Novice (slovenščina)

Naslovnica jutrišnje Mladine: STRAHOVLADA
pred 5 urami in 38 minutami
Jutri izide nova  Mladina! Tokratno naslovnico sta ustvarila Borut Krajnc (fotografija) in Ivian Kan Mujezinović (oblikovanje), avtor skulpture ni znan. V novi številki, ki bo pri prodajalcih časopisov in na naši spletni strani na voljo od 26. februarja dalje, si lahko preberete več o samovoljnih potezav predsednika vlade Janeza Janše ter o načrtu množičnega sankcioniranja protestnikov in odpuščanja kritičnih...preberite več »  (Mladina)
Junak ameriške desnice, ki ga je Janša ob smrti oklical za velikega borca za resnico in svobodo
pred 5 urami in 38 minutami
V 71. letu starosti je za posledicami pljučnega raka umrl Rush Limbaugh – razvpiti radijski voditelj, ki je v zadnjih treh desetletjih odigral ključno vlogo pri polariziranju ameriške družbe in posredno pomagal ustoličiti Trumpa. Tega se je nekdanji ameriški predsednik dobro zavedal, zato mu je pred iztekom mandata podelil predsedniško medaljo svobode; ta velja za najvišje civilno odlikovanje, namenjeno...preberite več »  (Mladina)
Poslanka, ki se ne kesa, nima razloga, da briše lažne profile
pred 5 urami in 38 minutami
Poslanka Alenka Jeraj je napovedala izbris svojega lažnega profila Kopriva. V torek so mediji povzeli njeno sramežljivo priznanje, da ga je ustvarila in uporabljala, povzeli so njeno napoved, da ga bo izbrisala, vendar se do tega trenutka ni zgodilo. Če smo se doslej spraševali o logikah propagande, trolanju, astroturfingu in bolj ali manj orkestriranih zlorabah socialnih omrežij in spleta za ozke strankarske...preberite več »  (Mladina)
»Upor je v tem času najbolj državotvorno dejanje«
pred 5 urami in 38 minutami
"Upor je v tem času najbolj državotvorno dejanje. Upor kulture. Upor znanosti. Upor vsakogar, ki želi drugačno družbo, družbo brez zastraševanja, družbo, ki ne temelji na nacizmu sorodnih idejah. Vendar, upor na dovoljen način. Teh načinov je mnogo, veliko več kot si predstavljamo. Potrebno je nekaj domišljije in precej poguma. Priložnosti za dokazovanje obojega pa nikakor ne manjka.preberite več »  (Mladina)
»Bodo uvedli registre za lažji nadzor nekatolikov in Neslovencev?«
pred 5 urami in 38 minutami
"Kar je v nasprotju z ustavo, kjer je eksplicitno zapisano, da se nihče ni dolžan opredeliti glede svojega verskega ali drugega prepričanja. Bodo uvedli registre, ločene glede na etnično in versko pripadnost, za lažji nadzor nekatolikov in Neslovencev? Ali zato, da si bodo pravočasno izmislili razloge, zaradi katerih naj se jim ne izda dovoljenje za stalno bivanje? En narod, en...preberite več »  (Mladina)
FDA: »Ameriško cepivo visoko učinkovito proti hudim oblikam covida-19«
pred 5 urami in 38 minutami
Cepivo ameriškega podjetje Johnson & Johnson je visoko učinkovito proti hudim oblikam covida-19, je včeraj sporočil ameriški urad za hrano in zdravila (FDA). Učinkovito je tudi proti južnoafriški in brazilski različici novega koronavirusa, ki veljata za bolj nalezljivi. Strokovnjaki FDA bodo prošnjo za odobritev obravnavali v petek.preberite več »  (Mladina)
Za obstoj kaznivega dejanja posilstva ne bo več nujno, da je storilec uporabil silo Za obstoj kaznivega dejanja posilstva ne bo več nujno, da je storilec uporabil silo
pred 5 urami in 45 minutami
Vlada je določila predlog novele kazenskega zakonika in ga pošilja v DZ. Predlog prinaša spremembe v poglavju kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost na način, da za obstoj kaznivega dejanja posilstva ne bo več nujno, da je storilec uporabil silo.  (RTV SLO)
V obalno-kraški regiji znova zaprtje nekaterih trgovin in storitev V obalno-kraški regiji znova zaprtje nekaterih trgovin in storitev
pred 6 urami in 18 minutami
V obalno-kraški regiji zaradi slabših epidemioloških razmer znova zaprtje nekaterih trgovin in storitev, odprte ostajajo izjeme iz rdeče faze, je odločila vlada, ki je zasedala na Brdu pri Kranju. Vozniki taksijev se bodo morali testirati enkrat tedensko.  (RTV SLO)
V obalno-kraški regiji zaprtje nekaterih trgovin in storitev, taksisti na test enkrat tedensko V obalno-kraški regiji zaprtje nekaterih trgovin in storitev, taksisti na test enkrat tedensko
pred 6 urami in 18 minutami
V obalno-kraški regiji bodo zaradi slabših epidemioloških razmer od sobote znova zaprte nekatere trgovine in storitve, kot to velja v rdeči fazi. Vozniki taksijev se bodo po novem testirali enkrat tedensko.  (RTV SLO)
Pahor: Pahor: "Ni za podcenjevati opozoril, ki prihajajo iz Bruslja glede ugleda Slovenije"
pred 7 urami in 6 minutami
"Moramo priti v položaj, ko bo strpna beseda, spoštljiva beseda, znova postala norma ‒ zdaj ni," je po sestanku s prvaki parlamentarnih strank dejal predsednik Borut Pahor, ki si politiko prizadeva osrediniti na izhod iz epidemije in predsedovanje EU-ju.  (RTV SLO)