Novice (slovenščina) - 24ur.com

53-letnica, ki je osumljena požiga v Šibeniku, podtikala požare že prej
29. julij 2019 (06:47)
Policija je prijela žensko, ki jo sumijo, da je podtaknila požar v okolici Šibenika. 53-letnica naj bi bila sicer stara znanka policije, ki je požigala že v preteklosti. Leta 2017 naj bi v petih dneh podtaknila sedem požarov. Gašenje tokratnega požara je sicer stalo okrog 600.000 evrov. (24ur.com)
Počitniško delo: poceni delovna sila v času dopustov
29. julij 2019 (05:24)
Pri različnih podjetjih smo preverili, ali ponujajo počitniško delo in pod kakšnimi pogoji. Večina svoja vrata dijakom in študentom v času poletnih počitnic odpira, so pa tudi takšna, ki nimajo potrebe po tem. Marsikje imajo prednost otroci zaposlenih, plačila so minimalna, nekje pa je zaradi velikega interesa celo potreben žreb. (24ur.com)
Na cesti Keltika v soteski Zala enomesečna popolna zapora
29. julij 2019 (04:47)
Državna cesta Keltika bo med Godovičem in Idrijo do 1. septembra popolnoma zaprta. Na tem odseku pod nevarno brežino, s katere so se večkrat sprožile skale, gradijo podporni zid. Na cesti je od konca maja do sedaj veljala polovična zapora z izmeničnim enosmernim prometom. Dela naj bi dokončno sklenili prihodnje leto. (24ur.com)
Tri parkirišča v Kranjski Gori odslej plačljiva
28. julij 2019 (09:29)
V kranjskogorski občini, kjer so bila parkirišča doslej brezplačna, so ta mesec uvedli plačevanje parkirnine na vstopni točki Topolino v Mojstrani, ob jezeru Jasna in pod žičnicami. Hkrati so uvedli brezplačne shuttle prevoze, s katerimi želijo ljudi spodbuditi k uporabi javnih prevoznih sredstev. (24ur.com)
O lažnih novicah
28. julij 2019 (08:51)
Danes se veliko govori o t. i. lažnih novicah (fake news). Številni znanstveniki, politiki, novinarji in splošna javnost se pogosto sprašujejo o tem, kaj so to lažne novice in ali obstaja univerzalna definicija. Zadeve gredo tako daleč, da se v okviru akademske skupnosti organizirajo konference in drugi dogodki, ki naj bi pripomogli k boju proti lažnim novicam in posledicam, ki jih te imajo za družbo. (24ur.com)
Na Dobu preprečili poskus pobega obsojenca
28. julij 2019 (08:04)
Iz zaprtega dela zapora na Dobu je v času sprehoda skušal pobegniti obsojenec, a so mu načrte prekrižali pravosodni policisti. Moški se je pri poskusu pobega poškodoval po rokah, med pravosodnimi policisti pa ni bilo poškodovanih. Obsojenca so po dogodku namestili v poseben prostor, obvestili so tudi zdravnika. (24ur.com)
Največji zaslužkar plačal 1,5 milijona evrov dohodnine
28. julij 2019 (07:47)
Medtem ko je polovica zavezancev za dohodnino že poravnala svoje obveznosti za lani, preostale to čaka v prihodnjih dneh. Finančna uprava RS (Furs) bo v kratkem tudi vrnila preplačane zneske tistim, ki so lani med letom plačali previsoko akontacijo dohodnine. Rekorder je zavezanec z obračunano dohodnino nekaj nad 1,5 milijona evrov. (24ur.com)
Umrla Russi Taylor, glas Miške Mini
28. julij 2019 (07:42)
Ameriška igralka Russi Taylor, ki je več kot tri desetletja glas posojala priljubljeni Disneyjevi junakinji Miški Mini, je umrla. Taylorjeva je bila stara 75 let. (24ur.com)
Do večera še možni močnejši nalivi
28. julij 2019 (06:54)
Nad Genovskim zalivom se je ponoči poglobil nov ciklon, ki nas bo večji del dneva oskrboval z oblaki in padavinami. Ob tem se bodo pojavljali tudi močnejši in dolgotrajnejši nalivi, ki lahko povzročijo hiter porast manjših vodotokov in hudournikov. Najbolj pestro vremensko dogajanje pričakujemo v južni Sloveniji, kjer velja oranžno opozorilo, kakšna močnejša nevihta lahko popoldne nastane tudi na Štajerskem in v Prekmurju. (24ur.com)
Zdravniki si ne želijo višjih plač, temveč manjše obremenitve
28. julij 2019 (06:11)
Se nam obetajo nove odpovedi delovnih razmerij družinskih zdravnikov? Vlada je namreč predstavila svojo rešitev katastrofalnih razmer v zdravstvu - nekaterim zdravnikom je tako z aneksom dve zvišala plačo. A kar vlada razume kot rešitev, predsednik sindikata Praktikum Igor Muževič dojema kot neposrečen poskus podkupnine zdravnikov, da nadaljujejo nezakonito delo. (24ur.com)