Novice (slovenščina) - RTV SLO

Rezervistki poživili igro GEN-I Volleyja Rezervistki poživili igro GEN-I Volleyja
pred 9 urami in 45 minutami
Žensko državno prvenstvo v odbojki še ni odločeno, GEN-I Volley je namreč na tretji tekmi finala premagal Novo KBM Branik s 3:1 in izid v zmagah znižal na 2:1.  (RTV SLO)
S pomočjo umetne inteligence in luninih fotografij do tradicionalnih kitajskih umetnin S pomočjo umetne inteligence in luninih fotografij do tradicionalnih kitajskih umetnin
pred 10 urami in 16 minutami
Hongkonški umetnik je ustvaril robota z umetno inteligenco, ki samostojno slika in ustvarja tradicionalne kitajske umetnine. Robot pri tem uporablja vzorce s fotografij luninega površja.  (RTV SLO)
Vlada v Maliju odstopila zaradi krvavega pokola Vlada v Maliju odstopila zaradi krvavega pokola
pred 11 urami in 15 minutami
Malijski premier Soumeylou Boubeye Maiga in celotna njegova vlada sta odstopila štiri tedne potem, ko je to afriško državo pretresel pokol 160 pripadnikov pastirske skupnosti Fulani v vasi Ogossagou.  (RTV SLO)
DeSUS predstavlja listo za volitve: Šoltes in Erjavec pozabila na stare zamere DeSUS predstavlja listo za volitve: Šoltes in Erjavec pozabila na stare zamere
pred 12 urami in 4 minutami
Stranka DeSUS je danes kot nosilca liste kandidatov za poslanke in poslance v Evropskem parlamentu potrdila aktualnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa. Predsednik DeSUS-a in Šoltes sta potrdila, da so stare zamere zaradi afere s kantami pozabljene.  (RTV SLO)
Nasvidenje, Khal Drogo: golobradi Jason Momoa v boj proti plastiki Nasvidenje, Khal Drogo: golobradi Jason Momoa v boj proti plastiki
pred 12 urami in 42 minutami
Igralec Jason Momoa, ki je zaslovel kot Khal Drogo v Igri prestolov, je objavil videoposnetek, v katerem si je obril svojo prepoznavno brado. Za potezo se je odločil, da bi pritegnil pozornost javnost in opozoril na škodljivost plastičnih odpadkov.  (RTV SLO)
Oder Crucibla spet prepuščen igralcem snukerja Oder Crucibla spet prepuščen igralcem snukerja
pred 12 urami in 50 minutami
Ljubitelji snukerja dobro vedo, da je najpomembnejši datum v koledarju tekmovanj mojstrov potapljanja krogel prvi ponedeljek v maju. Tedaj namreč v Sheffieldu v Angliji razglasijo svetovnega prvaka.  (RTV SLO)
Shod zagovornikov marihuane. O rastlini razpravljali tudi poslanci. Shod zagovornikov marihuane. O rastlini razpravljali tudi poslanci.
pred 14 urami in 4 minutami
Odbor DZ-ja za zdravstvo je danes na zahtevo Levice razpravljal o gojenju in predelavi konoplje v medicinske namene. Medtem so se zagovorniki uporabe konoplje zbrali na tradicionalnem Marihuana maršu v Ljubljani.  (RTV SLO)
Ustavno sodišče bo absolutno prednostno obravnavalo proračunski zakon Ustavno sodišče bo absolutno prednostno obravnavalo proračunski zakon
pred 14 urami in 30 minutami
Ustavno sodišče bo zahtevo za presojo proračunskih dokumentov, pod katero so se podpisali poslanci SDS in NSi, obravnavalo absolutno prednostno. Opozicijski poslanci menijo, da je rebalans letošnjega proračuna neustaven.  (RTV SLO)
rn dan za alpinizem: Skalno gorovje vzelo tri vrhunske alpiniste rn dan za alpinizem: Skalno gorovje vzelo tri vrhunske alpiniste
pred 14 urami in 30 minutami
V kanadskem Skalnem gorovju od torka zvečer, ko se je sprožil silovit plaz, pogrešajo tri svetovno znane mlade alpiniste, Avstrijca Davida Lamo in Hansjörga Auerja ter Američana Jessa Roskelleyja.  (RTV SLO)
Črn dan za alpinizem: Skalno gorovje vzelo tri vrhunske alpiniste Črn dan za alpinizem: Skalno gorovje vzelo tri vrhunske alpiniste
pred 14 urami in 30 minutami
V kanadskem Skalnem gorovju od torka zvečer, ko se je sprožil silovit plaz, pogrešajo tri svetovno znane mlade alpiniste, Avstrijca Davida Lamo in Hansjörga Auerja ter Američana Jessa Roskelleyja.  (RTV SLO)