Novice - Slovenija (slovenščina)

Šarec: Računal sem na besede iz 2018, ko so se vsi zaklinjali, da z Janezom Janšo ne gredo Šarec: Računal sem na besede iz 2018, ko so se vsi zaklinjali, da z Janezom Janšo ne gredo
pred 3 urami in 4 minutami
V obstoječi konstelaciji političnih strank rezultatov ni mogoče doseči, treba je na nove volitve, je dejal predsednik vlade v odstopu Marjan Šarec. Takrat pričakuje novo sodelovanje s koalicijskimi partnerji, saj zamer po njegovih besedah ni.  (RTV SLO)
Mohamed Štaje Mohamed Štaje
pred 5 urami in 12 minutami
Razlika med Benijem in Bibijem ni večja, kot je med coca-colo in pepsi-colo, (RTV SLO)
Odprti problemi sodstva: prostori, plače, neučinkovita organizacija ... Odprti problemi sodstva: prostori, plače, neučinkovita organizacija ...
pred 8 urami in 43 minutami
Slovensko sodstvo že leta opozarja na nekatera neurejena vprašanja, ki so ovira za še učinkovitejše delo. Med njimi so zagotovo neprimerni prostori, v katerih so številna sodišča, neurejen plačni položaj sodnikov in neracionalna mreža sodišč.  (RTV SLO)
Janša: V SDS-u vabimo tudi tiste, ki vztrajno zavračajo sodelovanje Janša: V SDS-u vabimo tudi tiste, ki vztrajno zavračajo sodelovanje
pred 1 dnevom, 3 urami in 25 minutami
Prvak SDS Janez Janša je v nagovoru na slavnostni akademiji ob 31. obletnici ustanovitve stranke poudaril, da so vrata SDS vedno bila, so in bodo odprta za sodelovanje, in to na osnovi ustavnih vrednot. Ocenil je, da so predčasne volitve blizu.  (RTV SLO)
75 let, odkar so na Frankolovem pobili sto talcev 75 let, odkar so na Frankolovem pobili sto talcev
pred 1 dnevom, 5 urami in 38 minutami
V Grabnu pri Stranícah v Občini Zreče so se spomnili 100 talcev, ki jih je 12. februarja 1945 usmrtil nemški okupator. Slavnostna govornica je bila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer, ki opravlja tekoče posle.  (RTV SLO)
Obvezna registracija psov in mačk na ravni Evropske unije, poziva Evropski parlament Obvezna registracija psov in mačk na ravni Evropske unije, poziva Evropski parlament
pred 1 dnevom, 10 urami in 9 minutami
Evropski parlament je ta teden v Strasbourgu z veliko večino sprejel resolucijo, v kateri poziva k zaustavitvi nezakonite trgovine z mačkami in psi. V ta namen se zavzema za sistem obvezne registracije mačk in psov na ravni Evropske unije.  (RTV SLO)
Motoristi v naravi sproščajo adrenalin, plašijo živali in uničujejo poti Motoristi v naravi sproščajo adrenalin, plašijo živali in uničujejo poti
pred 1 dnevom, 10 urami in 34 minutami
Lepo vreme v naravo vabi tudi voznike motorjev za kros. Ta šport je priljubljen, k nam prav tako prihajajo skupine iz sosednjih držav, vendar je vožnja z motornimi vozili v naravi prepovedana. Ta uničujejo polja, travnike in pešpoti ter plašijo živali.  (RTV SLO)
"Kot da bi tožil loto, ker nisi zadel"
pred 1 dnevom, 15 urami in 24 minutami
"V rokah si imel pogodbo, ki ti jo je prebral notar. Če ne veš, kaj podpisuješ, je to tvoj problem," je bil eden izmed odzivov MMC-jevih bralcev na vest, da poskus sporazumnega reševanja problematike kreditov v švicarskih frankih ni uspel.  (RTV SLO)
Galovi starši zgroženi nad obtožbami Galovi starši zgroženi nad obtožbami
14. februar 2020 (16:45)
Potem ko se je zapletlo z denarjem, ki ga je za operacijo dečka Gala iz Dupleka zbiralo društvo Maus - teh 70 tisoč evrov je zaradi kriminalistične preiskave zamrznjenih - se zgodba z zbiranjem denarja znova zapleta. Tokrat je v ospredju Galova mama.  (RTV SLO)
Starši dečka Gala zavračajo obtožbe o zlorabah denarja Starši dečka Gala zavračajo obtožbe o zlorabah denarja
14. februar 2020 (16:45)
Potem ko se je zapletlo z denarjem, ki ga je za operacijo dečka Gala iz Dupleka zbiralo društvo Maus - teh 70 tisoč evrov je zaradi kriminalistične preiskave zamrznjenih -, se zgodba z zbiranjem denarja znova zapleta. Tokrat je v ospredju Galova mama.  (RTV SLO)