Novice (slovenščina)

Vinko Möderndorfer stopil s čela Upravnega odbora Prešernovega sklada Vinko Möderndorfer stopil s čela Upravnega odbora Prešernovega sklada
pred 1 uro in 59 minutami
Vlada je na današnji seji razrešila Vinka Möderndorferja iz upravnega odbora Prešernovega sklada. Ta je, kot so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, podal odstopno izjavo.  (RTV SLO)
MAO se s prenovljenim dvoriščem sprehaja skozi MAO se s prenovljenim dvoriščem sprehaja skozi "plasti časa"
pred 2 urama in 23 minutami
Muzej za arhitekturo in oblikovanje je v sezono poletnega dogajanja stopil z novo podobo dvorišča renesančnega gradu Fužine. Projekt prenove z naslovom Plasti časa je zasnoval španski arhitekt Julio Gotor Valcárcel; uradno odprtje bo v soboto.  (RTV SLO)
"Osredotočite se na zgodbo in ne na všečke" - Instagram (počasi) ukinja všečke
pred 3 urami in 5 minutami
Instagram, ki je že pred meseci napovedoval spremembe svoje politike, je začel postopno ukinjati prikazovanje všečkov, s čimer želi zmanjšati tekmovalnost in pritisk na uporabnike.  (RTV SLO)
Google povsem opustil zamisel o posebnem spletnem iskalniku za Kitajsko! Google povsem opustil zamisel o posebnem spletnem iskalniku za Kitajsko!
pred 3 urami in 11 minutami
Pred slabim letom dni so vodilni podjetja Google pričeli s pogovori s kitajskimi oblastmi glede kitajske različice njihovega spletnega iskalnika. Tu naj bi šlo za povsem prilagojeni spletni iskalnik Google v okviru projekta Dragonfly, ki naj bi bil opremljen z napredno cenzuro. Ta naj bi onemogočala (Računalniške novice)
Bela hiša ima dovolj Turčije in tudi uradno odstopa od lovskih letal F-35 Bela hiša ima dovolj Turčije in tudi uradno odstopa od lovskih letal F-35
pred 3 urami in 14 minutami
Bela hiša prekinja sodelovanje s Turčijo v programu najsodobnejših lovskih letal F-35, saj Ankara vztraja pri nakupu in integraciji ruskega sistema zračne obrambe S-400.  (RTV SLO)
Evropskega poslanca bo nasledila Nataša Dolenc Evropskega poslanca bo nasledila Nataša Dolenc
pred 4 urami
Ljubljana – Vlada je danes razrešila Natašo Dolenc z mesta direktorica vladnega urada za varovanje tajnih podatkov ter jo imenovala za državno sekretarko na obrambnem ministrstvu, kjer je mesto izpraznil Klemen Grošelj (Delo)
Rafter se še vedno zbuja sredi noči in misli, da je osvojil Wimbledon  Rafter se še vedno zbuja sredi noči in misli, da je osvojil Wimbledon
pred 4 urami in 7 minutami
V sredo je bil v Umagu prav poseben večer. V ponovitvi epskega finala Wimbledona 2001 sta se v ekshibicijskem obračunu srečala Goran Ivanišević in Patrick Rafter.  (RTV SLO)
Do 400 evrov neto dodatka za zdravnike Do 400 evrov neto dodatka za zdravnike
pred 4 urami in 30 minutami
Ljubljana – Vlada je danes sprejela aneks številka dve k splošnemu dogovoru, ki bo omogočil nagrajevanje bolj obremenjenih zdravstvenih timov družinske medicine in pediatrije (Delo)
Vlada: Urejene migracije koristne, neurejene pa ogrožajo varnost, zdravje … Vlada: Urejene migracije koristne, neurejene pa ogrožajo varnost, zdravje …
pred 4 urami in 31 minutami
Vlada je na tokratni seji sprejela strategijo na področju migracij. Z dokumentom je začrtala osnovne usmeritve delovanja na tem področju, tako ko gre za zakonite kot tudi nezakonite migracije.  (RTV SLO)
Kolesni sklop za urbano mobilnost prihodnosti Kolesni sklop za urbano mobilnost prihodnosti
pred 4 urami in 31 minutami
Proizvajalec pogonskih sklopov Protean Electric je predstavil študijo "kotnega modula", ki lahko popolnoma zasuka vsa štiri kolesa in bo urbanim avtonomnim vozilom v prihodnosti omogoči vožnjo vstran in jim olajšal parkiranje.  (RTV SLO)