Novice (slovenščina) - Požareport

Kleptomanstvo slovenske politike. vlada sporoča državljanom: zajebali smo, ampak izplačal vas bo nekdo drug! Kleptomanstvo slovenske politike. vlada sporoča državljanom: zajebali smo, ampak izplačal vas bo nekdo drug!
pred 1 dnevom, 2 urama in 4 minutami
Jebem vam mater vsem po spisku in jebem vam fašizem in afroarabske migracije, ali ne dojemate, da se sistem sesuva? Do kdaj bo tišina? (Piše: Rado Pezdir) Bralstvu se opravičujem, ker v tem komentarju ne bom komentiral grozeče pošasti fašizma, ki naj bi se plazila po državi in lezla iz vseh por družbe, ki jih slovenska levica še ni zaprla. Opravičujem se tudi tistim, ki bi morda radi brali, kako bo nekaj deset tisoč migrantov kak mesec po fužinskih kleteh posiljevalo prvaka neke desne superstranke, ki se je v svojem epskem boju za resnico odpovedal zlati žlici rdečega plemstva, ki ga je hranila, vse dokler se ni seznanil s problematiko ritopikov. Namesto tega bom pisal o ekonomiji. Morda se še spomnite ekonomije? To je tista zadeva, ki vas običajno začne skrbeti takrat, ko zmanjka služb. V čisti tišini je na ministrstvu za finance nastal osnutek zakona o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank. Gre za osnutek, ki naj bi naslovil reševanje poplačila (Požareport)
Skobe je padel, novi tarči lmŠ sta jamnik in petrol. božič pa ne bo šef uprave sdh, ker so pri Šarcu nanj - jezni. Skobe je padel, novi tarči lmŠ sta jamnik in petrol. božič pa ne bo šef uprave sdh, ker so pri Šarcu nanj - jezni.
18. april 2019 (05:01)
Med pritiski, za katere sicer nihče točno ne ve, kakšni so bili, naj bi ga zapustili notranji zavezniki, nekateri uveljavljeni lobisti pa naj bi dvignili roke, potem ko naj bi ocenili, da je boj za Skobeta vnaprej izgubljen. In pomenljivo, včasih bi se v medijih, če bi sredi mandata padel šef Telekoma, objavljale cele strani komentarjev in ozadij, tokrat pa je zavladala neka čudna smrtna medijska tišina ...?! Čeprav je na zunaj že kazalo, da so se kadrovske napetosti na Telekomu Slovenije zaradi obujene arbitražne afere nekoliko umirile in vsaj prestavile, padec predsednika uprave Rudolfa (Rudija) Skobeta, ki je "sporazumno odstopil" minuli torek, dokazuje, da temu ni bilo tako in da se najnovejši kadrovski cunami po državnih podjetjih tako ali drugače nadaljuje. ODSTOP RUDOLFA SKOBETA IN KAJ SLEDI? Skobetov odstop, ki ga je, to verjetno ni sporno, v zakulisju dosegla Lista Marjana Šarca oziroma kabinet predsednika vlade, je presenetil tudi ostale vladne stranke in jim dal vedeti, da (Požareport)
Šarec ne popušča, po vseh sosedih napadel še junckerja in evropo, damir Črncec pa gre na vse ali nič?! Šarec ne popušča, po vseh sosedih napadel še junckerja in evropo, damir Črncec pa gre na vse ali nič?!
17. april 2019 (05:00)
Ciniki pravijo, da bomo na koncu, če bo Šarcu to ustrezalo, napovedali vojno vsem evropskim državam razen Severne Makedonije in Bolgarije, od koder prihaja nekdanja novinarka Irena Joveva, nosilka kandidatne liste LMŠ za volitve v evropski parlament. Predsednik vlade in LMŠ Marjan Šarec ne popušča. Zdaj, ko se je zgodba z arbitražo 2.0 spremenila v njegov kabinetni Watergate, se je - zaradi odvračanja pozornosti - nemudoma lotil nove priročne zunanjepolitične tarče - predsednika evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja in Evropske unije. Dejstvo, da je še pred nedavnim zavrnil nastop pred evropskimi poslanci, češ, zakaj bi govoril parlamentu, ki odhaja, zdaj pa napada evropskega komisarja, ki definitivno odhaja, dokazuje neverjetni Šarčev populizem. Marjan Šarec je na slovenski politični sceni trenutno populist številka 1. Mimogrede, napad na Junckerja je Šarec izvedel prek spletnega portala politico.eu, ki ga takoj prevede Slovenska tiskovna agencija in že najmanj eno leto igra pome (Požareport)
Zadišalo po odstopu marjana Šarca! ključni 2 vprašanji: kdo je dal posnetek na pop tv in ali je predsednik vlade vedel?! Zadišalo po odstopu marjana Šarca! ključni 2 vprašanji: kdo je dal posnetek na pop tv in ali je predsednik vlade vedel?!
