Novice (slovenščina)

Kako bo EU rešil krizo po krizi? Očitno ne s t. i. korona obveznicami. Kako bo EU rešil krizo po krizi? Očitno ne s t. i. korona obveznicami.
pred 2 urama in 9 minutami
Evropski ministri imajo dva tedna časa, da poiščejo ustrezno reševanje recesije, ki jo bo prinesla pandemija. Med najbolj verjetnimi se pojavljajo sredstva iz Evropskega reševalnega mehanizma (ESM).  (RTV SLO)
Savdska Arabija z rekordnim izvozom nafte Savdska Arabija z rekordnim izvozom nafte
pred 2 urama in 24 minutami
Savdska Arabija je napovedala, da bo z majem okrepila izvoz nafte na rekordnih 10,6 milijona sodov dnevno.  (RTV SLO)
Čeferin: Najprej moramo končati državna prvenstva Čeferin: Najprej moramo končati državna prvenstva
pred 2 urama in 47 minutami
Evropska nogometna zveza bo v sredo opoldne z videokonferenco, na kateri naj bi sodelovalo 55 generalnih sekretarjev nacionalnih nogometnih zvez, odločala, kako organizirati tekmovalni koledar za naslednje mesece v luči pandemije novega koronavirusa.  (RTV SLO)
FOTO:Nekateri prezrti brez pravega razloga FOTO:Nekateri prezrti brez pravega razloga
pred 2 urama in 53 minutami
Zakonodajno-pravna služba državnega zbora opozarja, da protikoronski paket, ki ga je pripravila vlada, ne obravnava istih položajev enako. (Delo)
Uefa v sredo o možnostih za nadaljevanje sezone Uefa v sredo o možnostih za nadaljevanje sezone
pred 2 urama in 55 minutami
Na mizi tudi prijateljske tekme, nadaljevanje lige prvakov in evropske lige, možnosti za zaključek ligaških tekmovanj, pogodbe igralcev in nov sistem prestopov. (Delo)
Evrovizijsko prizorišče postalo urgentna bolnišnica za obolele Evrovizijsko prizorišče postalo urgentna bolnišnica za obolele
pred 3 urami in 18 minutami
V rotterdamskem centru Ahoy, kjer bi moralo maja potekati 65. tekmovanje za pesem Evrovizije, so uredili urgentno bolnišnico za tiste, ki so oboleli za covidom-19 (RTV SLO)
»Po koncu viharja je priložnost za preporod slovenske družbe« »Po koncu viharja je priložnost za preporod slovenske družbe«
pred 3 urami in 25 minutami
Katedrala svobode v spomenici hvali vlado Janeza Janše, primerja epidemijo s socializmom in upa na preporod slovenske družbe. (Delo)
Simoniti za novega v.d. direktorja Slovenske filharmonije imenoval Mateja Šarca Simoniti za novega v.d. direktorja Slovenske filharmonije imenoval Mateja Šarca
pred 3 urami in 38 minutami
Funkcijo v. d. direktorja bo opravljal do imenovanja novega direktorja po izvedenem javnem razpisu. (Delo)
Prelesnik: Širitev policijskih pooblastil bi v praksi pomenila vzpostavitev policijske države Prelesnik: Širitev policijskih pooblastil bi v praksi pomenila vzpostavitev policijske države
pred 3 urami in 57 minutami
Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je opozorila, da vladni interventni zakon za zajezitev epidemije novega koronavirusa v členih, ki določajo dodatna pooblastila policiji, pomeni poseg v ustavne pravice, v praksi pa vzpostavitev policijske države.  (RTV SLO)
WHO odsvetuje splošno uporabo zaščitnih mask WHO odsvetuje splošno uporabo zaščitnih mask
pred 4 urami in 13 minutami
Na dan, ko je pri nas stopila v veljavo odredba o obvezni nošnji zaščitne maske na zaprtem javnem kraju, je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) odsvetovala splošno uporabo mask v pandemiji koronavirusa, razen pri okuženih oz. obolelih.  (RTV SLO)