Novice (slovenščina)

Orlando – Dallas 108:120 (po 42 minutah) Orlando – Dallas 108:120 (po 42 minutah)
pred 3 urami in 57 minutami
Košarkarji Dallasa bodo krajšo turnejo na Vzhodu končali v Orlandu. Mavericksi želijo na krajši odmor oditi s pozitivnim izkupičkom, trenutno imajo 16 zmag in prav toliko porazov.  (RTV SLO)
Cepiva proti covidu-19 niso genska terapija
pred 5 urami in 3 minutami
Bioresonančna terapevtka Karin Rižner je v (zdaj že odstranjenem) videoposnetku društva Pest, objavljenem na YouTube kanalu Zelena nit, dejala, da so cepiva proti covidu-19, ki temeljijo na novih tehnologijah, genska terapija in da njihove uporabe ne bi smeli imenovati cepljenje. Po njenem mnenju se ta cepiva ne imenujejo genska terapija zato, ker so registracijski postopki za cepiva »bistveno bolj liberalni kot...preberite več »  (Mladina)
Predlog cepilnega potnega lista še ta mesec
pred 5 urami in 3 minutami
Evropska komisija bo zakonodajni predlog za uvedbo skupnega potrdila oziroma "digitalnega zelenega potnega lista" o cepljenju proti okužbi z novim koronavirusom predstavila še ta mesec, je na Twitterju napovedala predsednica komisije Ursula von der Leyen.preberite več »  (Mladina)
Uspeh slovenskih kandidatov na volitvah v Avstriji
pred 5 urami in 3 minutami
Na nedeljske občinske volitve na avstrijskem Koroškem so se za STA odzvali tudi v krovnih organizacijah avtohtone slovenske narodne skupnosti v tej avstrijski zvezni deželi. Tako predsednik SKS Bernard Sadovnik kot predsednik ZSO Manuel Jug sta kot pozitivna med drugim ocenila uspeh slovenskih kandidatov ter volilno udeležbo.preberite več »  (Mladina)
Gorbačov dopolnil 90 let
pred 5 urami in 3 minutami
Zadnji voditelj Sovjetske zveze Mihail Gorbačov bo danes dopolnil 90 let. V zgodovino se je zapisal kot človek, ki je pomembno vplival na konec hladne vojne z Zahodom, ki je dopustil miren padec železne zavese in komunizma v vzhodnem bloku ter osamosvojitev podjarmljenih narodov v Sovjetski zvezi. A zaradi slednjega je v Rusiji tudi osovražen.preberite več »  (Mladina)
»Večkrat me vprašajo, ali bom šel v politiko, češ tudi tvoj sodelavec je postal premier«
pred 5 urami in 3 minutami
"Ne, jezi me ne, me pa preseneča in se mi zdi nepotrebna. Trend je pač tak, da gre politika v to smer, in če je tako, imajo politiki očitno nekaj od tega, ne pa tudi navadni ljudje. Zakaj je tako, ne znam odgovoriti, ker se s temi stvarmi ne ukvarjam, ampak se ukvarjam s humorjem, satiro. Dejansko bi morali vprašati politike."preberite več »  (Mladina)
Oslabljeni Real komaj rešil točko in padel na tretje mesto Oslabljeni Real komaj rešil točko in padel na tretje mesto
pred 6 urami in 3 minutami
Nogometaši madridskega Reala so v zadnji tekmi 25. kroga španskega prvenstva remizirali z Real Sociedadom (1:1). Mestni tekmec Aletico ima zdaj pet točk naskoka in tudi tekmo manj.  (RTV SLO)
Jane Fonda Jane Fonda
pred 7 urami in 3 minutami
Obstaja zgodba o nas samih, ki se ji v tej industriji bojimo prisluhniti. O tem, katere glasove spoštujemo in jim odstopamo prostor, katere glasove pa preslišimo; o tem, komu ponudimo sedež pri mizi in koga ne spustimo v sobe, kjer se sprejema odločitve.  (RTV SLO)
Zveza prijateljev mladine: Čas je za vzpostavitev varuha otrokovih pravic Zveza prijateljev mladine: Čas je za vzpostavitev varuha otrokovih pravic
pred 7 urami in 28 minutami
Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) meni, da je čas za vzpostavitev varuha otrokovih pravic. Želijo si, da bi bil samostojna institucija za varstvo in zastopanje, spodbujanje in promoviranje otrokovih pravic, ki bi ga imenoval DZ.  (RTV SLO)
Ob 1.10: Orlando – Dallas Ob 1.10: Orlando – Dallas
pred 7 urami in 31 minutami
Košarkarji Dallasa bodo krajšo turnejo na Vzhodu končali v Orlandu. Mavericksi želijo na krajši odmor oditi s pozitivnim izkupičkom, trenutno imajo 16 zmag in prav toliko porazov.  (RTV SLO)