Novice - Svet (slovenščina)

Za digitalne velikane bodo določili minimalno davčno stopnjo Za digitalne velikane bodo določili minimalno davčno stopnjo
pred 1 uro in 19 minutami
Finančni ministri skupine držav G7 so se dogovorili o načrtu za obdavčitev digitalnih velikanov, ki med drugim vključuje minimalno davčno stopnjo, podjetjem pa omogoča delovanje v državah, kjer niso fizična prisotna. Glede projekta libra imajo pomisleke.  (RTV SLO)
Carola Rackete: Ne gre zame, temveč za širši problem Carola Rackete: Ne gre zame, temveč za širši problem
pred 2 urama in 1 minuto
Nemška kapitanka Carola Rackete je po triurnem zaslišanju na italijanskem tožilstvu EU pozvala, naj konča notranje spore glede rešenih prebežnikov na morju, ter odpre svoje meje za libijske begunce. Odločitev o morebitnem sojenju bo znana jeseni.  (RTV SLO)
Iran: Zajeli smo tanker, ki je tihotapil milijon litrov nafte Iran: Zajeli smo tanker, ki je tihotapil milijon litrov nafte
pred 2 urama in 13 minutami
Iran je sporočil, da je v nedeljo v Hormuški ožini zaradi tihotapljenja nafte v Perzijski zaliv zasegel tuj tanker, ki je prevažal milijon litrov nafte, in aretiral njegovo 12-člansko posadko. Ni znano, od kod je tanker in v čigavi lasti je.  (RTV SLO)
Slovenija med polovico držav članic EU-ja, ki so že izbrale kandidate za komisarje Slovenija med polovico držav članic EU-ja, ki so že izbrale kandidate za komisarje
pred 2 urama in 57 minutami
S tem ko je Slovenija oznanila ime svojega kandidata za komisarsko ekipo nove predsednice Evropske komisije, se je pridružila 14 državam, ki so to že storile, v 13 pa bodo to še naredili. Za položaje v komisiji so poleg Nemke v igri še štiri ženske.  (RTV SLO)
Bela hiša ima dovolj Turčije in tudi uradno odstopa od lovskih letal F-35 Bela hiša ima dovolj Turčije in tudi uradno odstopa od lovskih letal F-35
pred 4 urami in 32 minutami
Bela hiša prekinja sodelovanje s Turčijo v programu najsodobnejših lovskih letal F-35, saj Ankara vztraja pri nakupu in integraciji ruskega sistema zračne obrambe S-400.  (RTV SLO)
Vedno bolj priljubljeni FaceApp postara obraz in zlorabi vaše podatke Vedno bolj priljubljeni FaceApp postara obraz in zlorabi vaše podatke
pred 7 urami in 19 minutami
FaceApp je nova obsesija med ljubitelji tehnike, ki lahko uporabniku spremeni obraz in pokaže, kakšni bomo videti, ko bomo stari. A pojavila se je težava, saj lahko aplikacija vdre v vaš telefon.  (RTV SLO)
Plenković zamenjal ''podjetne Plenković zamenjal ''podjetne" ministre in rešil vlado
pred 8 urami in 55 minutami
Hrvaški premier Andrej Plenković je v dolgo pričakovani rekonstrukciji vlade le predstavil sedem novih ministrov, ki bodo zamenjali tiste, obremenjene z raznimi aferami, kar je bila zahteva koalicijskih partnerjev.  (RTV SLO)
Priljubljeni studio animiranih serij gori, 24 mrtvih Priljubljeni studio animiranih serij gori, 24 mrtvih
pred 9 urami in 1 minuto
Najmanj 24 je mrtvih v, kot kaže, podtaknjenem požaru enega največjih japonskih animacijskih studiev Kyoto Animation. Ob izbruhu požara je bilo v zgradbi 70 ljudi.  (RTV SLO)
33 mrtvih v podtaknjenem požaru v studiu animiranih serij 33 mrtvih v podtaknjenem požaru v studiu animiranih serij
pred 9 urami in 1 minuto
Najmanj 33 je umrlo v požaru v enem največjih japonskih animacijskih studiev Kyoto Animation, ki ga je podtaknil 41-letni moški. Ranjenega požigalca je policija ujela in odpeljala v bolnišnico. Ob izbruhu požara je bilo v zgradbi 70 ljudi.  (RTV SLO)
 Zaradi izbruha ebole WHO razglasil izredno stanje svetovne razsežnosti Zaradi izbruha ebole WHO razglasil izredno stanje svetovne razsežnosti
pred 10 urami in 40 minutami
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v Demokratični republiki Kongo zaradi ponovnega izbruha ebole razglasila izredne razmere svetovnih razsežnosti. Na dan se z ebolavirusom okuži 12 ljudi.  (RTV SLO)