Novice - Svet (slovenščina)

Brunej v pismu EU-ju brani smrtno kazen za homoseksualce Brunej v pismu EU-ju brani smrtno kazen za homoseksualce
pred 3 urami in 13 minutami
Brunejske oblasti so v pismu Evropskemu parlamentu branile svojo odločitev, da uvedejo smrtno kazen s kamenjanjem za homoseksualni spolni odnos.  (RTV SLO)
V narodnem parku Banff našli trupla treh plezalnih asov V narodnem parku Banff našli trupla treh plezalnih asov
pred 7 urami in 7 minutami
Pet dni po plazu, ki se je utrgal na vzhodnem pobočju Howse Peaka v narodnem parku Banff v Kanadi, so našli trupla treh mladih, vrhunskih alpinistov.  (RTV SLO)
V napadih v Šrilanki ubiti trije otroci lastnika Asosa V napadih v Šrilanki ubiti trije otroci lastnika Asosa
pred 9 urami in 4 minutami
Med tujci, ubitimi v smrtonosnih terorističnih napadih v Šrilanki, so tudi trije od štirih otrok Andersa Holcha Povlsena, najbogatejšega Danca in lastnika spletnega trgovca Asos.  (RTV SLO)
Po zmagi Zelenskega Rusija pričakuje enako retoriko Po zmagi Zelenskega Rusija pričakuje enako retoriko
pred 10 urami in 52 minutami
Po prepričljivi zmagi Volodimirja Zelenskega na ukrajinskih predsedniških volitvah že prihajajo odzivi iz tujine. Ruski premier Dmitrij Medvedjev je sporočil, da je to priložnost za okrepitev vezi med državama, a da vendarle ne goji iluzij.  (RTV SLO)
Rusija po zmagi Zelenskega pričakuje enako retoriko Rusija po zmagi Zelenskega pričakuje enako retoriko
pred 10 urami in 52 minutami
Po prepričljivi zmagi Volodimirja Zelenskega na ukrajinskih predsedniških volitvah že prihajajo odzivi iz tujine. Ruski premier Dmitrij Medvedjev je sporočil, da je to priložnost za okrepitev vezi med državama, a da vendarle ne goji iluzij.  (RTV SLO)
Severna Makedonija: V drugi krog volitev skorajda izenačena kandidata Severna Makedonija: V drugi krog volitev skorajda izenačena kandidata
pred 13 urami in 2 minutama
Po skoraj vseh preštetih glasovih na predsedniških volitvah v Severni Makedoniji sta kandidat socialdemokratov in stranke etničnih Albancev DUI Stevo Pendarovski ter kandidatka opozicijskega VMRO-DPMNE-ja Gordana Siljanovska Davkova skorajda izenačena.  (RTV SLO)
Vodje protestov v Sudanu prekinili stike z vojaškim svetom Vodje protestov v Sudanu prekinili stike z vojaškim svetom
pred 14 urami in 21 minutami
Vodje protestov v Sudanu so sporočili, da so prekinili stike z vladajočim vojaškim svetom, ki je na oblasti zamenjal odstavljenega predsednika Omarja Al Baširja.  (RTV SLO)
Kdo zasluži več: Dragić pred Oblakom
pred 16 urami in 3 minutami
Jan Oblak je pred dnevi podpisal novo, štiriletno pogodbo z madridskim Atleticom in s tem postal najbolje plačani slovenski nogometaš. Doslej je služil slabe štiri milijone evrov in pol na sezono, odslej pa bo več kot dvakrat toliko. Vseeno pa tudi s to pogodbo ne bo najbolje plačani slovenski športnik. To še naprej ostaja košarkarski zvezdnik Goran Dragić. (24ur.com)
Kljub raku skrbi za neodzivno ženo
pred 16 urami in 21 minutami
Žalost namesto veselja je čutiti v hiši zakoncev iz okolice Kočevja, ki že dlje časa bijeta hudo bitko. 64-letni Vehid Memić skrbi za svojo 61-letno ženo Zado, ki je že več mesecev povsem neodzivna, v vegetativnem stanju. A skrb za ženo, ki potrebuje 24-urno pomoč, je ne le skrajno težka za Vehida, ki tudi sam še okreva zaradi raka na želodcu, ampak tudi velik finančni zalogaj, ki ga ne zmore več. (24ur.com)
Število žrtev napadov v Šrilanki najmanj 290 Število žrtev napadov v Šrilanki najmanj 290
pred 16 urami in 24 minutami
Število žrtev napadov na Šrilanki, ki jo je na velikonočno nedeljo pretresel niz eksplozij v cerkvah in hotelih, je naraslo na najmanj 290, več kot 500 ljudi je ranjenih. Policija nadaljuje preiskavo dogodkov.  (RTV SLO)