nikoli ne počiva. Morda je že malce obrabljen rek, toda še vedno drži in je še toliko bolj držal konec 19. stoletja.  (RTV SLO)
Jedijeva vrnitev: Ewan McGregor se vrača k vlogi Obi-Wana Kenobija Jedijeva vrnitev: Ewan McGregor se vrača k vlogi Obi-Wana Kenobija
pred 18 urami in 52 minutami
Ewan McGregor je od nekdaj govoril, da bi se z veseljem vrnil v vlogo jedijevskega mojstra Obi-Wana Kenobija, ki ga je prvič igral v Grozeči prikazni (Phantom Menace, 1999), prvem delu druge trilogije Vojna zvezd.  (RTV SLO)
Pridni fantje Pridni fantje
pred 20 urami in 14 minutami
Pridni fantje prikazuje dan v življenju treh prijateljev, šestošolcev, v ameriškem izobraževalnem sistemu to pomeni dvanajstletnikov, in sicer prav poseben dan.  (RTV SLO)
Rok Vilčnik rokgre Rok Vilčnik rokgre
pred 20 urami in 52 minutami
NIKITA KANTAGRJUHIN: Vaša ekscelenca! Hočete reči, da so igralci lažnivci? (. . . ) (RTV SLO)
Pozivi k bojkotu Disneyjeve Mulan, ker zvezdnica ni podprla hongkonških protestov Pozivi k bojkotu Disneyjeve Mulan, ker zvezdnica ni podprla hongkonških protestov
pred 21 urami in 54 minutami
Disneyjeva igrana priredba animirane klasike Mulan, ki v kinematografe prihaja naslednje leto, je že zdaj tarča pozivov k bojkotu. Ljudi je zmotila podpora kitajski policiji, ki jo je igralka Liu Jifei izrazila na družbenem omrežju Weibo.  (RTV SLO)
Radovljiška občina se bo lotila prenove Plečnikovih objektov v Begunjah Radovljiška občina se bo lotila prenove Plečnikovih objektov v Begunjah
pred 22 urami in 44 minutami
Spomeniško zaščiten paviljon in senčnica, ki sta v Begunjah na Gorenjskem delo arhitekta Jožeta Plečnika, že dlje časa propadata, sedaj pa se je Občina Radovljica odločila, da bo poskrbela za njuno zaščito in prenovo.  (RTV SLO)
"Bowiejev paviljon" - preprosta konstrukcija, ki je pisala zgodovino
pred 1 dnevom in 30 minutami
Paviljon v Beckenhamu pri Londonu, kjer je David Bowie igral kmalu po izzidu svojega prvega velikega singla Space Oddity, je bil uvrščen na seznam lokacij, ki pridejo v poštev za spomeniško varstvo.  (RTV SLO)
Umrl je Peter Fonda, dvakratni oskarjevski nominiranec in zvezdnik Golih v sedlu Umrl je Peter Fonda, dvakratni oskarjevski nominiranec in zvezdnik Golih v sedlu
pred 1 dnevom, 2 urama in 30 minutami
Na svojem domu v Los Angelesu je v petek umrl 79-letni hollywoodski igralec Peter Fonda, je po poročanju tujih tiskovnih agencij potrdila njegova družina. Zaslovel je s kultnim filmom Goli v sedlu (Easy Rider) iz leta 1969.  (RTV SLO)
Greta Gerwig prireja Male ženske: posodobljena pripoved o sestrah, ki najdejo svoj glas Greta Gerwig prireja Male ženske: posodobljena pripoved o sestrah, ki najdejo svoj glas
pred 1 dnevom, 17 urami in 57 minutami
"To so Meg, Amy, Beth in Jo. " Protagonistka Greta Gerwig v prvem napovedniku brez okolišenja predstavi sestre March, protagonistke slavnega romana Louise May Alcott. Zvezdnicam mlajše generacije dela družbo Meryl Streep z najboljšo repliko napovednika.  (RTV SLO)