16. april 2019 (05:16)
Ne glede na to, kako imenujemo najnovejši drugi izbruh arbitražne afere, Šarecgate, Patergate, Arbitraža 2.0, gre za Watergate Marjana Šarca. In prvič, po sedmih ali osmih mesecih Šarčeve vlade, po odhodu štirih ministrov, Marka Bandellija, Dejana Prešička, Jureta Lebna in Sama Fakina, ter dveh državnih sekretarjev, Petra Vilfana in Romana Kirna, je zadišalo tudi po odstopu predsednika vlade! Če tega ne bomo zdaj razčistili, se lahko že jutri na Pop TV pojavijo posnetki tajnih prisluhov kogarkoli izmed nas ...   TAKO SE JE ZAČELO IN POTEM DOGAJALO Poglejmo kronologijo, prelomne datume in dogodke, ki so pripeljali do aktualnega Watergata Marjana Šarca: - Julija 2015 z objavo telefonskih prisluhov med slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem in agentko ministrstva za zunanje zadeve Simono Drenik v srbskem časopisu Kurir in hrvaškem Večernjem listu izbruhne arbitražna afera. Hrvati glasno napovejo odhod iz arbitraže in ga tudi izvedejo. Predsednik slovenske vlade je takrat Miro Cerar, mini (Požareport)
#Šarec.gate: hrvati hoteli preprečiti imenovanje petriča in mi smo jim podarili sekolca. so nam tudi tolja - podtaknili?! #Šarec.gate: hrvati hoteli preprečiti imenovanje petriča in mi smo jim podarili sekolca. so nam tudi tolja - podtaknili?!
14. april 2019 (05:11)
KDO VSE TUKAJ STREŽE HRVATOV?! Borut Šuklje je nekdanji vodilni politik (bil je zelo blizu pokojnemu Janezu Drnovšku), bivši programski direktor TV Slovenija, danes pa mednarodni svetovalec za področje Jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana. In je predvsem velik insajder, zato je treba njegove tekste brati tudi med vrsticami. Toda tokrat, v pričujočem tekstu z naslovom Čistilec, ki je postal nepreviden, je vsaj dve stvari povedal precej naravnost: 1. Da so med pripravo na haaško arbitražo Hrvati želeli preprečiti slovenski vladi, ki jo je takrat vodil Borut Pahor, imenovanje Ernesta Petriča za slovenskega arbitra ... 2. in da je zelo verjetno, da so nam telefonski pogovor Ivana Tolja in Luda Bammensa, ki ga je - očitno - tajno posnela Sova, kmalu potem pa se je pojavil na Pop TV (po številnih namigih celo s posredovanjem kabineta predsednika vlade Marjana Šarca - #ŠarecGate), tako rekoč podtaknili Hrvati?! Borut Šuklje v svojem tekstu tudi oboje podrobno pojasni, argumentira in analiz (Požareport)
Čistilec, ki je postal nepreviden Čistilec, ki je postal nepreviden
14. april 2019 (05:10)
Zemljevid razmejitve Piranskega zaliva, kot jo je določilo Arbitražno sodišče, junija 2017. (Piše: Borut Šuklje) Čistilca ni prav lahko opisati, to je tudi njegova največja delovna prednost. Pri svojem delu je na svojstven način izpostavljen, ob tem pa popolnoma varovan z interesi in močjo velikih gospodarskih družb ali državnih politik. Čistilec ni ne odvetnik ne zdravnik, niti ni lobist in še manj politik ali visok državni uradnik. Lahko bi bil pisec zanimivih in zapletenih zgodb, pa vendar ne želi za seboj puščati preveč sledi. Pri svojem delu ima skromna navodila, toda povsem natančna naročila, kako izbrisati neprijetne dogodke. Hrvaški poslovnež Ivan Tolj, ki je pred dnevi želel preprečiti objavo vesti o hrvaškem vpletanju in poslušanju slovenskih sogovornikov ob sporazumu o arbitraži, je bil enostavno nepreviden. Ravnal je povsem drugače, kot smo ga bili vajeni. Do sedaj smo poznali samo njegovo drobno hibo, da se je rad fotografiral v družbi in ob zaupnih pogovorih z vodilnim (Požareport)
Poroka pop tv in marjana Šarca ni od včeraj, ima zgodovino. ne gre le za govorice, to je danes praktično dejstvo! Poroka pop tv in marjana Šarca ni od včeraj, ima zgodovino. ne gre le za govorice, to je danes praktično dejstvo!
13. april 2019 (06:06)
TV LMŠ. Poroka ali medijsko-politična koalicija Marjana Šarca in Pop TV (plus Kanal A) niso zgolj govorice, ugibanja, trači, fakenews, to je danes praktično medijsko in politično dejstvo, na katerega je treba računati. Vse to tudi ni od včeraj, ima namreč svojo trdno zgodovinsko genezo. Poglejmo nekatere podrobnosti: - Pop TV (ProPlus, d. o. o) je zasebna televizija, ki je že od svojega nastanka ves čas v lasti ameriške korporacije CME (Central Media Enterprises), ta pa je danes sestavni giganta Time Warner oziroma AT&T, toda kadrovsko jo je ves čas strogo obvladovala slovenska tranzicijska levica, da ne gremo v podrobnosti. Kanal A pa je bil sploh ustanovljen kot hišna televizija LDS. Kar je za časopis Delo recimo pomenila nekdanja SZDL (Socialistična zveza delovnega ljudstva), to je za Kanal A pomenila LDS. Tudi prevladujoči položaj na slovenskem medijskem tržišču Pro Plus v veliki meri dolguje slovenski politiki, ki je za Pop TV in Kanal A znala vedno pravilno in pravočasno poskrbet (Požareport)
Watergate marjana Šarca. komu je prisluškovala sova, hrvatom ali ameriškemu skladu? nato prek vladnega kabineta na pop tv?! Watergate marjana Šarca. komu je prisluškovala sova, hrvatom ali ameriškemu skladu? nato prek vladnega kabineta na pop tv?!
