Novice (slovenščina)

Velika bitka za praznejšo bruseljsko malho Velika bitka za praznejšo bruseljsko malho
pred 2 urama in 28 minutami
Slovenija zadovoljna z deležem za zeleno tranzicijo, a glede kohezijskega denarja jo še čaka huda bitka. (Delo)
FOTO:»Gremo naprej, v Stockholm, po kolajno!« FOTO:»Gremo naprej, v Stockholm, po kolajno!«
pred 2 urama in 31 minutami
Slovenski rokometaši so si z zmago proti Portugalski zagotovili olimpijske kvalifikacije, a apetiti so zdaj večji. (Delo)
Slivnik zaradi udarca v glavo preventivno izpustil tekmo Slivnik zaradi udarca v glavo preventivno izpustil tekmo
pred 3 urami in 19 minutami
Jernej Slivnik zaradi posledic padca na prvi tekmi ni nastopil na drugi od skupno štirih tekem svetovnega pokala za smučarje invalide v Kranjski Gori. Vprašljiv je tudi njegov nastop na sredini tekmi.  (RTV SLO)
NLB za ustavno presojo ukrepov, ki omejujejo kreditiranje NLB za ustavno presojo ukrepov, ki omejujejo kreditiranje
pred 3 urami in 25 minutami
NLB je vložila pobudo za presojo ustavnosti makrobonitetnih ukrepov omejevanja kreditiranja prebivalstva. Gre za "radikalne vplive na kakovost življenja slovenskega prebivalstva," so prepričani, zato pričakujejo prednostno obravnavo.  (RTV SLO)
FOTO:Za Jakova Faka ni dvomov: domača tekma vedno posebna FOTO:Za Jakova Faka ni dvomov: domača tekma vedno posebna
pred 3 urami in 26 minutami
Jutri na Pokljuki uradni trening pred biatlonskim tekmovanjem za svetovni pokal, v četrtek pa za uvod moška tekma na 20 km. (Delo)
FOTO:»Na ulicah umirajo ljudje, ki se borijo za mir in svobodo« FOTO:»Na ulicah umirajo ljudje, ki se borijo za mir in svobodo«
pred 3 urami in 31 minutami
Irak je ujet med geopolitično tektoniko in notranje vrenje. Eskalacija nasilja v zadnjih tednih je v Iraku odprla stare rane. (Delo)
Ozzy Osbourne razkril, da trpi za blago obliko Parkinsonove bolezni Ozzy Osbourne razkril, da trpi za blago obliko Parkinsonove bolezni
pred 3 urami in 37 minutami
Neomajni princ teme Ozzy Osbourne je v intervjuju razkril, da so mu diagnosticirali lažjo obliko Parkinsonove bolezeni, motnjo živčnega sistema, ki vpliva na gibanje.  (RTV SLO)
Mlinarjeva v Bruslju: Mlinarjeva v Bruslju: "Slovenija nadpovprečna pri črpanju evropskih sredstev"
pred 3 urami in 55 minutami
Ministrica za kohezijo Angelika Mlinar je po sestanku z evropsko komisarko za kohezijo in reforme Eliso Ferreira v Bruslju oznanila dobre novice za Slovenijo glede črpanja evropskih sredstev.  (RTV SLO)
Konec sezone za Dominika Parisa: strgana vez v desnem kolenu Konec sezone za Dominika Parisa: strgana vez v desnem kolenu
pred 4 urami in 10 minutami
Italijanski alpski smučar Dominik Paris si je na treningu v Kirchbergu strgal križno vez v desnem kolenu, tako da je zanj sezone že konec. Čaka ga dolgotrajno okrevanje.  (RTV SLO)
V ameriškem senatu poteka proces proti predsedniku ZDA V ameriškem senatu poteka proces proti predsedniku ZDA
pred 4 urami in 12 minutami
Preiskava je razburjala republikance, proces pa demokrate - Cilj republikanske večine v senatu je hitra oprostitev (Delo)