Novice - Kultura (slovenščina)

Brad Pitt Brad Pitt
pred 2 urama in 39 minutami
Nasilja v filmu Bilo je nekoč v Hollywoodu ne vidim kot jeze proti posameznikom, temveč kot jezo proti izgubi nedolžnosti.  (RTV SLO)
Bodo Britanci Etiopiji vrnili Bodo Britanci Etiopiji vrnili "nevidne" relikvije?
pred 2 urama in 57 minutami
British Museum bo razmislil o vrnitvi "nevidnih predmetov" v Etiopijo. Gre za t. i. "tabote", krščanske plošče, ki simbolično predstavljajo starozavezno Skrinjo zaveze - zaboj, v katerem sta bili shranjeni plošči z vklesanimi desetimi Božjimi zapovedmi.  (RTV SLO)
V Mestnem muzeju Ljubljana več kot 80 dragocenih ruskih ikon V Mestnem muzeju Ljubljana več kot 80 dragocenih ruskih ikon
pred 4 urami in 39 minutami
V Mestnem muzeju Ljubljana na ogled postavljajo 85 ikon iz treh največjih ruskih muzejev, ob dela te dolge likovne tradicije pravoslavnega sveta pa vpogled v primer sodobne umetniške prakse, na katere so vplivale - razstavo skupine Irwin.  (RTV SLO)
Kosovski umetnik Driton Selmani: Kosovski umetnik Driton Selmani: "Še danes verjamem, da nas je humor rešil"
pred 5 urami in 24 minutami
K epskosti nagnjena zgodovinska naracija opisuje, kako je tistega znamenitega junijskega dne leta 1969 cel svet napeto spremljal Armstrongov majhen, a velikanski sestop na Luno. Vendar je bila za marsikateri dom to oddaljena, nepomembna zgodba.  (RTV SLO)
Driton Selmani: Driton Selmani: "Še danes verjamem, da nas je humor rešil"
pred 5 urami in 24 minutami
K epskosti nagnjena zgodovinska pripoved opisuje, kako je tistega znamenitega junijskega dne leta 1969 ves svet napeto spremljal Armstrongov majhen, a velikanski sestop na Luno. Vendar je bila za marsikateri dom to oddaljena, nepomembna zgodba.  (RTV SLO)
Milko Lazar in Kristijan Krajnčan začenjata slovensko turnejo Milko Lazar in Kristijan Krajnčan začenjata slovensko turnejo
pred 6 urami in 19 minutami
V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu bodo premierno zadonele nove stvaritve multiinstrumentalistov Milka Lazarja in Kristijana Krajnčana.  (RTV SLO)
Nemčija je Izraelu vrnila ukradene rokopise Kafkovega prijatelja Nemčija je Izraelu vrnila ukradene rokopise Kafkovega prijatelja
pred 7 urami in 43 minutami
Nemška policija je izraelskim oblastem izročila na tisoče dokumentov in rokopisov Maxa Broda, avtorja, ki se mu mora literarna zgodovina zahvaliti, da so Kafkovi zapisi ugledali luč sveta.  (RTV SLO)
Zaljubljeni Tarantino očaral Cannes s svojo Zaljubljeni Tarantino očaral Cannes s svojo "hollywoodsko pravljico"
pred 8 urami in 58 minutami
Bilo je nekoč v Hollywoodu, najtežje pričakovani film letošnjega filmskega festivala v Cannesu, se je izkazal za velik uspeh in se pred sodobno podelitvijo uvršča med najvidnejše kandidate za prestižno zlato palmo.  (RTV SLO)
Znanih je pet finalistov za najboljši slovenski roman Znanih je pet finalistov za najboljši slovenski roman
pred 10 urami in 34 minutami
Mesec dni, preden bomo dobili novega kresnikovega nagrajenca, je žirija razglasila peterico, ki ostaja v igri za to prestižno literarno priznanje časopisne hiše Delo.  (RTV SLO)
Aldous Huxley Aldous Huxley
pred 23 urami in 1 minuto
Do starosti desetih let smo vsi geniji.  (RTV SLO)