12. april 2019 (05:14)
Na domnevno oziroma morebitno vpletenost predsednika vlade Marjana Šarca in njegovega kabineta pri "dostavi" tajnih obveščevalnih prisluhov Sove na Pop TV, zaradi Šarčeve politične agende, so po vnovičnem izbruhu arbitražne afere opozorili že najmanj štirje povsem različni mediji, od portala, ki ga pravkar berete, do časopisa Dnevnik in tednika Reporter. Zdi se, da je Šarčeva in Pop TV-jevska partikularna vohunska operacija razkrinkana, saj obstajajo številni indici, če ne celo že materialni dokazi, da je šlo za usklajeno akcijo med Šarčevim kabinetom in zasebno televizijo Pop TV, zato je zadeva že več kot zrela za posebno parlamentarno preiskavo. Če ne celo že takoj za kazensko ovadbo zaradi odtekanja tajnih podatkov, vsaj proti neznanemu storilcu?! Saj gre, povejmo naravnost - za ogrožanje nacionalne varnosti! Tako so v Reporterju na primer včeraj direktno zapisali, da poskuša Marjan Šarec, ki se pred evropskimi volitvami ne more z ničimer pohvaliti, "z voljno pomočjo Pop TV unovčiti (Požareport)
3. dan vojne. dobili politične dokaze, da so hrvati 3. dan vojne. dobili politične dokaze, da so hrvati "prasci", hkrati pa priročno pozabili na kolaps slovenskega zdravstva!
11. april 2019 (05:09)
Tretji dan "vojne s Hrvaško" je minil natančno v takšnem slogu, kot ga je na Twitterju lucidno in duhovito opisal kolega Aljuš Pertinač, voditelj oddaje #Faktor na TV3: Sicer pa - to so nova dejstva, informacije in govorice: SVET ZA NACIONALNO VARNOST - Na torkovem sestanku Sveta za nacionalno varnost, ki je trajal dve uri, je po navedbah naših virov prišlo do verbalnega spopada med predsednikom vlade Marjanom Šarcem in poslancem SDS Francem Breznikom. Šarec namreč ni podprl Breznikovega predloga, da vlada in Sova posredujeta dodatne dokaze, da naj bi hrvaška vlada stala za poskusi v tajne telefonske prisluhe ujetega frančiškanskega patra Ivana Tolja, sicer tudi predstavnika avstrijskega založnika Styria na Hrvaškem, ki ima že dlje časa zelo velik vpliv na hrvaški politični in medijski sceni, vplival pa je tudi na poročanje Pop TV o najnovejši obuditvi arbitražne afere. Breznik je na seji Sveta za nacionalno varnost sicer nadomeščal prvaka SDS Janeza Janšo. Podobne dokaze kot Brezni (Požareport)
Arbitraža, prisluhi: od nevarne histerije do prave farse in nazaj. včeraj gledal pop tv, to smo zdaj kot severna koreja?! Arbitraža, prisluhi: od nevarne histerije do prave farse in nazaj. včeraj gledal pop tv, to smo zdaj kot severna koreja?!
10. april 2019 (05:41)
"Vsa ta histerija okrog Hrvatov me spominja na film Wag the Dog z Dustinom Hoffmanom in Robertom De Nirom, v katerem si PR-rovec predsednika Združenih držav Amerike, da odvrne pozornost od spolnega škandala, izmisli vojno v Albaniji." Tako je sinoči tvitnil Rok Čakš, odgovorni urednik spletnega portala Domovina.je, in dodal: "Zanimivo, ampak najbolj trezno tokrat Levica." Ter dodal svoj večerni članek (vir). Rok Čakš ima prav. Podobno, kot ima prav kolega in voditelj oddaje Aljuš Pertinač. Dogaja se nam ne samo nevarna histerija in prava farsa, znašli smo se sredi največje institucionalne in politične krize po osamosvojitvi Slovenije. Včeraj zvečer sem po vrnitvi z Dunaja gledal oddajo 24ur na Pop TV in o(b)stal šokiran. Nabotoksirana voditelja oddaje (vsaj ona) sta v klasičnem severnokorejskem slogu in napoh histerično - tako rekoč iz nič - pozivala na sveto vojno proti Hrvaški, kandidati za evropske poslance, ki imajo drugače polna usta solidarne, mirne in pravične Evrope, agresivno  (Požareport)