Novice (slovenščina)

(RECEPT) Marmorirana jajca (RECEPT) Marmorirana jajca
pred 1 uro in 8 minutami
 (Večer)
Tovarna Zlatorog: Nekoč v milo vtiskali zlatnike Tovarna Zlatorog: Nekoč v milo vtiskali zlatnike
pred 1 uro in 15 minutami
 (Večer)
Mima Jaušovec v Ljudskem vrtu Mima Jaušovec v Ljudskem vrtu
pred 2 urama in 9 minutami
 (Večer)
Obdobje temperaturnih obratov Obdobje temperaturnih obratov
pred 3 urami in 5 minutami
 (Večer)
Konservativna dežela
pred 3 urami in 10 minutami
V letošnjem sezonskem gledališkem listu je Goran Injac, umetniški vodja Slovenskega mladinskega gledališča, tudi sicer uveljavljen in provokativen ustvarjalec na evropski ravni, zapisal: »Današnji trenutek zaznamujejo vnovični napadi na umetnost, ki razmišlja o kontekstu in poskuša sprožiti družbeno razpravo. Njihov namen je depolitizirati gledališče in ga spremeniti v brezskrbno zabavo, ki ne bo postavljala...preberite več »  (Mladina)
Diareja
pred 3 urami in 10 minutami
preberite več »  (Mladina)
Prijatelj bogatih
pred 3 urami in 10 minutami
Minuli teden se je v središču Berlina zgodila huda prometna nesreča. Objestni voznik je divjal po ulicah mesta, izgubil nadzor nad vozilom, podrl drog javne razsvetljave in ubil štiri pešce. Avto, s katerim je voznik po mestu izživljal svoje strasti, je bil prav posebne vrste. To je bil porsche macan, skoraj dvotonski prestižni športni terenec, SUV – sports utility vehicle, z 252 konjskimi močmi, katerega cena se...preberite več »  (Mladina)
Edward Snowden, žvižgač: Če bom kdaj padel skozi okno, ste lahko prepričani, da so me pahnili
pred 3 urami in 10 minutami
»Najemite stanovanje v moskovskem luksuznem hotelu, številko sobe pošljite šifrirano na to in to mobilno številko, počakajte na povratno sporočilo s točno uro, nato bodite v stalni pripravljenosti.« Priprave na sestanek z Edwardom Snowdnom so potekale tako, kot si otroci predstavljajo velike vohunske spletke.preberite več »  (Mladina)
V Nemčiji begunec, v Sloveniji zapornik
pred 3 urami in 10 minutami
Ko se je konec julija nemški državljan turške narodnosti Ismet Kilic z ženo in dvema otrokoma vračal z dopusta na Hrvaškem, ga je aretirala slovenska policija. Odtlej sedi v priporu, saj je videti, da se je slovenska država odločila, da ga izroči turški, tam pa mu grozi dolgoletna zaporna kazen. Kilic ni kriminalec, pač pa begunec in ena izmed številnih žrtev turškega režima, zaradi česar je v Nemčiji že pred več...preberite več »  (Mladina)
Je »zelena rast« sploh mogoča?
pred 3 urami in 10 minutami
Temeljno vprašanje pri spoprijemu s podnebno in s tem z razvojno krizo sveta je: ali so tako imenovani zelena rast, zeleno gospodarstvo, trajnostna gospodarska rast, trajnostni razvoj in krožno gospodarstvo, ki so v splošnem besednjaku tako rekoč sopomenke, v sedanji svetovni gospodarski in razvojni paradigmi sploh mogoči?preberite več »  (Mladina)