Novice - Slovenija (slovenščina)

Bruseljski kipec znova v slovenski obleki Bruseljski kipec znova v slovenski obleki
pred 6 urami in 20 minutami
 (Delo)
'Če bom odnehal, sem te ljudi na nek način pustil na cedilu'
pred 7 urami in 30 minutami
Ptujski dobrotnik Ignac Habjanič je v zadnjih osmih letih zbral več kot 50 ton plastičnih zamaškov in tako za pomoči potrebne namenil najmanj 13.000 evrov. A čeprav ga je novica o tem, da koroško podjetje zamaškov ne bo več odkupovalo, kar nekoliko pretresla, 'gospod Zamašek' – kot mu pravijo domačini – ne bo vrgel puške v koruzo. (24ur.com)
Zaradi davčne utaje v Sloveniji 15 hišnih preiskav Zaradi davčne utaje v Sloveniji 15 hišnih preiskav
pred 8 urami in 47 minutami
V Sloveniji je bilo v okviru skupne akcije slovenskih in italijanskih organov ter Eurojusta, v kateri so v Italiji odkrili utajo za 84 milijonov evrov davkov, izvedenih 15 hišnih preiskav, osumljene so tudi fizične in pravne osebe iz Slovenije, obravnavajo pa domnevno utajitev za 10 milijonov evrov davkov, so povedali v policiji (Delo)
Ni dovolj, da je otrok sit in na toplem Ni dovolj, da je otrok sit in na toplem
pred 8 urami in 52 minutami
Je otrok socializma (Delo)
Dan državnosti: Sloveniji čestital tudi Pompeo
pred 9 urami in 26 minutami
Slovenija praznuje dan državnosti. Vrhunec prazničnih prireditev je bil že v ponedeljek zvečer, ko je bila na Kongresnem trgu v Ljubljani osrednja državna proslava z govorom predsednika republike Boruta Pahorja. Pred proslavo je bila slavnostna seja državnega zbora. V predsedniški palači pa bodo odprli vrata obiskovalcem. (24ur.com)
Na primorski avtocesti že nastajajo zastoji Na primorski avtocesti že nastajajo zastoji
pred 9 urami in 46 minutami
Najbolj pestro je na primorski avtocesti (Delo)
Bolj kot z nujnimi reformami se politika ukvarja sama s sabo
pred 10 urami in 3 minutami
Na domačem političnem prizorišču je vroče in burno, kar je za politiko udobno, saj državljani poslušamo o notranjih koalicijskih trenjih in tako nismo pozorni na ključne ukrepe, h katerim bi morala stremeti vsaka vlada. To so zdravstvena, pokojninska reforma in podpora gospodarstvu. (24ur.com)
Pogled iz zamejstva: Je nov dan prinesel uresničitev osamosvojitvenih sanj? Pogled iz zamejstva: Je nov dan prinesel uresničitev osamosvojitvenih sanj?
pred 10 urami in 8 minutami
Mineva natanko 28 let od razglasitve samostojne Slovenije, ko je slovenska skupščina sprejela Temeljno listino o samostojnosti in neodvisnosti. Kako so na slovensko osamosvojitev gledali iz slovenskega zamejstva? So bila pričakovanja izpolnjena? (RTV SLO)
Proslava dneva državnosti: Vloga znanosti v družbi Proslava dneva državnosti: Vloga znanosti v družbi
pred 21 urami in 56 minutami
Na Kongresnem trgu v Ljubljani bo ob osrednja proslava ob dnevu državnosti in 28. obletnici osamosvojitve Slovenije, na kateri bo govoril predsednik republike Borut Pahor.  (RTV SLO)
Pahor: Pahor: "Mi smo dejavnik. Zato, ker imamo svojo državo."
pred 21 urami in 56 minutami
Na Kongresnem trgu v Ljubljani je potekala osrednja proslava ob dnevu državnosti in 28. obletnici osamosvojitve Slovenije, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik republike Borut Pahor.  (RTV SLO)