Novice (slovenščina) - Računalniške novice

Kakovost je ključ do uspeha telefona Huawei P30 lite Kakovost je ključ do uspeha telefona Huawei P30 lite
pred 2 urama in 13 minutami
Pametni telefon je nenadomestljiva naprava sodobne družbe. Kakovost pa je pomemben dejavnik, ko se odločamo za nakup novega. Brez zelo kakovostnih izdelkov ni mogoča uspešna gradnja lastne blagovne znamke, razvoj novih tehnologij, kaj šele biti konkurenčen na trgu. Ko ocenjujemo kakovost (Računalniške novice)
Steam opušča podporo za priljubljeni Ubuntu Steam opušča podporo za priljubljeni Ubuntu
pred 4 urami in 44 minutami
Pred kratkim smo poročali o tem, da bo prihajajoča različica operacijskega sistema Ubuntu 19.10 nekaj posebnega, saj bodo programerji organizacije Canonical pri pripravi novosti povsem odpustili podporo za 32-bitne procesorje. Programerji organizacije Canonical so namreč prepričani, da se v razvoj (Računalniške novice)
Spoznajte Huawei P30 lite: razumna cena in zavidljive sposobnosti Spoznajte Huawei P30 lite: razumna cena in zavidljive sposobnosti
pred 6 urami in 12 minutami
Premijske funkcije, kot so zasloni skoraj brez robov, impresivna umetna inteligenca, edinstvena površina v prelivajočih barvah ter izredno zmogljivi procesorji, so kazalci smeri razvoja industrije pametnih naprav. Pri njem pa sta imeli in imata veliki vpliv Huaweievi družini P in Mate. Vsak njun (Računalniške novice)
Resna težava z baterijami za prenosnike Apple! Resna težava z baterijami za prenosnike Apple!
pred 7 urami in 12 minutami
Če razpolagate z Applovim prenosnim računalnikom MacBook Pro, potem je dobro da veste, da ima omejeno število prenosnikov z 38,1-centimetrskim oziroma 15-palčnim zaslonom težave z delovanjem baterije. Tu gre za prenosne računalnike MacBook Pro, ki so bili izdelani med septembrom leta 2015 in (Računalniške novice)
Intel nad nove procesorje AMD Ryzen z znatnimi popusti Intel nad nove procesorje AMD Ryzen z znatnimi popusti
pred 8 urami in 47 minutami
Podjetje AMD je na nedavni konferenci E3 presenetilo ljubitelje iger tudi z novim procesorjem družine Ryzen. Tu je dejansko šlo za procesor Ryzen 9 3950X, ki se lahko pobaha kot prvi procesor s kar 16 procesorskimi jedri oziroma 32 procesorskimi niti. Količina drugonivojskega pomnilnika znaša osem (Računalniške novice)
Koliko stane omrežje 5G v Italiji? Koliko stane omrežje 5G v Italiji?
pred 10 urami in 32 minutami
Globalna uvedba mobilnega omrežja pete generacije (5G), ki v prvi vrsti prinaša predvsem hitrejše in bolj zanesljive mobilne povezave, bo s seboj prinesla tudi prihod večjega števila naprav, povezanih z internetom za pametne domove. Poleg tega ima novo omrežje vsaj na papirju velik potencial za uspeh, (Računalniške novice)
Hekerjem uspel vdor v ameriško vesoljsko agencijo Hekerjem uspel vdor v ameriško vesoljsko agencijo
pred 11 urami in 48 minutami
Še pred desetletjem ali dvema smo si težko predstavljali takšne razsežnosti in toliko hekerskih vdorov, kolikor jih beležimo danes. Nepridiprav z dobrim računalniškim znanjem danes ne samo krade milijone ali milijarde evrov, vdira tudi v sisteme in občutljive podatke navadnih smrtnikov, uporabnikov (Računalniške novice)
Severina polepila Viber Severina polepila Viber
pred 20 urami in 54 minutami
V zgolj enem samem mesecu dni po predstavitvi prvega paketa Severininih Viberjevih nalepk – Viber je najbolj priljubljena aplikacija za sporočanje v naši regiji – so uporabniki aplikacije Severinine nalepke prenesli več kot 300.000-krat, kar je trenutni regionalni rekord leta 2019.   Uporabniki (Računalniške novice)
Epson predstavil najmanjši laserski 3LCD-projektor na svetu Epson predstavil najmanjši laserski 3LCD-projektor na svetu
pred 21 urami in 2 minutama
EF-100W/B premore Epsonovo lasersko tehnnologijo projiciranja svetlih in živih barv, vgrajena pa je v lahko in kompaktno ohišje, ki je na voljo v črni ali beli barvi. Z uporabo laserskega vira svetlobe in vgradnjo hladilnega ter napajalnega sklopa ob rob naprave so Epsonovi inženirji razvili (Računalniške novice)
Kompakten a nadvse zmogljiv GPD P2 Max Kompakten a nadvse zmogljiv GPD P2 Max
pred 1 dnevom, 5 urami in 4 minutami
Kitajsko podjetje GPD verjetno ni treba posebej predstavljati, saj je zelo dobro poznano predvsem po svojih nadvse kompaktnih prenosnih računalnikih, ki jih lahko zaradi omejenih dimenzij uporabljamo praktično povsod. Njihov najnovejši izdelek s prodajno oznako GPD P2 Max prav tako ne bo nobena (Računalniške novice)