Novice (slovenščina) - Računalniške novice

Pametna ročna ura S08Plus za dobrih 16 evrov je vsekakor zanimiva izbira Pametna ročna ura S08Plus za dobrih 16 evrov je vsekakor zanimiva izbira
15. oktober 2019 (19:34)
Čeprav se je pred leti zdelo, da pametne ure ne bodo uspešnica, so uporabniki kmalu spoznali njihove prednosti in tako gredo danes v prodajo kot za med. Opozarjajo nas na klice, sporočila, merijo vrsto športnih aktivnosti, med drugim pa seveda kažejo tudi čas.   Na trgu najdemo zelo različne pametne (Računalniške novice)
Zanimivi Google Pixel 4 uradno predstavljen! Zanimivi Google Pixel 4 uradno predstavljen!
15. oktober 2019 (17:15)
Pametna mobilna telefona Google Pixel 4 in Pixel 4 XL sta končno postala resničnost. Računalniški gigant jih je namreč prestavil v okviru nedavne konkurence, novinca pa naj bi predstavljala neposredno konkurenco pametnim mobilnimi telefonom iPhone 11 konkurenčnega podjetja Apple. Ti naj bi se po (Računalniške novice)
Prepogljivi Huawei Mate X vendarle konec oktobra! Prepogljivi Huawei Mate X vendarle konec oktobra!
15. oktober 2019 (12:25)
Tokrat imamo dobro novico za vse, obožujejo prepogljive pametne mobilne telefone, saj so pri podjetju Huawei najavili pričetek prodaje telefona Mate X. Ta naj bi namreč prispel že konec oktobra, saj naj bi računalniški gigant že uspešno zagnal množično proizvodnjo novosti. Ta seveda zaradi uporabe (Računalniške novice)
Poceni iPhone za zgolj 362 evrov? Poceni iPhone za zgolj 362 evrov?
15. oktober 2019 (11:24)
Na svetovnem spletu se veliko govori predvsem o prihajajoči cenejši različici Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone, ki naj bi bila naprodaj pod imenom iPhone SE 2. Govorice o novosti se seveda nadaljujejo, tokrat je na dan prišla tudi okvirna cena. Kot vse kaže bo za novi iPhone SE 2 v (Računalniške novice)
5 načinov uporabe obogatene in navidezne resničnosti v vsakodnevnem življenju 5 načinov uporabe obogatene in navidezne resničnosti v vsakodnevnem življenju
15. oktober 2019 (11:00)
Tehnologiji navidezne (VR) in obogatene (AR) resničnost sta vse bolj prisotni v vsakdanjem življenju. Ali veste, kako lahko s pametnim telefonom Huawei odkrivate njune zmožnosti? Tehnologiji, čeprav ju ljubitelji tehnoloških novosti in inovativnih naprav povezujejo z zabavo, imata izvor v (Računalniške novice)
Microsoft: iranski hekerji vdirajo v račune vpletenih v ameriških predsedniških volitvah Microsoft: iranski hekerji vdirajo v račune vpletenih v ameriških predsedniških volitvah
15. oktober 2019 (11:00)
Pri Microsoftu so opozorili, da so hekerji iz skupine "Phosphorus", ki naj bi bila povezana z iransko vlado, poskušali pridobiti dostop do nekaterih e-poštnih računov Microsoft Office 365. Podatki naj bi pripadali osebju volilne kampanje ameriškega predsedniškega kandidata za volitve prihodnje leto. Do dostopa bi se lahko dokopali predvsem z zbiranjem osebnih podatkov, ki so potrebni za ponastavitev gesel za račune. (Računalniške novice)
Kakovosten fotoaparat v ohišju pomnilniškega ključka USB Kakovosten fotoaparat v ohišju pomnilniškega ključka USB
15. oktober 2019 (10:06)
Podjetje Canon nas je tokrat presenetilo z nadvse zanimivim digitalnim fotoaparatom, saj ta ni večji od običajnega pomnilniškega ključa USB. Poleg tega je ohišje novosti s prodajno oznako Ivy REC  izdelano na način, da jo lahko pritrdimo na nahrbtnik, pas in podobno. Čeprav gre tu za nadvse kompaktno (Računalniške novice)
Novi Amazon Fire HD 10 (2019) vas bo zagotovo takoj prevzel! Novi Amazon Fire HD 10 (2019) vas bo zagotovo takoj prevzel!
15. oktober 2019 (08:52)
Na področju tabličnih računalnikov je konkurenca vse večja, kar njihove proizvajalce »sili« v razvoj vedno inovativnejših izdelkov. Tokrat je svojih pet minut slave požel Amazon, in sicer s pripravo nove različice svojega tabličnega računalnika Fire HD 10. Čeprav se novinec ne more kosati s paradnimi (Računalniške novice)
Tudi prenosnik RedmiBook 14 s procesorjem AMD! Tudi prenosnik RedmiBook 14 s procesorjem AMD!
15. oktober 2019 (07:50)
Inženirji podjetja Xiaomi so konec poletja predstavili zanimiv prenosni računalnik RedmiBook 14. Ohišje prenosnika je izdelano iz kakovostnega aluminija, meri 309,6 x 210,9 x 14 milimetrov in tehta 1,5 kilograma, robovi okoli zaslona pa znašajo zgolj 5,7 milimetrov, zato je vidne površine več kot (Računalniške novice)
Dobra praksa Thermane Laško Dobra praksa Thermane Laško
15. oktober 2019 (07:00)
Spoznajte, kako je Thermana d. d. zagotovila varnost kritičnih sistemov (med katerimi je najpomembnejši sistem bazenske tehnike za doziranje klora) in njihovo nemoteno delovanje. (Računalniške novice)