Novice (slovenščina)

Nezakonite migracije bolj polnijo zapore in pripore kot azilne domove Nezakonite migracije bolj polnijo zapore in pripore kot azilne domove
pred 1 uro in 3 minutami
V Sloveniji prebiva 680 ljudi, ki jim je bila podeljena mednarodna zaščita. V slovenskih zaporih in priporih pa je že 176 tujcev, ki so zaprti zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje.  (RTV SLO)
Izgube gospodarstva v vročih dneh niso zanemarljive Izgube gospodarstva v vročih dneh niso zanemarljive
pred 1 uro in 13 minutami
Visoke temperature in daljša vročinska obdobja zmanjšujejo intenzivnost dela oziroma povečujejo pogostost krajših premorov. Dolgoročno pa lahko vročina bistveno vpliva tudi na zmanjševanje gospodarske produktivnosti.  (RTV SLO)
Združeno kraljestvo dobiva novega premierja: Johnson menja Mayevo Združeno kraljestvo dobiva novega premierja: Johnson menja Mayevo
pred 1 uro in 25 minutami
Novi vodja britanskih konservativcev Boris Johnson bo v sredo tudi formalno postal novi predsednik vlade Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. Na položaju bo nasledil Thereso May.  (RTV SLO)
Ramsey obožuje meso enega najpogostejših hišnih ljubljenčkov
pred 1 uro in 25 minutami
Svetovni znani kuharski mojster Gordon Ramsay je pred kratkim razkril, katera preizkušena mesna specialiteta mu je najbolj pri srcu. Presenečeni boste: Ramsey prisega na meso morskega prašička. (24ur.com)
Šola za življenje: 171 kilometrov iz Kranja v Piran peš
pred 1 uro in 27 minutami
171 kilometrov, šest etap, od Kranja do Pirana, peš. To je tura, na katero so se že peto leto podali otroci Vzgojnega zavoda Kranj. Mladi, ki zaradi vzgojne nemoči staršev in različnih zlorab ne morejo živeti doma. "Nepredstavljiva razdalja, a smo kljub krvavim žuljem in bolečinam zmogli," so ponosni. Kakšne podvige še načrtujejo? (24ur.com)
Želite dostopen 3D tiskalnik? Tu je Anet A8 Plus Želite dostopen 3D tiskalnik? Tu je Anet A8 Plus
pred 1 uro in 51 minutami
Tridimenzionalni tiskalniki so vse bolj priljubljeni tudi med domačimi uporabniki, saj omogočajo enostavno in hitro izdelavo izdelka zgolj na osnovi računalniškega modela. Navadno pa 3D tiskalniki niso poceni igrače, a zdaj si lahko za zmerno ceno že privoščite čisto svojega. Če torej za 3D tiskalnik (Računalniške novice)
20 stvari, ki jih (morda) niste vedeli o Kubrickovem zadnjem filmu
pred 2 urama in 6 minutami
Zadnji film velikega režiserja Stanleyja Kubricka Široko zaprte oči je naletel na precej nerazumevanja in obsojanja, ko je pred dvajsetimi leti ugledal luč sveta. Po dveh desetletjih pa si oglejmo nekaj zanimivih podrobnosti, ki so ga in ga še vedno obkrožajo. (24ur.com)
V Zagreb Vojislav Šuc, dosedanja veleposlanica bo Pahorjeva svetovalka V Zagreb Vojislav Šuc, dosedanja veleposlanica bo Pahorjeva svetovalka
pred 2 urama in 10 minutami
Veleposlanico Smiljana Knez, ki se ji izteka mandat na Hrvaške, bo predvidoma nadomestil dolgoletni karierni diplomat Vojislav Šuc (Delo)
Pred 15 leti bi takšne novice nafto podražile vsaj za 20 dolarjev Pred 15 leti bi takšne novice nafto podražile vsaj za 20 dolarjev
pred 2 urama in 23 minutami
Finančni trgi se pripravljajo na seji dveh največjih centralnih bank sveta. Če ECB in predvsem Fed ne bosta začela voditi (še) ohlapnejše denarne politike, bi to lahko povzročilo precejšnje padce delnic.  (RTV SLO)
Rusija pojasnjuje incident: Šlo je za skupno patruljo s Kitajsko Rusija pojasnjuje incident: Šlo je za skupno patruljo s Kitajsko
pred 2 urama in 45 minutami
Potem ko je v torek južnokorejski vojaški lovec izstrelil opozorilne strele proti ruskemu letalu, ki naj bi kršilo zračni prostor države, je Moskva znova zanikala obtožbe in pojasnila, da je šlo za prvo skupno zračno patruljo s Kitajsko.  (RTV SLO)