Novice (slovenščina)

Demokratični socialist Sanders zmagal v demokratski predsedniški tekmi v Nevadi Demokratični socialist Sanders zmagal v demokratski predsedniški tekmi v Nevadi
pred 2 urama in 52 minutami
Senator iz Vermonta prepričljivo v vodstvu, na drugem mestu nekdanji podpredsednik Joe Biden (Delo)
TV namigi: Ljubimca in diktator, Sprehod po gozdu in Otok zoprnežev TV namigi: Ljubimca in diktator, Sprehod po gozdu in Otok zoprnežev
pred 6 urami in 5 minutami
Dokumentarec o južnokorejskem režiserju in igralki, ki ju ugrabi severnokorejski diktator, v filmih pa po knjižni uspešnici posneta pohodniška avantura upokojenca Billa ter o prebivalcih otoka, med katerimi razsaja epidemija nadležnosti. (Delo)
»Slovenski mediji o zasebnem življenju politikov večinoma ne poročajo«
pred 6 urami in 5 minutami
"Dejstvo je, da naši mediji v resnici o zasebnem življenju politikov večinoma ne poročajo. Če bi pogledali slovenske medije, če pogledate tematike, tudi v tabloidnih medijih, in če bi sodili po njih, potem v slovenskem prostoru ni mamil in ni spolnih afer, ker o tem naši mediji ne poročajo. Naši tabloidi imajo najboljše naklade, kadar pride do klasičnih sosedskih sporov, kadar pride do klasičnih napadov, nasilja...preberite več »  (Mladina)
Nedeljska poezija #5
pred 6 urami in 5 minutami
V rubriki Nedeljska poezija vsak teden objavljamo pesem po našem izboru iz pesniške zbirke slovenske avtorice ali avtorja, izdane v zadnjih dveh letih.preberite več »  (Mladina)
»Elite so ustvarile svet, v katerem se morajo bati ljudstva in se skrivati pred njim«
pred 6 urami in 5 minutami
"Prejšnji teden so imeli v Münchnu "varnostno konferenco". To je tako, kot da bi kakšna mesarija organizirala vegetarijanski piknik, le še huje. Zbrali so se predstavniki sil, ki ogrožajo mir in varnost po vsem svetu: sil, ki vojskujejo agresivne vojne, intervenirajo v drugih državah in grobo posegajo v njihove notranje zadeve, izvajajo vojaške pritiske in zunajzakonske eksekucije, organizirajo, podpirajo in...preberite več »  (Mladina)
Mušičeve risbe iz Dachaua
pred 6 urami in 5 minutami
V Moderni galeriji v Ljubljani bodo 27. februarja ob 19.00 odprli razstavo Zorana Mušiča z naslovom Obsojeni na upanje – risbe iz Dachaua iz leta 1945, ki bo na ogled v sklopu stalne razstave umetnosti 20. stoletja. Zbirko 23 risb je 20. julija 2016 v arhivu na tržaškem sedežu Vsedržavnega združenja partizanov Italije (VZPI-ANPI) povsem naključno našel tržaški zgodovinar in raziskovalec Franco Cecotti, še eno...preberite več »  (Mladina)
Ne FOMO, ampak JOMO!
pred 6 urami in 5 minutami
Če premalo spite, imate večjo možnost za srčni infarkt. In za raka, demenco ter napade mimobežnih virusov zaradi slabšega imunskega sistema. Pomanjkanje spanja slabo vpliva na gene, moti proizvodnjo spolnih hormonov, pospešuje staranje, moškim celo skrči testise. Skratka, če ste predolgo budni, drvite v smrt.preberite več »  (Mladina)
Velenjčani iz Španije s polnim izkupičkom Velenjčani iz Španije s polnim izkupičkom
pred 6 urami in 29 minutami
Rokometaši Gorenja Velenja so v 3. krogu Pokala EHF s 26:23 zmagali v Leonu, kar je njihova prva zmaga v tem tekmovanju.  (RTV SLO)
Ob 2.00 začetek moškega slaloma Ob 2.00 začetek moškega slaloma
pred 6 urami in 49 minutami
Niigata Juzava Naeba bo v noči na nedeljo ob 2. 00 gostila še moški slalom, na katerem bosta nastopila dva Slovenca.  (RTV SLO)
Hadžić: Ključno je, da smo ohranili štiri točke prednosti pred Mariborom Hadžić: Ključno je, da smo ohranili štiri točke prednosti pred Mariborom
pred 7 urami in 6 minutami
V taborih Maribora in Olimpije so ocenili razplet derbija brez golov. (Delo)