Novice (slovenščina)

Obvezno cepljenje za vse ameriške olimpijce Obvezno cepljenje za vse ameriške olimpijce
pred 1 uro in 25 minutami
Vsi ameriški športniki, ki bodo želeli nastopiti na bližnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu prihodnje leto, bodo morali opraviti obvezno cepljenje proti novemu koronavirusu, piše v pravilih ameriškega olimpijskega in paraolimpijskega komiteja.  (RTV SLO)
V prometni nesreči v Količevem umrl 28-letnik V prometni nesreči v Količevem umrl 28-letnik
pred 1 uro in 25 minutami
V Količevem se je v sredo okoli pol enajstih zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 28-letni voznik. Nesreča se je zgodila, ko je 37-letni voznik zapeljal na nasprotni pas, ob čemer je trčil v vozilo 28-letnika. Ta je zaradi hudih poškodb umrl.  (RTV SLO)
VN Rusije - novi dirkaški boji ob Črnem morju VN Rusije - novi dirkaški boji ob Črnem morju
pred 1 uro in 36 minutami
Po dirki v Monzi se karavana formule ena ta konec tedna seli v Soči, kjer bo v nedeljo na sporedu dirka za VN Rusije.  (RTV SLO)
Po streljanju v BTC-ju dva osumljenca ostala v pridržanju Po streljanju v BTC-ju dva osumljenca ostala v pridržanju
pred 1 uro in 46 minutami
Kriminalisti so po streljanju, ki se je v bližini tržnice v ljubljanskem BTC-ju odvilo 17. septembra, prostost odvzeli trem osumljencem. Po zaslišanju je bil eden od njih izpuščen, dva sa ostala v pridržanju.  (RTV SLO)
Osaka odpovedala tudi nastop v Indian Wellsu Osaka odpovedala tudi nastop v Indian Wellsu
pred 1 uro in 51 minutami
Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa Naomi Osaka je pričakovano odpovedala nastop na mastersu v Indian Wellsu prihodnji mesec, so sporočili prireditelji.  (RTV SLO)
ZDA izganjajo haitijske prebežnike. Svarila o kršenju mednarodnega prava. ZDA izganjajo haitijske prebežnike. Svarila o kršenju mednarodnega prava.
pred 2 urama in 12 minutami
ZDA so v zadnjih dneh začele izganjati haitijske prebežnike, ki so poiskali zatočišče v šotorišču na ameriški strani meje med zvezno državo Teksas in Mehiko. Iz ZN-a medtem opozarjajo, da bi lahko bili ameriški izgoni kršitev mednarodnega prava.  (RTV SLO)
Bo DeSUS znova razpravljal o odstopu svojih poslancev? Bo DeSUS znova razpravljal o odstopu svojih poslancev?
pred 2 urama in 14 minutami
Pričakovati je, da bo stranka DeSUS na sestanku vodstva, izvršnega odbora in sveta razpravljala o predlogu, da svoje poslance pozove k odstopu. Na drugi strani naj bi del stranke predlagal odstop podpredsednice Brigite Čokl in Draga Kocbeka.  (RTV SLO)
Ob prazniku športa pestro po vsej Sloveniji Ob prazniku športa pestro po vsej Sloveniji
pred 2 urama in 40 minutami
Danes je dan slovenskega športa, osrednja prireditev bo ob 19. 00 potekala na Bledu. Tam se bodo do petka odvili osrednji športni dogodki v času predsedovanja Slovenije svetu Evropske unije. Številne prireditve bodo potekale po vsej državi.  (RTV SLO)
Mitja Petkovšek: Zažarim, ko pokažem mišice Mitja Petkovšek: Zažarim, ko pokažem mišice
pred 3 urami in 29 minutami
"Navduševati otroke v vrtcih in osnovnih šolah, da se ukvarjajo s športom, to je v tem trenutku moje poslanstvo. Ničesar drugega ne obvladam tako," pravi Mitja Petkovšek, pravi sogovornik ob današnjem dnevu slovenskega športa.  (RTV SLO)
Alenka Gregorič: Alenka Gregorič: "Umetnost mora biti zrcalo družbi"
pred 3 urami in 45 minutami
Načrtov in ciljev za novoodprto Galerijo Cukrarna je veliko. Postati želi igralec v svetovnem merilu in tudi produkcijsko središče, ki "soustvarja umetnost", pove programska vodja Alenka Gregorič.  (RTV SLO)