Novice - Kultura (slovenščina)

Sosedje galerije Tate Modern izgubili bitko proti voajerjem z daljnogledi Sosedje galerije Tate Modern izgubili bitko proti voajerjem z daljnogledi
pred 4 urami in 39 minutami
Prebivalci luksuzne stanovanjske stolpnice v Londonu so izgubili sodno bitko, s katero so hoteli preprečiti radovednim obiskovalcem galerije Tate Modern, da bi iz razgledne ploščadi kukali v njihova zasteklena stanovanja.  (RTV SLO)
Patti Smith Patti Smith
pred 5 urami in 23 minutami
Nočem verjeti, da je imel Hendrix poslednjo obsedeno roko, da je imela Joplin poslednje pijano grlo, da je imel Morrison poslednji razsvetljeni um.  (RTV SLO)
"SuperPutin" v samem središču Carigrada kot glasnik miru
pred 7 urami in 53 minutami
V središču Carigrada je ruski umetnik v soboto razvil štiri ogromne portrete predsednika Vladimirja Putina. Z gesto skuša pokazati, kako močne so – kljub nesoglasjem okrog Sirije in drugih vprašanj – vezi med Ankaro in Moskvo.  (RTV SLO)
Bliža se trenutek resnice: porota začne zasedati v torek Bliža se trenutek resnice: porota začne zasedati v torek
pred 8 urami in 51 minutami
Gibanja #MeToo na sojenju padlemu filmskemu mogulu Harveyju Weinsteinu praktično niso omenjali, a bo najverjetneje igralo vlogo pri odločitvi porote. Ta bo začela zasedati v torek.  (RTV SLO)
Somrak ali Sally Rooney? Išče se najvplivnejša knjiga zadnjih 30 let Somrak ali Sally Rooney? Išče se najvplivnejša knjiga zadnjih 30 let
pred 11 urami in 17 minutami
Kaj imajo skupnega nekdanji ameriški predsednik, dobitnica bookerjeve nagrade in zvezdnica erotične literature? Vsi trije se potegujejo za naziv "najvplivnejšega pisca" zadnjih treh desetletij.  (RTV SLO)
Wes Anderson se vrača z Wes Anderson se vrača z "ljubezenskim pismom novinarjem"
pred 13 urami in 38 minutami
Poleti v kinematografe prihaja že deseti režijski podvig Wesa Andersona, mojstra umetelnih scenografij in pastelnih barvnih lestvic. Tudi za The French Dispatch je rekrutiral svojo stalno zvezdniško zasedbo (in ji dodal Timothéeja Chalameta v kadi).  (RTV SLO)
Arhitekturna hladna vojna – vroča točka Berlina Arhitekturna hladna vojna – vroča točka Berlina
pred 17 urami in 6 minutami
Kako so sredi 50. let slavni Le Corbusier, Niemeyer in Gropius kot arhitekti sodelovali v simbolnem boju med Vzhodom in Zahodom oziroma kako je arhitektura postala orožje v hladnovojnem boju. Vrhunec spopada: leto 1957.  (RTV SLO)
Kitajska filmska industrija kleca pod težo koronavirusa Kitajska filmska industrija kleca pod težo koronavirusa
pred 1 dnevom, 5 urami in 48 minutami
V zadnjih dvajsetih dnevih se je v blagajne kitajskih kinodvoran zlilo 3,9 milijona dolarjev – drobiž v primerjavi z milijardo in pol zaslužka v tem obdobju lani. Če hočejo podjetja preživeti, bodo potrebni drastični vladni ukrepi.  (RTV SLO)
Slovo Lynn Cohen, ukazovalne Magde iz Seksa v mestu Slovo Lynn Cohen, ukazovalne Magde iz Seksa v mestu
pred 1 dnevom, 5 urami in 58 minutami
V starosti 86 let je umrla Lynn Cohen, ameriška filmska in gledališka igralka, najbolj znana po vlogi Magde v seriji Seks v mestu.  (RTV SLO)
Banksy za valentinovo obdaril rodni Bristol Banksy za valentinovo obdaril rodni Bristol
pred 1 dnevom, 7 urami in 47 minutami
Banksy, največji politični aktivist med uličnimi umetniki, ima očitno tudi nežno plat: svojemu rodnemu kraju se je poklonil s posebno "valentinovo" intervencijo. V Bristolu se je pojavil mural dekletca, ki je kot Kupid v steno izstrelila kup cvetja.  (RTV SLO)