Novice - Zanimivosti (slovenščina)

Mula ušla gotovi smrti? Ko so jo rešili, je popila deset litrov vode
pred 4 urami in 52 minutami
Neznani brezsrčnež je na nenaseljenem šibeniškem arhipelagu pustil mulo Mijo, da bi jo prepustil bridki usodi. A so jo na otočku Ravan našli dobri ljudje in ubogo živali napojili. Spila je kar deset litrov vode in preživela. (24ur.com)
Poletna depresija obstaja in tu je vse, kar morate vedeti o njej Poletna depresija obstaja in tu je vse, kar morate vedeti o njej
pred 1 dnevom in 38 minutami
Vsako zimo, ko je manj naravne svetlobe, veliko ljudi trpi za sezonsko afektivno motnjo (SAM), ki jo imenujemo tudi zimska depresija. Boljše počutje navadno nastopi spomladi in poleti, ko so dnevi daljši, svetlejši in toplejši. Približno deset odstotkov ljudi, ki boleha za katero od oblik sezonske depresije, pa se z njenimi simptomi sooča v poletnem času. [...] (Vse za družino)
Kljub žalostnemu videzu končno živi lepo življenje
pred 1 dnevom, 2 urama in 56 minutami
Na jugozahodu Anglije je v zelo slabih razmerah živel poseben muc, ki ima redko gensko bolezen. Zaradi pomanjkanja kolagena mu namreč koža na smrčku visi zelo razvlečeno. A to ni ustavilo posvojiteljev, vzeli so ga k sebi in zdaj končno lahko uživa. (24ur.com)
Amazon bo pakete dostavljal z droni
pred 1 dnevom, 4 urami in 26 minutami
Ena največjih spletnih trgovin na svetu Amazon bo pakete že čez nekaj mesecev dostavljala z droni. Kljub drznim napovedim pa še vedno skrbno skrivajo natančno časovnico in lokacije prvih poletov. Razkrili so le, da lahko njihovi droni preletijo 25 kilometrov in nosijo do 2,3 kilograma težke pakete. (24ur.com)
Kako ustvariti svoj čebelnjak? Kako ustvariti svoj čebelnjak?
18. junij 2019 (07:20)
Čebele so sestavni del našega ekosistema, ki jih je enostavno vzgajati, zato je čebelarstvo lahko hobi tako za mestnega kot za podeželskega človeka. Pridobivanje sladkega in zdravega medu je motivacija za mnoge, da ustvarijo svoj lastni čebelnjak in se lotijo čebelarstva. Čebelnjak se lahko nahaja v skoraj vsakem okolju – od velikih kmetij do stanovanjskih zgradb. [...] (Vse za družino)
'Zmajsko dekle' z novimi čekani: Dovolj ostri, da predrejo kožo
18. junij 2019 (07:01)
24-letna Amber Luke je na Instagramu pokazala svojo novo pridobitev, vamprirske čekane, ki dopolnjujejo njen videz "zmajskega dekleta". V svoj videz je vložila že preko 22 tisoč evrov, poleg 130 tetovaž si je dala razcepiti jezik, podaljšati ušesa in modro tetovirati očesni beločnici. (24ur.com)
Maraton v zaporu: udeleženci tekli v zaporniških oblačilih
18. junij 2019 (04:27)
Izčrpavajoče tekanje, v vročini in pod budnim očesom paznikov, v zaporniških oblačilih in po neštetih stopnicah se sliši kot kakšna posebna kazen za kršenje pravil v zaporu. Pa vendar, nekateri se za kaj takega odločijo povsem prostovoljno. In zato celo plačajo. Kar sto tekačev se je letos udeležilo zaporniškega maratona, simbolno poimenovanega Zelena milja. (24ur.com)
4 zanimive tradicije praznovanja poletnega solsticija po svetu 4 zanimive tradicije praznovanja poletnega solsticija po svetu
17. junij 2019 (08:50)
21. junija ob 15:54 bo napočil poletni solsticij oziroma sončev obrat, ki je najdaljši dan v letu na severni polobli in velja za začetek astronomskega poletja. Gre za enega od starodavnih dni moči, ko so kozmične energije najintenzivnejše. Energija v času okrog sončevega obrata nam pomaga, da se obrnemo vase in ugotovimo, kdo smo. Na [...] (Vse za družino)
Pakistanski politiki zasedali z mačjim filtrom
17. junij 2019 (08:18)
Deželna vlada Khyber Pakhtunkhwa v Pakistanu je postala spletna senzacija, potem ko se je na družbenem omrežju v živo predvajala njihova tiskovna konferenca, na kateri pa so politiki o resnih temah govorili z mačjimi ušesi in brki. (24ur.com)
Najstarejša Britanka dočakala 112 let
15. junij 2019 (08:24)
Grace Jones, ne, ni tista z Jamajke, pevka, igralka in fotomodel, temveč najstarejša Britanka iz Worcestershira, je preminula pri 112 letih. Njena hčerka Deidre McCarthy je dejala, da je bila njena mama, poimenovana "neverjetna Grace", čila in aktivna vse do konca. (24ur.com)