Novice - Kultura (slovenščina)

Izkoristi in zavrzi me ali na odru oživljen portret mlade generacije Izkoristi in zavrzi me ali na odru oživljen portret mlade generacije
pred 3 urami
Predstava Izkoristi in zavrzi me je pod povečevalno steklo postavljenih pet mladih, ki doživijo prometno nesrečo, s čimer odpira teme, kot so beg pred odgovornostjo, pomanjkanje empatije, iskanje instantne zadovoljitve in duhovna izpraznjenost.  (RTV SLO)
Mathieu Amalric v Ljubljani: Mathieu Amalric v Ljubljani: "Ljudje ustvarjajo filme, ker jim ni uspelo nič drugega"
pred 5 urami in 45 minutami
Francoz Mathieu Amalric bo ne glede na vse svoje dosežke za marsikoga vedno v hipu prepoznaven le kot Dominic Greene, prvi zlobec bondiade Kvantum sočutja. Izjava, da niso "igralci nič v primerjavi z glasbeniki“, je iz njegovih ust torej presenetljiva.  (RTV SLO)
Za dobre tri milijarde evrov prodana dražbena hiša Sotheby's Za dobre tri milijarde evrov prodana dražbena hiša Sotheby's
pred 13 urami in 45 minutami
Podjetje Sotheby's je po več kot treh desetletjih - in po prestanem precej težavnem obdobju - znova v lasti zasebnika, saj ga je kupil telekomunikacijski milijarder Patrick Drahi.  (RTV SLO)
Sklenjena odprava deblaka od Aten do Krete Sklenjena odprava deblaka od Aten do Krete
pred 15 urami in 25 minutami
"Pristali smo na plaži blizu območja, kjer grški arheologi že dolgo iščejo pristanišče Amnisos, ki naj bi pripadalo najpomembnejši minojski palači Knosos.  (RTV SLO)
Primož Čučnik: Piš čez sen Primož Čučnik: Piš čez sen
pred 16 urami in 34 minutami
Piš čez sen, deveto samostojno pesniško zbirko Primoža Čučnika, je bržčas mogoče brati kot nekakšen pesniški pendant k starim literarno-teoretskim razglabljanjem o naravi lirskega subjekta.  (RTV SLO)
160 tisoč evrov za pištolo, s katero naj bi se ustrelil van Gogh 160 tisoč evrov za pištolo, s katero naj bi se ustrelil van Gogh
pred 17 urami in 34 minutami
Na dražbi v Parizu so za 162. 500 evrov prodali revolver, s katerim naj bi si življenje vzel Vincent van Gogh. Neimenovani zasebni zbiralec je ta kos orožja kupil prek telefonske licitacije, in sicer za skoraj trikratnik izklicne cene.  (RTV SLO)
Jurij Souček Jurij Souček
pred 18 urami in 9 minutami
To je talent, dar, ki ga bodisi imaš ali pa nimaš.  (RTV SLO)
100 umetnin 100 umetnikov na prodaj v Ravnikar Gallery Space 100 umetnin 100 umetnikov na prodaj v Ravnikar Gallery Space
pred 19 urami in 5 minutami
"Skrbno izbrana selekcija 100 umetniških del 100 umetnic in umetnikov po enotni ceni 100 evrov omogoča novo spoznavanje sodobne umetnosti, grajenje inovacij pa krhlja preživetveni krč in izboljšuje skorajda neobstoječ umetniški trg.  (RTV SLO)
Juriju Součku zlati glas za življenjsko delo Juriju Součku zlati glas za življenjsko delo
pred 19 urami in 54 minutami
Na slavju ob 100. obletnici obstoja Združenja dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) so zlati glas za sinhronizacije risank in radiofonske stvaritve za življenjsko delo namenili Juriju Součku, ki je natanko desetletje mlajši od tega združenja.  (RTV SLO)
Otroški neprebojni jopiči opozarjajo na absurd strelskih pohodov Otroški neprebojni jopiči opozarjajo na absurd strelskih pohodov
pred 22 urami in 3 minutami
Predstavljajte si trgovino z otroškimi oblačili, ki ima na obešalnikih vrste lično izobešenih neprebojnih jopičev. Na sosednji polici so škatle za kosilo, natrpane z orožjem "za samoobrambo". Ta nakupovalni center je (za zdaj) le umetniška inštalacija.  (RTV SLO)