Novice (slovenščina) - 24ur.com

Voznik pod vplivom alkohola trčil v stanovanjsko hišo
pred 7 urami in 44 minutami
Na območju Ljubljana Brod se je zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik izgubil nadzor nad vozilom in trčil v stanovanjsko hišo. Vozil je pod vplivom alkohola. Po naših neuradnih informacijah je voznik želel s kraja nesreče pobegniti. (24ur.com)
Upokojila se je psička, ki je iskala preživele po potresih
pred 7 urami in 48 minutami
V Mehiki se je upokojila reševalna psička Frida, ki je iskala preživele po več potresih v Latinski Ameriki, med drugim po tistem v Mehiki septembra 2017. "Frida je prirasla k srcu vsem Mehičanom in več tisoč tujcem," je ob njeni upokojitvi povedal namestnik ministra Eduardo Redondo. (24ur.com)
Na Zemljo so se varno vrnili trije astronavti z ISS
pred 8 urami in 15 minutami
Na Zemljo so se z Mednarodne vesoljske postaje (ISS) varno vrnili ameriška astronavtka, kanadski astronavt in ruski kozmonavt. Gre za člane prve posadke, ki je decembra lani poletela v vesolje po ponesrečeni oktobrski izstrelitvi ruske rakete sojuz. (24ur.com)
'Če bom odnehal, sem te ljudi na nek način pustil na cedilu'
pred 8 urami in 44 minutami
Ptujski dobrotnik Ignac Habjanič je v zadnjih osmih letih zbral več kot 50 ton plastičnih zamaškov in tako za pomoči potrebne namenil najmanj 13.000 evrov. A čeprav ga je novica o tem, da koroško podjetje zamaškov ne bo več odkupovalo, kar nekoliko pretresla, 'gospod Zamašek' – kot mu pravijo domačini – ne bo vrgel puške v koruzo. (24ur.com)
V obsežno preiskavo utaje davkov zajeti tudi Slovenci
pred 8 urami in 45 minutami
V okviru skupne akcije slovenskih in italijanskih organov ter Eurojusta, v kateri so v Italiji odkrili utajo za 84 milijonov evrov davkov, je bilo v Sloveniji izvedenih 15 hišnih preiskav, osumljene so tudi fizične in pravne osebe iz Slovenije, obravnavajo pa domnevno utajitev za 10 milijonov evrov davkov. (24ur.com)
Dan državnosti: Sloveniji čestital tudi Pompeo
pred 10 urami in 39 minutami
Slovenija praznuje dan državnosti. Vrhunec prazničnih prireditev je bil že v ponedeljek zvečer, ko je bila na Kongresnem trgu v Ljubljani osrednja državna proslava z govorom predsednika republike Boruta Pahorja. Pred proslavo je bila slavnostna seja državnega zbora. V predsedniški palači pa bodo odprli vrata obiskovalcem. (24ur.com)
Bolj kot z nujnimi reformami se politika ukvarja sama s sabo
pred 11 urami in 17 minutami
Na domačem političnem prizorišču je vroče in burno, kar je za politiko udobno, saj državljani poslušamo o notranjih koalicijskih trenjih in tako nismo pozorni na ključne ukrepe, h katerim bi morala stremeti vsaka vlada. To so zdravstvena, pokojninska reforma in podpora gospodarstvu. (24ur.com)
Še ena finska pogruntavščina: močvirski nogomet
pred 11 urami in 23 minutami
Močvirski nogomet je različica tega priljubljenega športa, ki pa zahteva tudi veliko kondicije. Izmislili so si ga Finci, priljubljen pa je tudi v Rusiji. Namenjen pa naj bi bil za izboljšanje kondicije in tudi moči. Poteze igralcev sicer niso tako atraktivne kot na zelenici, ima pa močvirska igra vse več pristašev. (24ur.com)
Avtomobili prihodnosti, zakonodaja preteklosti
pred 11 urami in 34 minutami
Zagotovo si že lahko zamislite avtomobil, v katerega boste zjutraj sedli, med vožnjo prelistali časopis in popili kavo, medtem ko vas bo popolnoma avtomatiziran 'osebni šofer' dostavil do službe? To je prihodnost avtomobilske industrije, so si enotni inženirji. A zakonodaja ostaja še iz enega drugega časa. Prav za njeno spremembo pa je potrebnih čim več testiranj in dokazov, da je tak način vožnje varnejši. (24ur.com)
Deklica, ki je na las podobna princesi Charlotte
pred 11 urami in 35 minutami
Marcy Culverwell je petletna deklica, ki je zelo podobna štiriletni princesi Charlotte, katere starša sta princ William in Kate Middleton. Ne le, da petletnica na prvi pogled res spominja na malo princeso, tudi oblači se zelo podobno. (24ur.com)