Novice - Zanimivosti (slovenščina)

Upokojila se je psička, ki je iskala preživele po potresih
pred 6 urami in 41 minutami
V Mehiki se je upokojila reševalna psička Frida, ki je iskala preživele po več potresih v Latinski Ameriki, med drugim po tistem v Mehiki septembra 2017. "Frida je prirasla k srcu vsem Mehičanom in več tisoč tujcem," je ob njeni upokojitvi povedal namestnik ministra Eduardo Redondo. (24ur.com)
Še ena finska pogruntavščina: močvirski nogomet
pred 10 urami in 16 minutami
Močvirski nogomet je različica tega priljubljenega športa, ki pa zahteva tudi veliko kondicije. Izmislili so si ga Finci, priljubljen pa je tudi v Rusiji. Namenjen pa naj bi bil za izboljšanje kondicije in tudi moči. Poteze igralcev sicer niso tako atraktivne kot na zelenici, ima pa močvirska igra vse več pristašev. (24ur.com)
Deklica, ki je na las podobna princesi Charlotte
pred 10 urami in 28 minutami
Marcy Culverwell je petletna deklica, ki je zelo podobna štiriletni princesi Charlotte, katere starša sta princ William in Kate Middleton. Ne le, da petletnica na prvi pogled res spominja na malo princeso, tudi oblači se zelo podobno. (24ur.com)
Kaos na japonskih železnicah – krivec majhen polž
pred 1 dnevom, 6 urami in 52 minutami
Japonska je zagotovo znana po svojih hitrih in izredno točnih vlakih. Če smo ponekod že vajeni, da vlaki zamujajo po več minut, pa se železniško osebje na Japonskem opraviči že pri sekundnih zamudah. A tudi pri njih gre kdaj kaj narobe. (24ur.com)
5 vodil, ki vam bodo pomagala ohraniti ljubezen v zvezi na dolgi rok 5 vodil, ki vam bodo pomagala ohraniti ljubezen v zvezi na dolgi rok
pred 1 dnevom, 7 urami in 31 minutami
Veliko parov gre narazen, ker v odnosu preprosto zmanjka tiste začetne ljubezni, ki je partnerja nista znala negovati skozi leta. Zdi se, kot da spoštovanje, odkritost in komunikacija s časom kar izginjajo. Partnerja postajata vedno bolj nezainteresirana eden za drugega, v odnosu pa se začnejo pojavljati razpoke. Da bi zgradili poglobljen in dolgotrajen odnos, v [...] (Vse za družino)
Zlomila mu je srce, zato jo želi nadomestiti z lutko
pred 1 dnevom, 11 urami in 22 minutami
Bil je poročen 35 let, ko mu je soproga nenadoma rekla, da ga ne ljubi več in zato ga zapušča. Ko je razmišljal o novem razmerju, pa je sklenil, da ne želi več resnične ženske, ampak lutko v podobi njegove nekdanje žene. (24ur.com)
Zaradi slabe presoje turistov zgodovinski spomeniki deležni nespoštovanja
22. junij 2019 (06:08)
Na svetu je kar nekaj krajev z grozljivo zgodovino, na katero nas spominjajo privlačni spomeniki. Čeprav se ljudje na teh krajih radi fotografirajo, se ne zavedajo, da je tako obnašanje nespoštljivo. (24ur.com)
Za prepričljive in proseče pasje oči je kriva evolucija
22. junij 2019 (04:21)
V raziskavi Univerze Portsmouth so ugotovili, da so psi po tem, ko so jih ljudje udomačili, razvili manjše obrazne mišice okoli oči, ki jim omogočajo, da v komuniciranju z ljudmi uporabljajo t.i "puppy eyes". Psi so skozi evolucijo to mišico razvili za lažje povezovanje z ljudmi. (24ur.com)
Uvedite pravila za uporabo interneta in naprav med počitnicami Uvedite pravila za uporabo interneta in naprav med počitnicami
21. junij 2019 (07:03)
Današnji otroci preživijo več časa pred zasloni kot na zraku – in če vas skrbi, da bodo celo poletje presedeli pred računalnikom, telefonom ali video igrami, vam bo ta članek prišel prav. Z otrokom se dogovorita glede poletne uporabe interneta in določita pravila igre v času počitnic. Pogovorita se o vaših pričakovanjih glede uporabe naprav [...] (Vse za družino)
'Bil bi neumen, če boja med Bieberjem in Cruisem ne bi realiziral'
20. junij 2019 (09:03)
Prah, ki ga je dvignil glasbeni zvezdnik Justin Bieber, ko je preko družbenih omrežjih na MMA borbo izzval legendarnega igralca Toma Cruisa, se je polegel. Bieber je nekaj dni po tem pozivu borbo preklical in priznal, da je naredil neumnost. Vendar se je sedaj oglasil predsednik UFC-ja Dana White, ki želi to borbo realizirati. (24ur.com)