Novice (slovenščina)

Vsake štiri dni ubit en novinar, porast napadov v Evropi Vsake štiri dni ubit en novinar, porast napadov v Evropi
pred 25 minutami
V preteklih dveh letih je bilo po svetu ubitih 182 novinarjev oziroma vsake štiri dni eden, večina teh zločinov pa ostaja nekaznovanih.  (RTV SLO)
Ali Šarčeva koalicija že razpada?
pred 34 minutami
Šarčeva koalicija že kaže prve razpoke – in te segajo globoko. Zataknilo se je pri proračunu, saj ga SAB ne bo podprla zaradi regresa za upokojence. Šarec jim je neuradno podal ultimat: ali boste podprli zakon o izvrševanju proračuna ali razmislite o vlogi v vladi. (24ur.com)
V naših gozdovih bo 200 medvedov manj
pred 38 minutami
Lovci bodo lahko iz narave odvzeli 200 medvedov, piše v odloku, ki ga je izdala vlada. Obseg predvidenega odvzema je določen tako, da ne ogroža ugodnega stanja populacije, še piše v odloku, iz katerega so zaradi dveh sodb izločili odvzem volka. (24ur.com)
Intimni trenutki, ujeti v erotične skulpture Draga Tršarja Intimni trenutki, ujeti v erotične skulpture Draga Tršarja
pred 44 minutami
V Mestni galeriji Ljubljana, ki se pridružuje sklopu razstav ob 90-letnici Draga Tršarja, nam bodo z novo postavitvijo pomagali "videti in začutiti Tršarjevo erotično kiparstvo".  (RTV SLO)
Leto 536 je bilo najhujše v človeški zgodovini
pred 46 minutami
Začelo se je z izbruhom vulkana na Islandiji, ki je povzročil temo in lakoto, nekaj let pozneje je sledila bubonska kuga ... Leto 536 pomeni začetek serije tragičnih dogodkov, ki so zdesetkali prebivalstvo, zato so ga znanstveniki razglasili za najhujšega v zgodovini človeštva. (24ur.com)
V 2019 bodo povzročitelji spletnih nevarnosti našli nove načine za izvedbo uničujočih napadov V 2019 bodo povzročitelji spletnih nevarnosti našli nove načine za izvedbo uničujočih napadov
pred 1 uro in 2 minutama
V prihajajočem letu se bo svet naprednih trajnih groženj (angl. advanced persistent threat oz. APT) razdelil v dve skupini. Prva so neizkušeni novinci, polni energije in želje sodelovati v igri, druga pa tradicionalni, najbolj napredni napadalci, ki razpolagajo z dobrimi sredstvi. (Računalniške novice)
Kako narediti umetnost vidno? Ključni kustos slovenske umetnosti dobi svoj film Kako narediti umetnost vidno? Ključni kustos slovenske umetnosti dobi svoj film
pred 1 uro in 12 minutami
Novi dokumentarec Damjana Kozoleta Kustosova soba je posvečen umetnostnemu zgodovinarju in kustosu Zabelu in se osredotoča na njegovo delovanje od konca 80. let do smrti pred trinajstimi leti. Nocoj premierno v Kinodvoru.  (RTV SLO)
Vsem VPN aplikacijam preprosto ne gre zaupati Vsem VPN aplikacijam preprosto ne gre zaupati
pred 1 uro in 14 minutami
Pametne mobilne telefone in druge mobilne naprave danes uporabljamo že na vsakem koraku, saj so zaradi njihove večopravilnosti primerni tako za opravljanje dela kot za preživljanje prostega časa. Zato ne preseneča, da je število uporabnikov interneta na mobilnih napravah že zdavnaj preseglo število (Računalniške novice)
Na vzletni stezi letalo zadelo moškega
pred 1 uro in 15 minutami
Na letališču v Moskvi se je zgodila nesreča, v kateri je umrl 25-letnik. V moškega se je na vzletni stezi zaletelo letalo, ki je ravno vzletalo. Kaj je 25-letnik delal na vzletni pisti, ni znano, saj se je pred nesrečo odpravil na letalo za Španijo. (24ur.com)
Ko je razprava v slovenskem parlamentu bolj podobna tisti v gostilni
pred 1 uro in 16 minutami
'Princ teme' – za eno stran žaljivka, za drugo poimenovanje človeka, ki po besedah Janija Möderndorferja 'seje sovraštvo'. A žalitve, prepiri in ostre besede za poslance v Državnem zboru niso nič novega. Številne primere ravnanja, ki ga od izvoljenih predstavnikov ljudstva ne bi pričakovali, smo imeli že v preteklosti. (24ur.com)