Novice - Svet (slovenščina)

Nevihta Dennis povzroča hude poplave v Walesu in Angliji Nevihta Dennis povzroča hude poplave v Walesu in Angliji
pred 4 urami in 9 minutami
Združeno kraljestvo je konec tedna zajela nevihta Dennis s silovitim vetrom in nalivi, ki povzročajo plazove in poplave, zaradi katerih morajo ujete ljudi reševati iz domov.  (RTV SLO)
"Embargo na orožje za Libijo se je spremenil v šalo"
pred 5 urami in 33 minutami
Nemški zunanji minister Heiko Maas je na zadnji dan varnostne konference v Münchnu pozval misijo Evropske unije, naj zagotovi uveljavljanje embarga na prodajo orožja Libiji, kjer od leta 2011 divja državljanska vojna.  (RTV SLO)
Porast kitajskih prošenj za azil v Nemčiji Porast kitajskih prošenj za azil v Nemčiji
pred 6 urami in 27 minutami
Lani je v Nemčiji za azil zaprosilo skoraj tisoč državljanov Kitajske, kar je dvakrat več kot leta 2018, kažejo podatki zveznega urada za migracije in begunce (BAMF).  (RTV SLO)
Objava videa odnesla kandidaturo Griveauxa, Pavlenski končal v priporu Objava videa odnesla kandidaturo Griveauxa, Pavlenski končal v priporu
pred 8 urami in 16 minutami
Francoska policija je v povezavi z drugim primerom prijela ruskega disidenta in umetnika Pjotra Pavlenskega, ki je na spletu objavil video s spolno vsebino, zaradi katerega je Benjamin Griveaux, kandidat za župana Pariza, v petek odstopil od kandidature.  (RTV SLO)
Makedonska ministrica ob stolček zaradi nastopa pred znakom s prejšnjim imenom države Makedonska ministrica ob stolček zaradi nastopa pred znakom s prejšnjim imenom države
pred 11 urami in 3 minutami
Makedonska ministrica za delo je ostala brez stolčka, potem ko je na novinarski konferenci nastopila pred napisom s prejšnjim imenom svoje države.  (RTV SLO)
Ministrica ob stolček zaradi nastopa pred znakom s prejšnjim imenom države Ministrica ob stolček zaradi nastopa pred znakom s prejšnjim imenom države
pred 11 urami in 3 minutami
Makedonska ministrica za delo je ostala brez stolčka, potem ko je na novinarski konferenci nastopila pred napisom s prejšnjim imenom svoje države.  (RTV SLO)
Preprodajalci so pet ton kokaina skrili med rože Preprodajalci so pet ton kokaina skrili med rože
pred 11 urami in 22 minutami
Policija v Kostariki je zasegla več kot pet ton kokaina, kar je največ doslej. Paketi so bili skriti v kontejnerju, polnem rož, ki je bil na poti na Nizozemskem.  (RTV SLO)
ZN: V letalskih napadih savdskih sil v Jemnu ubitih 31 civilistov ZN: V letalskih napadih savdskih sil v Jemnu ubitih 31 civilistov
pred 13 urami in 20 minutami
V zračnih napadih savdskih sil v Jemnu je bilo po podatkih ZN-a v soboto ubitih 31 civilistov. Uporniški hutijevci obtožujejo koalicijo pod vodstvom Savdske Arabije, da je napad izvedla kot povračilo na njihovo sestrelitev savdskega vojaškega letala.  (RTV SLO)
Jemenska vlada in hutijevci so se dogovorili za izmenjavo zapornikov Jemenska vlada in hutijevci so se dogovorili za izmenjavo zapornikov
pred 13 urami in 20 minutami
Odposlanec Združenih narodov Martin Griffths je sporočil, da so se predstavniki jemenske vlade in hutijevskih upornikov v Jordaniji dogovorili za veliko izmenjavo zapornikov.  (RTV SLO)
Kitajske oblasti: Tretji dan zapored število novih primerov pada Kitajske oblasti: Tretji dan zapored število novih primerov pada
pred 13 urami in 39 minutami
Kitajske oblasti so sporočile, da zadnje tri dni število novoobolelih za novim koronavirusom upada, v nedeljo je bilo potrjenih 2. 009 primerov, umrlo je 142 ljudi. Na ladji Diamond Princess, ki je v karanteni na Japonskem, so potrdili novih 70 primerov.  (RTV SLO)