Novice - Kultura (slovenščina)

Rdeča Sonja v režiji Jill Soloway, ne zlorab obtoženega Bryana Singerja Rdeča Sonja v režiji Jill Soloway, ne zlorab obtoženega Bryana Singerja
pred 55 minutami
Bryana Singerja, režiserja glasbene biografske drame Bohemian Rhapsody, so po obtožbah spolnih zlorab odpustili kot režiserja nove adaptacije stripa Rdeča Sonja. Nadomestili so ga z Jill Soloway.  (RTV SLO)
Tanja Prušnik, nova predsednica društva avstrijskih likovnih ustvarjalcev Tanja Prušnik, nova predsednica društva avstrijskih likovnih ustvarjalcev
pred 3 urami in 37 minutami
Koroška Slovenka Tanja Prušnik je bila v ponedeljek izvoljena za novo predsednico društva avstrijskih likovnih ustvarjalcev (Gesellchaft bildener Künstlerinnen und Künstler Österreich).  (RTV SLO)
Po Novi Gorici se vijejo zvoki saksofona Po Novi Gorici se vijejo zvoki saksofona
pred 4 urami in 30 minutami
V Novi Gorici se danes začenja že 23. Mednarodno srečanje saksofonistov SAXGO19. Festival z najdaljšo tradicijo v Novi Gorici bo potekal do 1. julija.  (RTV SLO)
Damjan Kozole Damjan Kozole
pred 6 urami in 48 minutami
Človeški um je sestavljanka iz dobrega in slabega, ljudje pa smo komplicirane zverine.  (RTV SLO)
Van Goghove Sončnice: rdeči odtenki bledijo, rumeni pa temnijo Van Goghove Sončnice: rdeči odtenki bledijo, rumeni pa temnijo
pred 6 urami in 55 minutami
V amsterdamskem Van Goghovem muzeju je na ogled razstava Van Gogh in sončnice, ki jih je nizozemski umetnik naslikal v precej bolj žarečih tonih, kot jih poznamo danes. To dokazujejo tudi zadnje raziskave.  (RTV SLO)
31. Folkart bo na odru spet široko odprl okno v svet 31. Folkart bo na odru spet široko odprl okno v svet
pred 7 urami in 55 minutami
V okviru Festivala Lent se danes v Mariboru začenja mednarodni folklorni festival Folkart, za katerim so tri desetletja praznovanja nesnovne kulturne svetovne dediščine. Organizatorji ga opisujejo z besedami "največji slovenski folklorni praznik".  (RTV SLO)
Gajin svet: tretja zlata rola in odločanje o drugem delu Gajin svet: tretja zlata rola in odločanje o drugem delu
pred 1 dnevom, 1 uro in 1 minuto
Preseženih 75. 000 gledalcev slovenskim filmom prinese tretjo zlato rolo in ta je po novem tudi v rokah ustvarjalcev filma Gajin svet, ki je tako postal drugi slovenski mladinski film v zadnjih dveh letih, ki si ga je ogledalo toliko ljudi.  (RTV SLO)
Geoff Dyer: But beautiful Geoff Dyer: But beautiful
pred 1 dnevom, 1 uro in 40 minutami
Po svetu je knjig o zgodovini džeza veliko, vendar je knjiga Geoffa Dyerja But beautiful drugačna.  (RTV SLO)
Znameniti berlinski Checkpoint Charlie in njegova prihodnost Znameniti berlinski Checkpoint Charlie in njegova prihodnost
pred 1 dnevom, 2 urama in 32 minutami
Checkpoint Charlie je eden izmed še obstoječih pomnikov nekdanje razdeljenosti Berlina. Vendar je stanje te s turisti oblegane in posledično donosne lokacije za mnoge moteče, kar bi se naj spremenilo, ampak še ni jasno v kateri smeri.  (RTV SLO)
Rick Rubin Rick Rubin
pred 1 dnevom, 4 urami in 5 minutami
Moč narave je tolikšna, da si tudi vsa umetnost prizadeva biti takšna. Bolj ko se lahko uglasimo s harmonijo planeta, toliko bolj bo naša umetnost lahko imela koristi od tega odnosa.  (RTV SLO)