Novice (slovenščina)

Ustvarjanje suspenza med vizualnim in nevizualnim s postavitvijo Blizu svetlobi Ustvarjanje suspenza med vizualnim in nevizualnim s postavitvijo Blizu svetlobi
pred 1 uro in 42 minutami
Razstava Blizu svetlobi vznika iz neznatnih intimnih, čutnih in racionalnih impulzov umetnice Petre Varl v želji po vzpostavitvi dialoga z zelo zapeljivim, a zahtevnim razstavnim prostorom.  (RTV SLO)
Argentina pod pritiskom nujne zmage nad Hrvaško Argentina pod pritiskom nujne zmage nad Hrvaško
pred 1 uro in 55 minutami
Največje breme med posameznimi igralci v Rusiji nedvomno nosi Lionel Messi, ki je na uvodni tekmi zapravil 11-m, reprezentanca Argentine je povsem odvisna, zdaj pa mora nekako zrežirati zmago nad . . .  (RTV SLO)
Igralca Petra Fondo zaradi groženj Barronu Trumpu obiskala tajna služba Igralca Petra Fondo zaradi groženj Barronu Trumpu obiskala tajna služba
pred 1 uro in 58 minutami
Zaradi tvita Petra Fonde, da bi morali predsedniku Donaldu Trumpu odvzeti 11-letnega sina Barrona in ga zapreti v kletko, je veteranskega igralca dala pod nadzor tajna služba.  (RTV SLO)
Melania (so)odgovorna za prvo politično kapitualcijo Donalda Trumpa Melania (so)odgovorna za prvo politično kapitualcijo Donalda Trumpa
pred 2 urama in 16 minutami
Po poročanju ameriškega časnika Washington Posta je imela največ zaslug, da se je predsednik ZDA Donald Trump odpovedal politiki odvzemanja otrok staršem, ki so nezakonito prečkali mejo iz Mehike v . . .  (RTV SLO)
Poletna noč v čast RTV Slovenija: Poletna noč v čast RTV Slovenija: "Odmeva že 60 let na 30 podlage."
pred 2 urama in 27 minutami
Zvezde, poletna noč, Kongresni trg - popolno ozadje za gala koncert ob obletnicah RTV Slovenija s Simfoničnim orkestrom in Big Bandom RTV Slovenija.  (RTV SLO)
Lepota avantgardnega oblikovanja: Honor 10 Lepota avantgardnega oblikovanja: Honor 10
pred 2 urama in 29 minutami
Kot najnovejši član družine serije Honor-N, Honor 10 predstavlja vrhunec oblikovanja blagovne znamke. Honor se je ozrl na začetke izdelave stekla, v 7. stoletje, ko je steklo naključno nastalo na peščenih obrežjih reke Syna na Muranu, otoku v bližini Benetk, v Italiji, ki je postal središče umetniške (Računalniške novice)
Vlada bo razpravljala le o vsebini tožbe proti Hrvaški, o vložitvi pa ne Vlada bo razpravljala le o vsebini tožbe proti Hrvaški, o vložitvi pa ne
pred 2 urama in 30 minutami
Vlada se bo danes seznanila z vsemi elementi tožbe proti Hrvaški pred sodiščem Evropske unije zaradi neizvajanja arbitražne razsodbe o meji, ne bo pa sprejela odločitve o vložitvi tožbe.  (RTV SLO)
Rajko Muršič: Ljudje nikakor ne slišimo enako, ne zvokov ne glasbe Rajko Muršič: Ljudje nikakor ne slišimo enako, ne zvokov ne glasbe
pred 2 urama in 31 minutami
Naslovno misel je v svojem nedavno izdanem Glasbenem pojmovniku za mlade zapisal etnolog in kulturni antropolog Rajko Muršič, v katerem o svojem predmetu pisanja nadaljuje: " Ničesar bolj družbenega . . .  (RTV SLO)
BioEM2018: Strokovnjaki o vplivu elektromagnetnih polj na zdravje
pred 2 urama in 39 minutami
 V Portorožu se bo na znanstveni konferenci BioEM 2018, ki poteka od 25. do 29. junija, zbralo prek 300 znanstvenikov iz 36 držav. Gre za največjo konferenco s področja bioelektromagnetike v svetovnem merilu o vplivih električnih in magnetnih polj na zdravje, ki poteka pod okriljem Društva za bioelektromagnetiko (BEMS) s sedežem v ZDA in Evropskega […] (Tromba)
Kaj nam bo novega prinesel Xiaomi Mi A2? Kaj nam bo novega prinesel Xiaomi Mi A2?
pred 2 urama in 54 minutami
Kitajsko podjetje Xiaomi je eden od največjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu, njegovi izdelki pa so precej cenejši od priznanih imen. To drži tudi za njihov pametni mobilni telefon Mi A1, ki gre v prodajo kot za stavo. Ker se železo kuje dokler je vroče, ne preseneča, da bo (Računalniške novice)