Novice - Svet (slovenščina)

Mehika je na mejo z ZDA poslala 15.000 vojakov Mehika je na mejo z ZDA poslala 15.000 vojakov
pred 4 urami in 54 minutami
Mehika je na mejo z ZDA poslala skoraj 15. 000 vojakov in pripadnikov narodne garde, katerih naloga je ustavljati prebežnike na poti v ZDA.  (RTV SLO)
Nizozemsko prizadel obsežen telekomunikacijski izpad Nizozemsko prizadel obsežen telekomunikacijski izpad
pred 6 urami in 30 minutami
Nizozemsko je prizadel največji izpad telekomunikacij v več letih, ki je trajal štiri ure. Po državi ni delovala tudi številka za nujne primere 112.  (RTV SLO)
Rusija po petih letih spet z glasovalnimi pravicami v Svetu Evrope Rusija po petih letih spet z glasovalnimi pravicami v Svetu Evrope
pred 7 urami in 57 minutami
Parlamentarna skupščina Sveta Evrope (PACE) je izglasovala vrnitev glasovalnih pravic Rusiji, ki so ji jih odvzeli pred petimi leti zaradi priključitve ukrajinskega polotoka Krim.  (RTV SLO)
Varnostni svet ZN-a obsodil napade na tankerje v Perzijskem zalivu Varnostni svet ZN-a obsodil napade na tankerje v Perzijskem zalivu
pred 8 urami in 41 minutami
Varnostni svet Združenih narodov je v ponedeljek po zasedanju, ki so ga zahtevale ZDA, obsodil napade na tankerje z nafto v Perzijskem zalivu. Najvišji organ ZN-a je pozval vse vpletene strani in države v regiji k največji zadržanosti.  (RTV SLO)
Rusija: Ameriško letalo je bilo v iranskem zračnem prostoru Rusija: Ameriško letalo je bilo v iranskem zračnem prostoru
pred 8 urami in 41 minutami
Rusija je zatrdila, da je bilo ameriško brezpilotno letalo, ki ga je pretekli teden sestrelila iranska vojska, v iranskem zračnem prostoru. Medtem je Varnostni svet ZN-a obsodil napade na tankere v Perzijskem zalivu, a Irana zanje ni obtožil.  (RTV SLO)
Domnevnega snovalca neuspelega udara v Etiopiji ubili na begu Domnevnega snovalca neuspelega udara v Etiopiji ubili na begu
pred 20 urami in 20 minutami
Brigadirja Asaminewa Tsigeja, ki naj bi vodil spodleteli poskus strmoglavljenja regionalne vlade v etiopski pokrajini Amhara konec tedna, so po navedbah oblasti ubili na begu.  (RTV SLO)
Vodja 'Ndranghete pobegnil iz zapora v Urugvaju Vodja 'Ndranghete pobegnil iz zapora v Urugvaju
pred 22 urami in 37 minutami
Vodja kalabrijskega mafijskega klana 'Ndrangheta Rocco Morabito je pobegnil iz zapora v urugvajski prestolnici Montevideo, kjer je čakal na izročitev Italiji.  (RTV SLO)
Serijskemu morilcu najvišja zaporna kazen v zgodovini Cipra Serijskemu morilcu najvišja zaporna kazen v zgodovini Cipra
pred 23 urami in 32 minutami
Sodišče v Nikoziji je ciprskega serijskega morilca, ki je na sojenju priznal krivdo za umor sedmih tujih žensk in deklet, obsodilo na sedemkratno dosmrtno zaporno kazen.  (RTV SLO)
FAO: Evropske države razočarane nad izvolitvijo Kitajca FAO: Evropske države razočarane nad izvolitvijo Kitajca
pred 1 dnevom in 36 minutami
Kmetijski ministri iz več kot 190-ih držav sveta so na konferenci Organizacije ZN-a za hrano in kmetijstvo (FAO) v Rimu na mesto generalnega direktorja izvolili kitajskega kandidata Ču Dungjuja. Predstavniki evropskih držav niso skrivali razočaranja.  (RTV SLO)
Nemški bojni letali trčili med vajo Nemški bojni letali trčili med vajo
pred 1 dnevom, 1 uro in 34 minutami
V zvezni deželi Mecklenburg - Predpomerjansko na severovzhodu Nemčije sta trčila dva lovca Eurofighter v lasti nemške vojske. Oba pilota sta se po nesreči izstrelila iz letal, ki sta strmoglavili približno deset kilometrov narazen.  (RTV SLO)