Novice (slovenščina)

Na Hrvaškem 96 novih primerov okužbe Na Hrvaškem 96 novih primerov okužbe
pred 28 minutami
Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 96 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Skupno število aktivnih okužb v tej državi je tako 728.  (RTV SLO)
Svooda je glagol: večer poezije na lokaciji Svooda je glagol: večer poezije na lokaciji "zelo levo od slovenskega parlamenta"
pred 30 minutami
"Poezija je zakon, ki ga je treba izvajati!" S tem verzom slovenski pesniki in pisatelji vabijo na prvi večer poezije in glasbe pod sloganom Svoboda je glagol.  (RTV SLO)
V Turčiji se je začelo sojenje v odsotnosti za umor Džamala Hašokdžija V Turčiji se je začelo sojenje v odsotnosti za umor Džamala Hašokdžija
pred 2 urama in 23 minutami
V Turčiji se je začelo sojenje v odsotnosti 20 savdskim državljanom zaradi umora savdskega novinarja Džamala Hašokdžija, ki je bil umorjen v savdskem konzulatu v Carigradu oktobra 2018.  (RTV SLO)
Dan Duščak iz Madrida prišel v Stožice Dan Duščak iz Madrida prišel v Stožice
pred 2 urama in 50 minutami
V Cedevito Olimpijo je prišel eden najbolj nadarjenih slovenskih košarkarjev Dan Duščak. Ljubljančan, sin nekdanjega reprezentanta Slavka Duščaka, ki se je podobno kot Luka Dončič zadnja štiri leta kalil v Real Madridu, je podpisal štiriletno pogodbo.  (RTV SLO)
Črni obroč, prvi roman o požigu Narodnega doma, zdaj tudi kot zvočna knjiga prek radijskih valov Črni obroč, prvi roman o požigu Narodnega doma, zdaj tudi kot zvočna knjiga prek radijskih valov
pred 2 urama in 52 minutami
Črni obroč je prvi roman o požigu Narodnega doma v Trstu 13. julija 1920. V knjigarne prihaja torej prav ob stoti obletnici fašističnega napada na monumentalno stavbo arhitekta Maksa Fabianija. V nadaljevanjih mu lahko vsak večer prisluhnete na Radiu Ars.  (RTV SLO)
Upokojena starša solita pamet moji družini Upokojena starša solita pamet moji družini
pred 3 urami
Nekdo je nekoč dejal, da so dobronamerni nasveti kot zunanji listi solate. Neuporabni. (Delo)
Ali menjavi nadzornikov 2TDK-ja sledi še menjava uprave? Ali menjavi nadzornikov 2TDK-ja sledi še menjava uprave?
pred 3 urami in 3 minutami
Vlada je odpoklicala štiri člane nadzornega sveta projektnega podjetja 2TDK in za obdobje petih let imenovala nove. Predsednik nadzornega sveta je postal Robert Rožič.  (RTV SLO)
Barcelona in Lionel Messi se razhajata Barcelona in Lionel Messi se razhajata
pred 3 urami in 3 minutami
Najboljši nogometaš na svetu je ustavil pogajanja o podaljšanju pogodbe. Argentinec bi utegnil oditi prihodnje leto. (Delo)
FOTO:Fotografije dneva (3. 7.) FOTO:Fotografije dneva (3. 7.)
pred 3 urami in 6 minutami
V uredništvu Dela smo za vas pripravili najbolj zanimive in povedne fotografije iz sveta v zadnjih 24 urah. (Delo)
Tesla kljubuje negativnim trendom Tesla kljubuje negativnim trendom
pred 3 urami in 11 minutami
Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov letos prodaja zelo dobro, tudi na borzi dosega rekordno vrednost. (Delo)