Novice (slovenščina)

Ste že slišali za pegansko prehrano? Ste že slišali za pegansko prehrano?
pred 2 urama in 42 minutami
Peganska dieta je nov prehranski stil, ki združuje navidez nezdružljivo – vegansko in paleo prehrano. Njen avtor, zdravnik Mark Hyman, pravi, da ta prehrana pripomore k zmanjševanju vnetja v telesu in vzdrževanju zdrave ravni krvnega sladkorja, s tem pa pomaga izboljšati splošno zdravje. Peganska prehrana je manj omejujoča, kot sta paleo in veganska prehrana, njena [...] (Vse za družino)
FOTO:Slovenski domovi za starejše so povsem zasedeni FOTO:Slovenski domovi za starejše so povsem zasedeni
pred 2 urama in 42 minutami
Ljubljana – Če se je med gospodarsko krizo zasedenost domov za starejše pri nas nekoliko zmanjšala, so zadnji dve leti postelje spet povsem polne (Delo)
To se pri nas ne more zgoditi: Ameriški filmar in politik slovenskih korenin o vzponu fašizma To se pri nas ne more zgoditi: Ameriški filmar in politik slovenskih korenin o vzponu fašizma
pred 2 urama in 55 minutami
Teo Žagar, ameriški filmar in nekdanji demokratski državni kongresnik iz Vermonta, v središče svojega novega dokumentarnega filma postavlja roman o vzponu fašizma v ZDA iz leta 1935.  (RTV SLO)
Zaščiteno ptico zadrževal v ujetništvu, grozi mu tri leta zapora
pred 2 urama in 55 minutami
Kriminalisti so na podlagi prijave Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije posamezniku z območja Gorenjske zasegli ptico postovko, ki je na seznamu zaščitenih živalskih vrst. Ujedo so prepeljali v zavetišče za divje živali na Muti, kjer bo potrebovala vsaj trimesečno veterinarsko oskrbo. (24ur.com)
Širitev gospodarske cone na Cikavi Širitev gospodarske cone na Cikavi
pred 3 urami in 12 minutami
Novo mesto – V mestni občini Novo mesto zadnja leta celovito urejajo infrastrukturo gospodarskih con, ki so bile pomanjkljivo opremljene (Delo)
Miley Cyrus: Nisem noseča, pojdite nazaj strmet v jajce Miley Cyrus: Nisem noseča, pojdite nazaj strmet v jajce
pred 3 urami in 15 minutami
Potem ko je v sredo po spletu zakrožila novica, da mladoporočenca Miley Cyrus in Liam Hemsworth pričakujeta naraščaj, je 26-letna pevka na Twitterju govorice zanikala.  (RTV SLO)
Polanc in Pogačnik v tretji etapi med osmerico Polanc in Pogačnik v tretji etapi med osmerico
pred 3 urami in 17 minutami
Slovaški kolesarski zvezdnik Peter Sagan je bil najboljši v tretji etapi Dirke po Avstraliji, ki se je končala s šprintom večje skupine. zkazala sta se oba Slovenca. Jan Polanc je bil šesti, Tadej Pogačar pa osmi.  (RTV SLO)
Ali so Lidiji Glavini na čelu SDH-ja šteti dnevi? Ali so Lidiji Glavini na čelu SDH-ja šteti dnevi?
pred 3 urami in 23 minutami
Pred sredino sejo nadzornega sveta SDH-ja se stopnjujejo pritiski glede odstavitve predsednice uprave Lidije Glavine. Očitki so zdaj uperjeni še v njeno delovanje na Telekomu, kjer je predsednica nadzornega sveta.  (RTV SLO)
ANIMACIJA: Petek prinaša sneženje, najobilnejša pošiljka v jutranjih urah
pred 3 urami in 27 minutami
Smo v pričakovanju hladne fronte, ki nam bo po več kot štiridesetih dneh prinesla obilnejše padavine. Zaradi ohladitve se bo meja sneženja v zgodnjem petkovem jutru marsikje spustila do nižin. Najobilneje bo snežilo v pasu med zgornjo Gorenjsko, Notranjsko in Kočevsko, kjer lahko lokalno zapade tudi več kot 20 centimetrov snega. Po nižinah osrednje Slovenije bo snega okoli 5 centimetrov, na vzhodu države pa manj. (24ur.com)
Število žrtev napada na hotel v Nairobiju naraslo na 21 Število žrtev napada na hotel v Nairobiju naraslo na 21
pred 3 urami in 29 minutami
Število žrtev napada na razkošni hotelski in poslovni kompleks DusitD2 v kenijski prestolnici Nairobi se je povzpelo na 21. 28 ljudi se zdravi v bolnišnici, 19 pa jih je pogrešanih.  (RTV SLO)