Novice (slovenščina) - Vse za družino

4 načini, kako živilska industrija skriva vsebnost sladkorja v živilih 4 načini, kako živilska industrija skriva vsebnost sladkorja v živilih
pred 22 urami in 7 minutami
Prekomerno uživanje sladkorja je povezano z debelostjo, diabetesom tipa 2 in srčno-žilnimi boleznimi. Čeprav se veliko ljudi izogiba sladkorju ravno iz teh razlogov, pa jih večina ne ve, da se velik delež dnevnega vnosa sladkorja skriva v različnih pakiranih živilih in predelani hrani, pri čemer je veliko izdelkov naprodaj kot “zdravih”. Spodaj vam predstavljamo štiri [...] (Vse za družino)
Polovica voznikov misli, da so kolesarji manj kot ljudje Polovica voznikov misli, da so kolesarji manj kot ljudje
pred 1 dnevom, 22 urami in 31 minutami
Dnevi postajajo vse toplejši in na cestah je vse več kolesarjev. Zdi se, da je poleg lepega vremena stalnica, ki spremlja kolesarje, tudi neprimerno obnašanje voznikov avtomobilov. Ti včasih vozijo, kot da so sami na cesti in kolesarje popolnoma ignorirajo (marsikdaj seveda velja tudi obratno). Tole vas bo morda presenetilo, morda pa ne: najnovejša avstralska [...] (Vse za družino)
V iskanju popolnega selfija povzročili kaos na kalifornijskih makovih poljih V iskanju popolnega selfija povzročili kaos na kalifornijskih makovih poljih
17. april 2019 (08:10)
Deževna pomlad v Kaliforniji je letos poskrbela za dih jemajoča cvetoča makova polja v Walkerjevem kanjonu, ki se razteza v bližini mesta Lake Elsinore. Čudovite naravne prizore so za fotografiranje selfijev izkoristili Instagram vplivneži in s svojim početjem spodbudili svoje sledilce, da storijo enako. Na makova polja se je v iskanju popolnega selfija zgrnilo več [...] (Vse za družino)
Zakaj so Inuiti najboljši starši in kaj se lahko od njih naučimo? Zakaj so Inuiti najboljši starši in kaj se lahko od njih naučimo?
16. april 2019 (07:14)
Mi jih imenujemo Eskimi, vendar sami zase pravijo, da so Inuiti, kar v dobesednem prevodu pomeni “pravi ljudje”. Inuiti so staroselsko ljudstvo, ki živi na področju Arktike. V njihovi kulturi je nadzor nad jezo ali katerim koli sovražnim čustvom preprosto obvezen, kazanje znakov jeze pa otročje in šibko. Jean Briggs, podiplomska študentka s Harvarda, ki [...] (Vse za družino)
Kaj pomenijo sanje o letenju? Kaj pomenijo sanje o letenju?
15. april 2019 (06:50)
Raziskovalci sanj verjamejo, da sanje o letenju pomenijo željo po svobodi. Ta želja se lahko pojavi na katerem koli področju našega življenja: v odnosih, v službi, prijateljskem krogu, družini, financah in tako naprej. Letenje v sanjah naj bi predstavljalo pobeg od vseh skrbi, povezanih z določenim področjem življenja. Kaj vse lahko pomenijo sanje o letenju? [...] (Vse za družino)
7 lastnosti odločnih in strastnih otrok 7 lastnosti odločnih in strastnih otrok
12. april 2019 (07:30)
Ali ima vaš otrok odločnost, večjo od vrhunskih športnikov? Se njegovim vrstnikom že zdaj sanja, da ima vse potrebne adute, da postane zvezda? In ali se vaši sosedje pogosto sprašujejo, ali je nemara ostal brez prsta, saj so njegovi izbruhi jeze slišni še do naslednje ulice? Če ste na karkoli od naštetega odgovorili z da, [...] (Vse za družino)
Kako reagirati, če z nami nekdo grdo ravna? Kako reagirati, če z nami nekdo grdo ravna?
11. april 2019 (07:20)
Ko nekdo grdo ravna z nami ali nam grozi, se v naših možganih aktivirajo območja, ki so povezana z nagonom preživetja. Prav zato je naš odziv v tovrstnih primerih pogosto agresiven, od grožnje pa lahko tudi bežimo. Ne glede na to, kako čustveno nabita je situacija, v kateri se znajdemo, vedno jo lahko upravljamo s [...] (Vse za družino)
6 genialnih načinov, kako lahko uporabite kavne usedline 6 genialnih načinov, kako lahko uporabite kavne usedline
10. april 2019 (07:20)
Kava je lahko veliko več kot samo napitek, ki nas zjutraj zbudi. Kavne usedline lahko uporabite na najrazličnejše načine, tako na vrtu kot doma in pri lepotnih tretmajih. Ko boste izvedeli, kako vse jih lahko uporabite, jih ne boste nikoli več metali v koš! 1. Sredstvo proti škodljivcem Kavne usedline potresite okrog vrtnih rastlin in [...] (Vse za družino)
18 nasvetov, kako otroka motivirati za gibanje 18 nasvetov, kako otroka motivirati za gibanje
09. april 2019 (07:00)
Otroci in najstniki potrebujejo za zdrav razvoj kosti, srca in ožilja ter za splošno dobro počutje eno uro telesne dejavnosti vsak dan. Redno gibanje jim pomaga tudi pri zmanjševanju stresa in izboljšanju spanja. A starši pogosto ne vedo, kako bi svoje najmlajše spodbudili h gibanju. Da bi se lažje spopadli s to nalogo, vam predlagamo [...] (Vse za družino)
5 koristi od dneva, preživetega na podeželju 5 koristi od dneva, preživetega na podeželju
08. april 2019 (08:32)
Ko preživimo dan na podeželju, stran od prometnih cest in betona, smo deležni številnih koristi za dušo in zdravje. Takrat se sprostimo in vzpostavimo stik z naravo, kar znanstveno dokazano blagodejno vpliva na človeka. Če živite v mestu in ni v vaši navadi, da bi pogosto obiskovali okoliške hribe in doline, začnite. Pozitivne učinke boste [...] (Vse za družino)